Získejte silnější vlasy: Přírodní způsoby, jak zahustit a zplstnatit vlasy

Published:

Chcete získat hustší vlasy a větší objem? Řídké nebo jemné vlasy mohou být pro mnoho lidí neustálým zdrojem frustrace. Pokud máte pocit, že vašim vlasům chybí objem a plnost, nezoufejte - existuje mnoho způsobů, jak přirozeně přispět k tomu, aby vlasy vypadaly hustší a plnější.

V tomto článku se budeme zabývat 15 osvědčenými tipy a triky, díky nimž budou vlasy vypadat a působit silnější. Od používání správných vlasových produktů až po stylingové techniky pro zvětšení objemu - tyto metody pomohou zkráceným a řídkým vlasům dodat vzpruhu bez prodlužování nebo trvalé ondulace. Přečtěte si, jak získat silnější a objemnější vlasy!

Co způsobuje tenké nebo jemné vlasy?

Co způsobuje tenké nebo jemné vlasy?

Než se pustíme do způsobů, jak vlasy zahustit, je dobré si uvědomit, co je příčinou řídkých nebo jemných vlasů. Existuje několik klíčových faktorů, které určují tloušťku a objem vašich vlasů:

  • Hustota vlasů - označuje počet vlasových folikulů na pokožce hlavy a počet vlasů na čtvereční palec. Někteří lidé mají přirozeně méně aktivních folikulů a nižší hustotu vlasů.
  • Tloušťka vlasů - šířka nebo obvod jednotlivých pramenů vlasů se může lišit. Lidé s jemnějšími vlasy mají jednotlivé prameny tenčí.
  • Cyklus růstu vlasů - vlasové folikuly procházejí fázemi růstu a odpočinku. Více vlasů ve fázi růstu znamená plnější vlasy. S přibývajícím věkem se růstové fáze zkracují.
  • Lámání vlasů - Poškození způsobené stylingem, úpravou nebo nesprávnou péčí může způsobit lámání pramenů a ztenčení vlasů.
  • Zdravotní potíže - Řídnutí vlasů může někdy naznačovat zdravotní potíže, jako jsou problémy se štítnou žlázou, nízká hladina železa nebo hormonální nerovnováha.
  • Genetika - Někteří lidé mají na základě své genetické výbavy předpoklady k jemnějším a tenčím vlasům.

Ačkoli nemůžete změnit své genetické předpoklady ani hustotu vlasových folikulů, stále existuje mnoho způsobů, jak dosáhnout toho, aby vaše vlasy vypadaly a působily plnější. Podívejme se na tipy, jak maximalizovat objem každého pramene vlasů.

1. Používejte zhušťující šampony a kondicionéry

Jedním z nejjednodušších způsobů, jak získat hustší vlasy, je používat produkty určené k dodání objemu a objemu. Mnoho šamponů a kondicionérů obsahuje složky, které obalují vlasový stonek, aby vypadal plnější.

Hledejte šampony, které obsahují látky zvětšující objem, jako jsou pšeničné proteiny, kofein, mentol a vitamin B5. Zhušťující šampony působí tak, že každý pramen nabobtná vlhkostí, takže vlasy vypadají a působí hustěji. Vyhněte se těžkým olejům a kondicionérům, které mohou řídké vlasy zatěžovat.

Po umytí šamponem použijte zahušťující kondicionér nebo masku. Zhušťující krémy a pěny mohou také vlasy zpevnit a dodat jim lesk. Když jsou vlasy skřípavě čisté, leží rovněji - proto kondicionéry dodávají užitečný objem.

2. Suchý šampon je váš přítel

Pokud se snažíte mezi jednotlivými mytími vlasů dodat jim objem, pořiďte si plechovku suchého šamponu. Suchý šampon pomáhá absorbovat přebytečnou mastnotu a dodává vlasům zrnitost a strukturu, aby vypadaly hustší.

Druhý nebo třetí den po umytí vlasů použijte suchý šampon u kořínků. Šampon absorbuje oleje a dočasně zpevní každý pramen, čímž dodá vlasům objem a vzhled. Jen opatrně - příliš velké množství suchého šamponu může zanechat bílý prach.

3. Pravidelné zastřihování

Ačkoli se to může zdát neintuitivní, pravidelné zastřihování je nezbytné pro udržení hustých a zdravých vlasů. Roztřepené konečky se mohou pohybovat po vlasovém stonku a způsobovat zamotávání, krepatění a lámání. Časté zastřihování (každých 6-8 týdnů) pomáhá předcházet roztřepeným konečkům a minimalizuje jejich poškození.

Když vám zkušený kadeřník účes vytvaruje a upraví, vlasy budou vypadat plnější. Dlouhé účesy přetažené o délku mohou vlasy stáhnout a ukázat více pokožky hlavy. Dobrý střih dodá vlasům vzpruhu tam, kde ji nejvíce potřebujete.

