Proč je sex pro ženu tak důležitý?

Published:

Pohlaví. Je to slovo, které vyvolává nejrůznější myšlenky a pocity. Ale pokud jde o ženy, sex znamená mnohem víc než jen fyzické potěšení. Pro ženy je sex emocionální potřebou, jejíž naplnění může mít dalekosáhlý přínos pro jejich celkové zdraví a pohodu.

Proč je sex pro ženu tak důležitý?

Sex podporuje intimitu a sbližování

Sex slouží partnerům k intimnímu sblížení. Oxytocin uvolňovaný při sexu podporuje sbližování a pocity intimity. To je pro ženy velmi důležité, protože studie ukazují, že když se ženy cítí blízké svému partnerovi, mají nižší hladinu stresu, úzkosti a deprese. Sex a intimita mohou ve vztahu poskytovat pohodlí a bezpečí.

Sex snižuje stres

Endorfiny uvolňované při sexu působí jako přirozený prostředek proti stresu. Sex může ženám pomoci uvolnit se a odreagovat se od každodenního stresu. Studie dokonce ukazují, že sexuální aktivita před stresující událostí může pomoci zmírnit některé účinky vyvolávající úzkost. Pravidelný sex v životě ženy může vést k lepšímu celkovému zvládání stresu.

Sex zvyšuje sebevědomí

Pocit, že je žena sexuálně žádoucí, jí může dát pocit, že je sexy a silná. Intimita sexu v kombinaci s přílivem endorfinů podporuje sebevědomí a celkový pocit pohody. Ženy, které si užívají zdravého sexuálního života, uvádějí, že se cítí atraktivnější a sebevědomější ve všech oblastech života.

Sex posiluje svaly pánevního dna

Stahy, ke kterým dochází během vzrušení a orgasmu, fungují jako Kegelovy cviky - posilují svaly pánevního dna. Silné svaly pánevního dna podporují močový měchýř, funkci střev a dělohy. Síla pánevního dna je tak důležitá pro prevenci močové inkontinence a hyperaktivního močového měchýře u žen.

Sex může působit jako přírodní lék proti bolesti

Endorfiny jsou dobré nejen pro snížení stresu, ale také pro úlevu od bolesti. Sex a orgasmus mohou pomoci zmírnit bolest při bolestech hlavy, artritidě a menstruačních křečích. Zvýšení hladiny endorfinů v kombinaci se stahy svalů pánevního dna může poskytnout přirozenou úlevu od křečí.

Sex podporuje intimitu, snižuje stres, zvyšuje sebevědomí, posiluje pánevní dno a ulevuje od bolesti. Pravidelné zařazování sexu do života je velmi důležité pro celkovou pohodu ženy. Naplnění této emocionální a fyzické potřeby vede ke snížení úzkosti, posílení vztahů a zlepšení zdraví.

Klíčem k úspěchu je, aby se sex stal otevřeným tématem, o kterém můžete s partnerem mluvit bez odsuzování. Komunikace je nezbytná, aby se oba partneři cítili bezpečně, pohodlně a spokojeně. Upřednostňování intimity vede k lepší celkové pohodě.

Často kladené otázky: Proč je sex pro ženy důležitý?

Sex je pro ženy víc než jen potěšení. Slouží mnoha emocionálním a fyzickým potřebám, které ovlivňují celkové zdraví a pohodu. Níže jsou uvedeny některé časté otázky týkající se toho, proč je sex pro ženy tak důležitý:

Proč je sex pro ženy emocionální potřebou?

Sex podporuje intimitu, sbližování a pocit blízkosti ve vztahu. Oxytocin uvolňovaný během sexu pomáhá ženám cítit se více propojené se svými partnery. Tento pocit bezpečí a pohodlí má dalekosáhlé výhody, snižuje stres, úzkost a deprese.

Jak sex snižuje stres?

Sex aktivuje uvolňování endorfinů v mozku. Endorfiny jsou hormony "dobré nálady", které působí jako přirozený prostředek proti bolesti a stresu. Pomáhají snižovat krevní tlak a hladinu kortizolu. Ženy, které mají pravidelný sex, uvádějí celkově lepší zvládání stresu.

Jaké jsou výhody sexu pro sebevědomí žen?

Když se ženy cítí sexuálně žádoucí pro své partnery, podporuje to jejich sebedůvěru, atraktivitu a posiluje jejich postavení. Tyto pocity zvyšují sebevědomí ve všech oblastech života, od ložnice až po zasedací místnost. Při orgasmu se také uvolňují endorfiny, které zlepšují náladu a rozhled.

Jak může sex zlepšit kontrolu močového měchýře u žen?

Svaly pánevního dna mají zásadní význam pro kontrolu močového měchýře a podporu funkce pánevních orgánů. Když se ženy pravidelně věnují sexu, vaginální kontrakce, ke kterým dochází během vzrušení a orgasmu, tyto svaly posilují. Sex funguje jako Kegelův trénink.

Pomáhá sex ženám ulevit od bolesti?

Ano, sex může pomoci zmírnit některé druhy bolesti, včetně bolesti při artritidě, menstruačních křečí a bolestí hlavy. Opět je to silná kombinace endorfinů a stahů svalů pánevního dna, která přináší přirozenou úlevu od bolesti.

Jak často ženy potřebují sex?

Každá žena je jiná, takže neexistuje žádná "správná" odpověď. Klíčem je komunikovat s partnerem o ideální frekvenci pro udržení intimity. Mnoho terapeutů doporučuje usilovat o sex alespoň jednou týdně, aby byly uspokojeny emocionální potřeby.

V jakém věku ztrácí sex pro ženy na významu?

Ženy si mohou užívat sexu i v seniorském věku. Věk neurčuje potřebu sexuální intimity. Hormonální změny způsobené menopauzou však mohou přispívat k vaginální suchosti, která vyžaduje dodatečnou lubrikaci. Klíčová je otevřená komunikace s partnerem.

Pravidelná sexuální aktivita je díky svým emocionálním a fyzickým výhodám pro ženy důležitou součástí zdraví. Upřednostňování intimity, sdělování přání a bezpečný a uspokojivý sex vedou ke zlepšení duševní pohody.

Zaregistrujte do našeho zpravodaje a užijte 10% slevu na jednu vaši objednávku

Jaký produkt potřebuji?