Co dělat, když má váš přítel nízké libido?

Published:

Mít partnera s nižší sexuální touhou může být náročné. Můžete se cítit odmítnutí, nežádoucí nebo neuspokojení. Existují však věci, které můžete udělat, abyste se se svým přítelem znovu fyzicky a citově sblížila. Tento příspěvek na blogu nabízí výzkumem podpořené tipy, jak zvýšit intimitu, když má váš přítel nízké libido.

Co dělat, když má váš přítel nízké libido?

Komunikujte otevřeně a upřímně

Prvním krokem je otevřený rozhovor s přítelem. Najděte si na rozhovor klidnou chvíli, ne těsně před nebo po pokusu o sex. Svěřte se mu se svými obavami pomocí "já-výroků", místo abyste ho obviňovali. Např:

"Cítím se od tebe odloučená a chybí mi naše fyzická intimita. Obávám se, že je tu problém, který musíme vyřešit."

Zeptejte se svého přítele, jak se cítí a zda jeho libido neovlivňují nějaké faktory, jako např.:

  • Stres v práci
  • Deprese nebo úzkost
  • Nízká hladina testosteronu
  • Léky
  • Užívání alkoholu
  • Zdravotní stav

Udržujte konverzaci láskyplnou a bez odsuzování. Cílem je pochopit, co váš přítel prožívá, a jak můžete společně pracovat na zlepšení situace.

Pokud se váš přítel potýká s přetrvávajícím nízkým libidem, je důležité, aby navštívil lékaře. Ten může zkontrolovat případné zdravotní příčiny, jako např:

Nízká hladina testosteronu - Hladina testosteronu s věkem přirozeně klesá. Testosteron mohou snižovat i další faktory, jako jsou chronická onemocnění, léky a obezita. Nízká hladina může tlumit sexuální touhu. Může pomoci substituční léčba testosteronem.

Deprese - deprese často způsobuje nízké libido. Poradenství a antidepresiva mohou zlepšit náladu a obnovit sexuální apetit.

Léky - mnoho běžných léků, jako jsou antidepresiva, léky na krevní tlak a prášky proti bolesti, může snižovat libido. Lékař může upravit léčebné režimy, aby se vedlejší účinky zlepšily.

Chronická onemocnění - onemocnění jako cukrovka, vysoký krevní tlak a artritida jsou spojena se sexuálními problémy. Zvládání nemoci může pomoci zlepšit sexuální apetit.

Pro dlouhodobé řešení nízkého libida je klíčové, abyste se s pomocí lékaře dostali ke kořenové příčině.

Zvládání stresu

Stres z práce, rodinných povinností nebo jiných tlaků může ubírat mužům energii a sexuální apetit. Zajistěte svému příteli čas na odpočinek a načerpání nových sil. Povzbuďte ho k tomu:

  • Dělejte si během dne odpočinkové přestávky
  • Spěte 7-9 hodin denně
  • Cvičení - snižuje stres a zvyšuje libido
  • Cvičení relaxačních aktivit, jako je jóga, meditace nebo masáže.
  • Delegování úkolů a odmítání dalších povinností

Lepší rovnováha mezi pracovním a soukromým životem může zmírnit stres a zvýšit jeho libido.

Zlepšení citové intimity

Pocit citové blízkosti a propojení s vámi může vašeho přítele naladit na sex. Udělejte si zvláštní čas na kvalitní sblížení:

Komunikujte denně - pokládejte svému příteli promyšlené otázky. Naslouchejte mu a vciťujte se do toho, co s vámi sdílí. Otevřeně vyjadřujte i své pocity. Zůstávejte citově angažovaní, což podpoří intimitu.

Choďtena rande - naplánujte si pravidelné schůzky mimo domov a zařízení. Nové zážitky a aktivity mohou vašemu vztahu dodat energii. Zopakujte si oblíbená raná rande, abyste znovu zažehli jiskru.

Buďte láskyplní - Iniciujte držení za ruce, objímání a mazlení i mimo ložnici, nejen jako předehru. To buduje fyzickou blízkost. Chvalte a dělejte pro svého přítele pozorné věci, aby se cítil opečovávaný.

Zmírnění napětí ve vztahu - Proberte a vyřešte všechny zdroje napětí, konfliktů nebo nesouladu ve vztahu. Pokud potřebujete pomoci s komunikací, vyhledejte párové poradenství. Společný pocit bezpečí stimuluje libido.

Zahřejte věci

Jakmile vyřešíte všechny základní problémy, můžete podniknout proaktivní kroky k opětovnému zažehnutí vášně:

Zahajte sex hravě - Místo abyste kritizovali přítelovo opožděné libido, udržujte iniciaci pozitivní. Během dne posílejte koketní zprávy. Přivítejte ho ve dveřích oblečeného. Překvapte ho párovou masáží. Hravost a rozmanitost mohou povzbudit jeho zájem.