4. Masírujte si pokožku hlavy

Masáž pokožky hlavy je skvělý pocit a může také pomoci stimulovat průtok krve do folikulů, aby byly vlasy plnější. Jemnými krouživými pohyby masírujte pokožku hlavy konečky prstů. Nebo zkuste použít kartáč s měkkými štětinami nebo masážní přístroj.

Zvýšený krevní oběh dodává vlasovým kořínkům důležité živiny, které podporují nový růst. Pětiminutová masáž pokožky hlavy několikrát týdně může také pomoci snížit řídnutí a vypadávání vlasů související se stresem.

5. Vyhněte se přílišnému zahřívání

Časté používání horkých nástrojů, jako jsou fény, kulmy a žehličky, může vlasy poškodit a časem způsobit jejich lámání. To může vlasy výrazně ztenčit. Snažte se omezit používání vyhřívaných nástrojů na maximálně 2-3krát týdně.

Před tepelným stylingem vždy použijte ochranný sprej, abyste zabránili poškození a roztřepení konečků. Pokud se vám líbí váš účes, nechte si ho profesionálně vyfoukat v salonu, abyste to doma nepřehnali. Pokud je to možné, dopřejte vlasům přestávku sušením na vzduchu.

6. Změňte svou část

Někdy stačí jen rozdělit vlasy jiným směrem, abyste dosáhli okamžitého efektu zvětšení objemu. Hluboký boční předěl může vytvořit plnost na jedné straně, protože vlasy se naskládají nahoru a zakryjí více pokožky hlavy. Pro zpestření vyzkoušejte cik-cak předělení nebo střídání účesů tam a zpět.

Klíčové je vytvořit objem u kořínků. Řidší vlasy kolem linie vlasů lze také zamaskovat pomocí ofiny nebo ofiny zastřižené na stranu. Změna účesu dodá jemným vlasům u kořínků okamžitý objem. Při přípravě na velkou večerní událost se rozhodněte pro rozčesání mimo střed.

7. Strategické škádlení a česání

Když se připravujete na zvláštní příležitost, můžete si vlasy u kořínků trochu natupírovat nebo natupírovat a získat tak větší objem. Rychle natupírujte malé části vlasů na temeni hřebenem nebo štětinami kartáče, abyste dosáhli okamžitého vzpruhy.

Zaměřte se na natupírování vrstev pod základnou vlasového stvolu. Vlasy vždy nejprve nastříkejte texturovacím přípravkem, který pomůže udržet požadovaný tvar a objem. Přidejte lak na vlasy, abyste účes zpevnili a zkrotili poletování vlasů.

8. Spoléhejte se na suché texturní spreje

Sáhněte po suchém texturizačním laku na vlasy, který je jedním z nejjednodušších způsobů, jak řídkým vlasům dodat pružnost a pevnost. Tyto spreje využívají škroby nebo přírodní složky, které absorbují olej a vytvářejí u kořínků oddělené a nadzvednuté vlasy, které dodávají objem.

Vlny a kudrliny také lépe drží s pomocí spreje na suchou texturu. Rozprašujte ho na vlhké vlasy před fénováním nebo podle potřeby upravte korunu. Vyzkoušejte spreje s mořskou solí pro texturu s plážovým nádechem. Aplikujte jej střídmě, abyste se vyhnuli ztuhlým a krepatým vlasům.

9. Dodejte vlasům objem pomocí pudrů nebo vláken

Barevné pudry a vlákna pro zahuštění vlasů nabízejí okamžitou hustotu a zakrývají viditelnou pokožku hlavy. Tyto pudry barví vlasy a zároveň ulpívají na pramenech a dodávají jim znatelnou hustotu. Pro co nejpřirozenější vzhled hledejte pudry s keratinovými vlákny.

Zhušťující pudry jsou ideální pro úpravu kořínků mezi jednotlivými barveními nebo pro rychlé oživení jemných vlasů. Lehce nasypte malé množství na místa, která chcete zakrýt, jako je linie drdolu nebo temeno. Prsty rozetřete pro přirozený objem.

10. Nechte si udělat objemový účes

Požádejte kadeřníka o střih, který maximalizuje strukturu, pohyb a objem řídkých vlasů. Klíčem jsou vrstvy - dlouhé vrstvy kolem obličeje a temene vytvářejí tělo a pohyb. Kratší vrstvy pod nimi na temeni dodají vzpruhu.

Tupý střih zatěžuje tenké vlasy, proto vždy volte dlouhé vrstvy. Pokud máte přirozeně kudrnaté vlasy, nepřekrývejte je, jinak hrozí jejich krepatění a krepatění. Požádejte o rozcuchané, sestříhané konce, abyste získali texturu.

11. Zvyšte příjem bílkovin

Konzumace většího množství bílkovin může podpořit zdravý růst a tloušťku vlasů. Vlasy jsou tvořeny téměř výhradně bílkovinami, takže jejich dostatečný příjem ve stravě poskytuje stavební kameny pro každé vlákno.

