Tipy, jak posílit slabé vlasy a urychlit jejich růst

Published:

Chcete silnější a zdravější vlasy, které rychle rostou? Většina lidí touží po hustých a lesklých vlasech, ale ne každý ví, jak jich dosáhnout.

Dobrou zprávou je, že můžete pomoci svým vlasům růst rychleji a silněji pomocí několika jednoduchých úprav v péči o vlasy. V tomto článku se dozvíte 10 osvědčených tipů, jak vlasy posílit, stimulovat jejich růst a získat bujnou hřívu, po které jste vždy toužili.

Proč je růst vlasů důležitý?

Proč je růst vlasů důležitý?

Vlasy rostou v průměru asi 1⁄2 palce za měsíc. I když se to nemusí zdát mnoho, tyto malé přírůstky se časem sčítají. Vypěstování vlasů vyžaduje trpělivost, ale odměna za to stojí.

Dlouhé a pevné vlasy jsou známkou zdraví a vitality. Mohou vám také dodat sebevědomí a umožnit vám experimentovat s novými účesy. Kromě toho každý ocení lesklou a plnou hlavu vlasů.

Pokud chcete maximalizovat potenciál svých vlasů, přečtěte si, jak vyživovat vlasy a pokožku hlavy pro rychlejší a silnější růst.

Tipy pro pěstování silnějších a plnějších vlasů

1. Užívejte doplňky stravy na vlasy

To, co dáváte do svého těla, ovlivňuje zdraví vašich vlasů. Užívání doplňků stravy, které obsahují látky podporující růst vlasů, může pomoci optimalizovat stav vaší hřívy.

Biotin, vitamin D, železo a zinek podporují růst vlasů. Hledejte doplňky stravy, které kombinují několik těchto živin.

Bylo prokázáno, že užívání 2500 mcg biotinu denně zvyšuje tloušťku a plnost vlasů. Na zdraví vlasových folikulů se podílí také vitamin D.

2. Používejte přírodní oleje

Vmasírováním olejů do pokožky hlavy můžete vlasy hydratovat, stimulovat folikuly a zlepšit jejich růst. Zkuste použít kokosový, olivový, mandlový nebo arganový olej.

Kokosový olej obsahuje mastné kyseliny, které pronikají do vlasového stvolu a zabraňují vypadávání bílkovin. Může snížit lámavost a zvýšit lesk vlasů.

Arganový olej je plný vitaminu E a antioxidantů. Před spaním si vmasírujte několik kapek do pokožky hlavy, abyste vlasy přes noc hydratovali.

3. Cvičení masáže pokožky hlavy

Jemné masírování pokožky hlavy zvyšuje krevní oběh, který dodává vlasovým folikulům živiny a podporuje růst. Je to také skvělý pocit!

Krouživými pohyby konečky prstů si masírujte hlavu. Lehce tlačte a masírujte 4-5 minut denně.

To můžete provést při nanášení oleje nebo kondicionéru ve sprše. K dispozici jsou také masážní přístroje na pokožku hlavy, které účinky ještě umocní.

4. Vyhněte se přílišnému zahřívání

Nadměrné používání horkých stylingových nástrojů může vlasy poškodit, způsobit jejich lámání a bránit jejich růstu. Fénování, narovnávání a kulmování omezte na 1-2krát týdně.

Před použitím horkých nástrojů vždy použijte ochranný sprej proti teplu. Pokud je to možné, nechte vlasy uschnout na vzduchu. Pravidelně si dávejte přestávku od tepelného stylingu.

Pravidelné zastřihování vlasů pomáhá odstranit roztřepené konečky, aby vlasy zůstaly zdravé i při růstu. Stříhání si naplánujte každých 6-8 týdnů.

5. S mokrými vlasy zacházejte jemně

Když jsou vlasy mokré, jsou křehké. Vyhněte se kartáčování nebo silnému tření ručníkem. Místo toho mokré vlasy jemně otřete měkkým ručníkem nebo zábalem z mikrovlákna.