Udělejte si sex vzrušující - vyzkoušejte hračky do ložnice, nové polohy, fantazijní hry na role nebo společné sledování erotických filmů. Zkoumání nových pocitů a zážitků pomáhá narušit sexuální rutinu, která tlumí libido.

Naplánujte si sexuální schůzky - Nastavte si pravidelné sexuální schůzky, na které se můžete těšit. To buduje očekávání a zabraňuje tomu, aby sex uprostřed zaneprázdněného života vypadl z radaru. I v období nízkého libida sexuální aktivita časem vyvolá větší touhu.

Zaměřte se na předehru - Odložte pohlavní styk a prozkoumejte erotickou masáž, orální sex, doteky, hraní rolí nebo společné sexy sprchování. Žádný tlak na výkon vašeho přítele mu může pomoci uvolnit se a vzrušit.

Aktivní přístup k romantice a sexu je impulsem k častější zábavě v ložnici.

Vyhledejte poradenství nebo terapii

Pokud snaha o zlepšení libida vašeho přítele časem nepomohla, může vám pomoci společné poradenství. Zkušený terapeut může odhalit hlubší problémy ovlivňující intimitu. Individuální poradenství pro vašeho přítele může také pomoci řešit nízké libido, které má kořeny v depresi, stresu nebo traumatu. Manželské poradenství posiluje vztahové dovednosti, jako je komunikace, které napomáhají sexuálnímu spojení.

Mezi hlavní výhody terapie patří:

  • Identifikace hlavních příčin nízkého libida
  • Zpracování pocitů studu, nedostatečnosti nebo úzkosti v souvislosti se sexem.
  • Překonávání překážek intimity a negativních vzorců v páru
  • učení se technikám zvládání stresu a posilování sebevědomí
  • Získání podpory a zodpovědnosti při sledování sexuálního propojení

S odborným vedením lze nízké libido často úspěšně zvládnout - a obnovit tak fyzické i emocionální uspokojení ve vašem vztahu.

Pointa

Pokles libida vašeho přítele může být pro vztah těžký a zanechává ve vás pocit nejistoty a neuspokojení vašich potřeb. Ale nezoufejte. Řešení všech základních problémů, zlepšení intimity, zpestření ložnice a případné vyhledání poradny může váš sexuální život vrátit do správných kolejí. S trpělivostí a odhodláním vás obou lze znovu zažehnout jiskru a posílit vaše pouto. Tak si dodejte odvahy a doufejte. Pomoc při nízkém libidu je dostupná. Důsledné úsilí vás a vašeho přítele přivede zpět k vášnivé spontánnosti.

Často kladené otázky týkající se zvládání nízkého libida přítele

Přítelovo opožděné libido ve vás může vyvolat pocit zmatku, nejistoty a neuspokojení. Nejste však sama - nízká sexuální touha mužů je běžná. Zde jsou odpovědi na časté otázky týkající se opětovného nastartování intimity, když motor vašeho muže běží pomalu.

Proč může mít můj přítel nižší sexuální apetit?

Existuje řada možných příčin, včetně:

  • Nízká hladina testosteronu - Hladina testosteronu se s věkem přirozeně snižuje. Chronické zdravotní problémy, obezita a léky mohou také snižovat hladinu testosteronu, což tlumí libido.
  • Deprese a úzkost - problémy s duševním zdravím jsou častou příčinou nízkého mužského libida. Stresy způsobené depresí ubírají energii a chuť na sex.
  • Léky - antidepresiva, léky na krevní tlak, prášky proti bolesti a další mohou jako vedlejší účinek potlačovat libido.
  • Užívání alkoholu - Chronické pití alkoholu často snižuje sexuální výkonnost a touhu.
  • Chronická onemocnění - stavy, jako je cukrovka, srdeční choroby a artritida, omezují sexuální funkce a pohlavní pud.
  • Stres - vysoká úroveň stresu z práce, rodinných povinností nebo jiných zátěží vyčerpává tělo a zhoršuje sexuální apetit.
  • Problémy ve vztazích - nevyřešené konflikty, špatná komunikace a nedostatek citové intimity mohou potlačit sexuální zájem a potěšení.

Jaké kroky mohu svému příteli doporučit?

