Jak dlouho vydrží ženy bez sexu?

Published:

Sex je pro mnoho lidí důležitou součástí života. Každá žena je však jiná, pokud jde o její sexuální apetit a o to, jak dlouho vydrží bez intimností. Některé ženy mohou být bez sexu po delší dobu naprosto spokojené, zatímco pro jiné může být život bez sexu velmi frustrující. Jak dlouho je tedy pro ženy příliš dlouhá doba bez sexu? Pojďme prozkoumat toto složité téma.

Jak dlouho vydrží ženy bez sexu?

Co se považuje za dlouhou dobu bez sexu?

Neexistuje jednoznačná odpověď na otázku, jak dlouho je příliš dlouhá doba bez sexu. Někteří sexuální terapeuti definují vztah bez sexu jako vztah, ve kterém mají páry sex méně než 10krát za rok. Někomu mohou týdny nebo měsíce bez intimity připadat jako věčnost. Pro jiné je však celibát vítaným odpočinkem. Správná doba mezi sexuálními setkáními se u jednotlivých lidí značně liší.

Faktory, které ovlivňují sexuální apetit

Touha a potřeba ženy po sexu závisí na mnoha faktorech, včetně:

  • Věk - Sexuální apetit se může s věkem snižovat v důsledku snížené hladiny hormonů. Libido však může zůstat silné i ve vyšším věku.
  • Menopauza - nižší hladina estrogenu po menopauze může vést k poklesu libida. Mnoho žen si však v období menopauzy zachovává zdravý sexuální apetit.
  • Fyzické zdraví - Chronická bolest, zdravotní postižení a další zdravotní potíže mohou snížit sexuální apetit. Zlepšení celkového zdravotního stavu často zlepšuje libido.
  • Duševní zdraví - Deprese, úzkost, trauma a stres mohou snížit zájem o sex. Zvládání duševního zdraví je klíčem k uspokojivému sexuálnímu životu.
  • Léky - některé léky na předpis, jako jsou antidepresiva, léky na krevní tlak a opioidy, mohou negativně ovlivnit sexuální apetit. Změna léků může pomoci.
  • Vztahové problémy - vztahové problémy, nedostatek citové intimity a partnerské sexuální problémy mohou ovlivnit chuť na sex. K oživení vášně může být zapotřebí pracovat na vztahu.
  • Hormonální změny - Kolísání hormonů, jako je estrogen, progesteron a testosteron, může ovlivnit libido v různých fázích života.
  • Sexuální orientace - sexuální touha může být ovlivněna omezeným počtem sexuálních setkání s preferovaným pohlavím.
  • Zkušenosti z minulosti - sexuální trauma, přísná výchova a další zkušenosti mohou formovat postoj k sexu.

Na sexuální touhu žen a na to, jak dlouho se mohou sexu pohodlně zdržet, tedy působí celá řada biologických, psychologických, mezilidských a sociálních faktorů.

Jak si ženy poradí bez sexu

Ženy využívají různé strategie, jak uspokojit své potřeby a zvládnout určitou dobu bez partnerského sexu:

  • Masturbace - sebeuspokojování a sexuální zkoumání prostřednictvím masturbace umožňuje sexuální uvolnění. Hračky mohou umocnit sólové prožitky.
  • Nesexuální intimita - objímání, líbání, mazlení a jiná tělesná blízkost poskytují útěchu bez sexu.
  • Otevřená komunikace - Otevřená diskuse o sexu s partnery může pomoci zajistit, aby byly potřeby nakonec uspokojeny.
  • Odpojení od médií - Omezení vystavení sexuálnímu obsahu v médiích a pornu může pomoci zvládnout frustraci.
  • Soustředění se na jiné aktivity - Ponoření se do koníčků, přátelství, kariéry a vášní pomáhá odvést pozornost od sexuálních nedostatků.
  • Terapie - Řešení psychologických a vztahových problémů v rámci terapie může pomoci zlepšit sexuální intimitu s partnerem.
  • Lékařská péče - Vyhledání lékařské pomoci v případě zdravotních problémů nebo hormonálních změn ovlivňujících libido může odhalit řešení.
  • Péče o sebe - dostatečný spánek, snížení stresu, cvičení a správné stravování zlepšují celkovou pohodu, včetně sexuality.

Zdravotní přínosy pravidelné abstinence

I když dlouhodobý celibát nemusí vyhovovat každému, výzkum odhaluje možné výhody pravidelné abstinence:

  • Zlepšení komunikace a intimity - dočasné vyřazení sexu ze hry může párům umožnit citové propojení bez tlaku na fyzickou intimitu.
  • Snížení úzkosti - zdržení se sexu zmírňuje úzkost z výkonu a obavy z odmítnutí nebo těhotenství. To může být uklidňující.
  • Zvýšené libido - Po sexuálním půstu může dojít k prudkému nárůstu hormonů a vzrušení se může při dalším sexu zintenzivnit.
  • Přítomnější život - Bez neustálých sexuálních podnětů mohou lidé získat jasnost, soustředění a produktivitu tím, že energii nasměrují jinam.
  • Duchovní spojení - u některých náboženství umožňuje abstinence stoupencům přesměrovat myšlenky na duchovní zdraví, nikoli na pozemské požitky.
  • Sebedisciplína - vyhýbání se sexu může posílit vůli, sebekontrolu a zdrženlivost jako součást širšího wellness cíle.