Pomocí hřebenu se širokými zuby jemně rozčešte vlasy od konečků až ke kořínkům. Netrhejte ani netahejte.

Když necháte vlasy uschnout na vzduchu, minimalizujete jejich poškození. Pokud vlasy fénujete, použijte nejprve chladné nastavení a poté v případě potřeby přepněte na teplé.

6. Jezte vyváženou stravu

Zdravá a vyvážená strava poskytuje živiny, které vlasy potřebují ke svému růstu. Dbejte na to, abyste jedli dostatek:

  • Bílkoviny - jsou obsaženy ve vejcích, mase, rybách, fazolích, čočce, ořeších a semenech.
  • Zdravé tuky - například avokádo, olivový olej, losos a vlašské ořechy.
  • Ovoce a zelenina - pro vitamíny a minerály, které podporují zdraví vlasů.
  • Železo, zinek, biotin - podporují růst a tloušťku vlasů.

Pijte hodně vody, abyste vlasy hydratovali zevnitř.

7. Dopřejte své pokožce hlavy masku

Použití hydratační masky na pokožku hlavy představuje výživnou péči o vlasy. Hledejte masky s přísadami, jako jsou:

  • Aloe vera - zklidňuje pokožku hlavy a dodává jí vlhkost.
  • Med - přírodní zvlhčující látka, která hydratuje vlasy.
  • Tea tree olej - má čisticí a osvěžující účinky.
  • Kokosový olej - změkčuje a chrání.
  • Levandulový olej - stimuluje pokožku hlavy.

Masku naneste po umytí šamponem a nechte ji 15-20 minut působit, než ji opláchnete.

8. Vyhněte se poškozujícím účesům

Některé účesy mohou prameny nadměrně namáhat, což může vlasy časem oslabit. Nestahujte vlasy příliš silně při účesech, jako je např.:

  • Vysoké, pevné culíky
  • Kučeravé vlasy nebo copánky
  • Bundy zajištěné pevnými gumičkami

Pokud můžete, zkuste místo svazujících gumiček volné copy, nízké culíky nebo spony a sponky. Dopřejte vlasům odpočinek od tahání.

9. Méně stresu pro růst vlasů

Výzkum ukazuje, že stres může narušit optimální růst vlasů. Kortizol a další hormony ovlivňují vlasové folikuly.

Hledání zdravých způsobů, jak zvládat stres, podporuje dobré fungování těla - uvnitř i navenek. Vyzkoušejte meditaci, jógu, psaní deníku nebo rozhovor s přítelem, abyste se zbavili stresu.

10. Více spánku

Vaše vlasy potřebují dostatek spánku, aby mohly růst. Když spánku šetříte, vaše tělo produkuje více stresového hormonu kortizolu, který může růst vlasů brzdit.

Snažte se spát 7-9 hodin kvalitního spánku za noc. Vytvořte si uklidňující režim před spaním a omezte čas strávený u obrazovky před spaním. Spánek pomáhá vašim vlasům obnovit a doplnit energii.

Závěr

Pěstování delších a silnějších vlasů vyžaduje čas a trpělivost, ale rozhodně je to možné. Zaměřte se na šetrné zacházení s vlasy, správnou výživu, omezení stresu a vyhněte se přílišnému tepelnému stylingu.

Provádějte masáže pokožky hlavy a používejte přírodní oleje ke stimulaci růstu. Chraňte zdraví svých vlasů pravidelným zastřiháváním a hloubkově ošetřujícími maskami.

A konečně, neočekávejte výsledky přes noc. Vlasy obvykle rostou přibližně 6 palců za rok. Zůstaňte odhodlaní dodržovat svůj režim péče o vlasy a začnete pozorovat zdravé a lesklé vlasy, po kterých toužíte.

Jaké tipy vyzkoušíte jako první, aby vaše vlasy rostly rychleji a silněji? Klíčem k úspěchu je důslednost, proto si vyberte několik metod, které se hodí k vašemu životnímu stylu. Se správnou péčí můžete dosáhnout vlasů svých snů.

Co způsobuje slabé vlasy?