  • Navštivte lékaře - je důležité, aby váš přítel podstoupil lékařskou prohlídku, která odhalí případné zdravotní problémy, jež přispívají k nízkému libidu. Krevní testy mohou zkontrolovat hladinu hormonů a stavy lze léčit.
  • Změna léků - Pokud současné léky snižují libido, lékař může upravit léky a dávky tak, aby se snížily nežádoucí účinky.
  • Pokud deprese, chronický stres nebo trauma ovlivňují sexuální apetit,poradenství může pomoci tyto problémy zpracovat a vyřešit.
  • Omezte alkohol - omezení pití zlepšuje sexuální funkce.
  • Zvládání chronických onemocnění - Váš přítel by měl dodržovat lékařské plány léčby zdravotních potíží, aby pomohl stabilizovat libido.
  • Snížení stresu - přestávky, dostatek spánku, cvičení a odmítání dalších povinností mohou snížit stres.
  • Práce na vztahových dovednostech - párové poradenství pomáhá budovat vztah prostřednictvím lepší komunikace, řešení konfliktů a budování intimity.

Co mohu udělat pro zlepšení našeho sexuálního života?

  • Zahajte sex hravě - Flirtováním, spodním prádlem, masážemi nebo sexuálními hračkami se ho snažte naladit. Udržujte ho spíše v pozitivním duchu než v kritickém.
  • Udělejte sex vzrušujícím - Experimentujte s novými polohami, místy, sledováním erotických filmů, hraním rolí a hračkami v ložnici, abyste vzbudili nový zájem.
  • Naplánujte si sexuální schůzky - Nastavte si pravidelné sexuální schůzky, na které se můžete těšit. To může pomoci učinit ze sexu trvalou prioritu.
  • Zaměřte se na předehru - vynechte pohlavní styk a prozkoumejte sexuální aktivity s menším tlakem na výkon, jako je orální sex, erotická masáž a doteky.
  • Znovu se citově sblížit - Plánujte pravidelné romantické schůzky. Buďte v každodenním životě láskyplnější - doteky, komplimenty, naslouchání a pozorné jednání.
  • Navštivte poradce - sexuální terapeut vám může poskytnout rady na míru ohledně zlepšení intimity. Párové poradenství posiluje vaše celkové pouto.

Jak dlouho může trvat, než se náš sexuální život zlepší?

Opravdu záleží na příčinách nízkého libida vašeho přítele a na tom, jak aktivně ho oba řešíte. Obvykle byste však měli pozorovat postupné zlepšení v průběhu několika týdnů až několika měsíců, pokud vytrváte. Jasně komunikujte, zůstaňte trpěliví a zkoušejte stále nové intimní strategie. Při důsledném úsilí se vám může sexuální život opět dařit.

Přitahuje mě můj přítel ještě?

Nízké libido nemusí nutně odrážet to, jak atraktivní jste pro něj. Je však pochopitelné, že se při poklesu sexu cítíte nejistě. Zvyšte si sebevědomí tím, že se budete méně soustředit na jeho zaostávající touhu a více na dosažení štěstí a spokojenosti v jiných oblastech života a vztahu. Udržujte otevřenou komunikaci a poskytněte mu také ujištění. S úsilím vás obou lze vášeň určitě znovu probudit.

Kdy bychom měli vyhledat lékařskou pomoc?

Pokud má váš přítel již několik měsíců nízkou sexuální touhu a snahy o zvýšení intimity selhávají, je to znamení, že byste měli vyhledat lékařskou pomoc. Lékař může zkontrolovat, zda se za tím neskrývají nějaké fyzické nebo psychické problémy, které vyžadují léčbu. Sexuální terapeut může také poskytnout specializovanější rady a poradenství přizpůsobené vaší situaci. Nepokračujte v tichém boji - vyhledejte odbornou pomoc.

Co když mé potřeby stále nejsou uspokojeny?

Otevřeně si s přítelem promluvte a vysvětlete mu své potřeby a to, jak se v této situaci cítíte. Pokud zůstane neochotný problémy řešit, možná se budete muset zamyslet nad tím, zda se vám v tomto vztahu dostává fyzického a citového uspokojení, které požadujete. Zkuste se poradit, ale pokud se situace časem nezlepší, nezůstávejte. Na vašich intimních potřebách záleží - někdy je potřeba si uvědomit, že si zasloužíte něco lepšího, aby mohlo dojít ke změně.

Souhrn

K poklesu libida může dojít, ale nemusí se stát novým normálem. Trpělivostí a aktivním přístupem zaměřeným na otevřenou komunikaci, lékařskou pomoc a vyzkoušení nových intimních strategií můžete svůj sexuální život oživit. Zlepšení vašeho citového spojení také pomáhá uvolnit sexuální vášeň. Pokud se oba partneři tomuto procesu věnují, může fyzická intimita opět vzkvétat.

Zaregistrujte do našeho zpravodaje a užijte 10% slevu na jednu vaši objednávku

Jaký produkt potřebuji?