Ačkoli má celibát své problémy, pravidelné přestávky v sexu přinášejí i určité výhody.

Hledání pomoci při nízkém libidu

Pokud nedostatek sexu způsobuje výrazné osobní nebo vztahové potíže, může být prospěšné vyhledat odbornou radu. Lékař může zkontrolovat, zda nejsou přítomny fyzické příčiny ovlivňující libido, například hormonální nerovnováha. Terapeut může pomoci řešit psychologické překážky intimity. Párům poskytuje vztahové poradenství nástroje pro prohloubení vztahů a náklonnosti. Existují také léky a doplňky stravy, které mohou v některých případech zvýšit sexuální apetit.

Výběr z nabídky

Neexistuje žádný univerzální standard pro to, jak dlouho mohou nebo by měly ženy vydržet bez sexu. Některým ženám se může dařit bez sexu i několik měsíců, zatímco jiné touží po intimitě častěji. Otevřené rozhovory, postupy péče o sebe a odborná podpora mohou ženám pomoci dosáhnout zdravého a naplňujícího sexuálního života, ať už jsou svobodné, nebo partnerské. Klíčové je upřednostňovat emoční intimitu a celkovou pohodu.

Nejdůležitějším měřítkem je to, jak žena vnímá své vlastní sexuální potřeby a intimitu. Snaha o soulad mezi vlastními fyzickými touhami a hodnotami umožňuje autentickou a svobodnou volbu, zda a kdy se věnovat sexu.

Často kladené otázky: Jak dlouho mohou ženy vydržet bez sexu?

Jak dlouho se považuje za dobu bez sexu?

  • Jednoznačná odpověď neexistuje, protože záleží na konkrétním člověku. Někteří sexuální terapeuti definují vztah bez sexu jako takový, ve kterém mají páry sex méně než desetkrát za rok. Někomu se může zdát, že týdny nebo měsíce bez sexu jsou dlouhá doba. Jiným to může vyhovovat mnohem déle.

Jaké faktory ovlivňují sexuální touhu u žen?

  • Věk, stav menopauzy, fyzické zdraví, duševní zdraví, léky, vztahové problémy, hormonální změny, sexuální orientace a zkušenosti z minulosti mohou ovlivnit libido a touhu po sexu.

Potřebují ženy sex?

  • Neexistuje žádná biologická potřeba sexu. Pro některé ženy je však sex důležitou součástí života a abstinence může negativně ovlivnit náladu, vztahy a kvalitu života. Pro jiné celibát nepředstavuje problém.

Jak si ženy poradí bez sexu?

  • Strategie zahrnují masturbaci, nesexuální intimitu, otevřenou komunikaci, omezení médií/pornografie, zaměření se na jiné činnosti, jako jsou koníčky, terapie, lékařská pomoc při zdravotních problémech ovlivňujících libido a celková péče o sebe.

Má absence sexu nějaký zdravotní přínos?

  • Občasná abstinence může zlepšit komunikaci a intimitu v páru, snížit úzkost, zvýšit libido po "sexuálním půstu", umožnit větší soustředění na jiné oblasti života, u některých podpořit duchovní spojení a posílit sebekázeň.

Co mají ženy dělat, pokud je nedostatek sexu trápí?

  • Vyhledání odborné pomoci lékaře nebo terapeuta může řešit základní fyzické nebo psychické příčiny nízkého libida. Vztahové poradenství může také pomoci zlepšit intimní vztahy s partnery.

Jak mohou ženy zvýšit nízké libido?

  • Možnosti léčby pro zlepšení libida zahrnují změny životního stylu, jako je dostatek spánku, snížení stresu, správná výživa/cvičení, pokud možno minimalizace léků, které zhoršují sexuální apetit, sexuální terapie a někdy i hormonální terapie nebo léky.

Může být pro ženy bez sexu posilující?

  • Ano, pokud se ženy záměrně rozhodnou pro celibát, který odpovídá jejich hodnotám nebo potřebám, umožňuje jim to uplatnit autonomii nad svou sexualitou a odmítnout kulturní tlaky týkající se sexu.

Existuje ideální frekvence sexu pro optimální zdraví?

  • Neexistují žádné konkrétní pokyny. Některé výzkumy spojují častý sex s výhodami, jako je zlepšení imunitních funkcí a kardiovaskulárního zdraví, ale u většiny žen nemá absence sexu negativní vliv na zdraví.

Kdy byste se měli obávat nízkého libida?

  • Pokud vás nedostatek sexuální touhy trápí nebo poškozuje vaše štěstí, vztahy nebo kvalitu života, může být prospěšné vyhledat odbornou pomoc. Pokud máte podezření, že by vaše nízké libido mohlo souviset se základním zdravotním stavem, vyhledejte také lékařskou pomoc.

Zaregistrujte do našeho zpravodaje a užijte 10% slevu na jednu vaši objednávku

Jaký produkt potřebuji?