Slabé vlasy mohou být způsobeny různými faktory, jako je nadměrná tepelná úprava, chemické ošetření, nadměrné používání vlasových přípravků, nedostatky ve výživě, hormonální nerovnováha a některé zdravotní potíže.

Jak si mohu urychlit růst vlasů?

Pro rychlejší růst vlasů můžete zkusit pravidelně masírovat pokožku hlavy, abyste podpořili její prokrvení, dodržovat vyváženou stravu bohatou na vitamíny a minerály, vyhýbat se tepelným stylingovým nástrojům a chemickému ošetření a pravidelně zastřihovat vlasy, abyste zabránili jejich roztřepení.

Jak mohu posílit slabé vlasy?

Existuje několik způsobů, jak posílit slabé vlasy. Můžete používat masky a kúry na vlasy bohaté na bílkoviny, vyhýbat se nadměrnému tepelnému stylingu, minimalizovat používání drsných chemických látek, zvolit šetrný šampon a kondicionér a zařadit vyváženou stravu, která poskytuje základní živiny pro zdraví vlasů.

Jaké jsou tipy na zlepšení zdraví vlasů?

Pro zlepšení zdraví vlasů můžete dodržovat pravidelnou péči o vlasy, vyhýbat se nadměrnému mytí vlasů, chránit vlasy před slunečním zářením, používat hřeben se širokými zuby, abyste zabránili jejich poškození, vyhýbat se pevným účesům a minimalizovat používání tepelných stylingových nástrojů.

Mohu si vlasy posílit?

Ano, vlasy můžete posílit stravou bohatou na bílkoviny, používáním přípravků na posílení vlasů, vyhýbáním se nadměrnému teplu a chemickému ošetření, používáním hřebenu se širokými zuby, abyste zabránili lámání, a pravidelným zastřihováním vlasů, abyste se zbavili roztřepených konečků.

Jak často si mám mýt vlasy?

Četnost mytí vlasů závisí na typu vlasů a osobních preferencích. Obecně se doporučuje mýt vlasy každé 2-3 dny, aby se zabránilo nadměrnému vysušování nebo mastnotě. Pokud však máte suchou pokožku hlavy, může být nutné mýt si vlasy méně často.

Jaké přípravky na vlasy mám používat k posílení vlasů?

Chcete-li vlasy posílit, hledejte přípravky na vlasy, které obsahují vyživující složky, jako jsou proteiny, vitaminy a přírodní oleje. Vyhněte se přípravkům, které obsahují drsné chemické látky, jako jsou sulfáty a parabeny, protože mohou zbavit vlasy přirozených olejů a způsobit jejich další poškození.

Jak mohu zabránit padání vlasů?

Padání vlasů můžete předcházet například tím, že se vyhnete nadměrnému tepelnému stylingu, omezíte používání drsných chemických látek, budete jíst vyváženou stravu bohatou na vitamíny a minerály, budete se vyhýbat stresu, nebudete si vytvářet těsné účesy a budete používat hřeben se širokými zuby, abyste zabránili lámání vlasů.

Jak mohu stimulovat růst vlasů?

Růst vlasů můžete podpořit vyváženou stravou, pravidelnou masáží pokožky hlavy, která zlepšuje krevní oběh, vyhýbáním se těsným účesům, které mohou vlasy tahat, užíváním doplňků stravy, jako je biotin nebo vitamin E, a používáním přípravků na růst vlasů, které obsahují složky, jako je minoxidil.

Jak si mohu udržet zdravé vlasy?

Abyste si udrželi zdravé vlasy, můžete dodržovat pravidelnou péči o vlasy, vyhýbat se nadměrnému tepelnému stylingu, chránit vlasy před poškozením sluncem, jíst výživnou stravu, vyhýbat se nadměrnému mytí vlasů, minimalizovat používání drsných chemikálií a pravidelně zastřihovat vlasy, abyste zabránili roztřepeným konečkům.

Zaregistrujte do našeho zpravodaje a užijte 10% slevu na jednu vaši objednávku

Jaký produkt potřebuji?