Mezi potraviny bohaté na bílkoviny patří maso, drůbež, ryby, fazole, čočka, ořechy a vejce. V každém jídle by mělo být 15-20 gramů bílkovin. Doplňky biotinu mohou některým lidem časem také pomoci zahustit vlasy.

12. S vlasy zacházejte jemně

Způsob, jakým si vlasy denně češete, myjete a upravujete, může také podpořit jejich tloušťku nebo vést k jejich dalšímu řídnutí. Vždy používejte hřeben se širokými zuby, začněte od konečků a postupujte směrem nahoru, abyste vlasy jemně rozčesali. Vyhněte se hrubému kartáčování u kořínků, které může vlasy vytrhávat.

Při mytí šamponem jemně masírujte pokožku hlavy konečky prstů, abyste vlasy vyčistili bez hrubého tahání a minimalizovali jejich lámání. Nechte vlasy vysušit na vzduchu nebo fénem s chladným nastavením, aby se ve vlasech zachytila vlhkost. Vyhněte se pevně staženým účesům, které vytvářejí napětí u kořínků.

13. Změňte způsob rozdělování a styl

Způsob, jakým si vlasy rozdělíte a upravíte, může mít velký vliv na to, jak hustě budou vypadat. Některé dny zkuste nosit hluboký účes na straně, další dny přejděte na účes uprostřed. Jeden den měňte vzhled tak, že budete nosit vlasy rozpuštěné, druhý den stažené dozadu a další den sepnuté do culíku.

Změna směru účesu a způsobu stažení vlasů dozadu odvádí pozornost a zakrývá tenčí místa. Klíčem k úspěchu je střídání účesů, aby si vlasy při úpravě odpočinuly od napětí v jednom místě pokožky hlavy.

14. Přidání slabých nebo světlých odstínů

Přidáním strategických odlesků nebo melírů mohou ochablé vlasy vypadat silnější a mít větší rozměr. Nízké odlesky nebo tmavší odstíny pomáhají jemným vlasům vypadat hustěji. Zvýrazňovače se zaměřují na silnější části a vytvářejí dojem vrstev.

Spolupracujte se zkušeným koloristou, abyste zjistili, zda světlé nebo tmavé tóny proti vaší přirozené barvě dosáhnou nejlepšího efektu. Částečné melíry vetkané do celých vlasů a světlejší melíry rámující obličej pomáhají pozvednout jemnější vlasy.

15. Maskování ztenčujících se okrajů

Pokud vám řídnou vlasy, svažte ofinu na stranu nebo použijte malé sponky a kolíčky, abyste zamaskovali lysiny. Dlouhé vrstvy kolem obličeje a ofina přehozená do strany elegantně zakryjí řídké spánky.

U účesů sčesaných dozadu přidejte kolem linie vlasů mini sponky nebo spony, které ozdobně zakryjí řídnoucí okraje. Pro udržení neposlušných pramínků kolem obličeje a dekoltu použijte malé množství pomády, gelu nebo laku na vlasy.

Zdravé vlasy začínají uvnitř

I když tyto tipy pomáhají maximalizovat objem, zdravé vlasy začínají uvnitř. Dbejte na vyváženou stravu s vysokým obsahem bílkovin a železa a užívejte multivitamín, abyste se vyhnuli nedostatku, který může vést ke slabým a řídnoucím vlasům. Najděte způsoby, jak zvládat stres, a dopřejte si dostatek spánku, abyste podpořili hustší a plnější vlasy.

Pokud se u vás objeví náhlé nevysvětlitelné řídnutí nebo vypadávání vlasů, navštivte dermatologa, aby vyloučil případné zdravotní potíže. S časem a důslednou péčí by vám vlasy měly dorůst hustší. Ale nečekejte - začněte s těmito osvědčenými tipy pro zvětšení objemu vlasů ještě dnes, abyste rychle získali nádherné a plné vlasy.

Zde je několik klíčových poznatků:

  • Používejte zahušťující šampony, kondicionéry a masky, které prameny zpevní.
  • Objem u kořínků dodejte suchým šamponem.
  • Pravidelně si nechávejte vlasy zastřihovat a upravovat, abyste zabránili jejich lámání.
  • Masírujte si pokožku hlavy, abyste zlepšili krevní oběh.
  • Omezte používání horkých nástrojů, jako jsou fény, žehličky a natáčky.
  • Obměňujte své partie a vytvářejte sekce, abyste zamaskovali prořídlá místa.
  • Vlasy na temeni jemně natupírujte a natupírujte, abyste je pozvedli.
  • Pro okamžitou plnost vlasů používejte suché texturizační spreje a pudry.
  • Požádejte svého kadeřníka o vrstvy, sestříhané konce, kousky rámující obličej.
  • Jezte více bílkovin, jako je maso, vejce a ořechy, které podporují růst vlasů.
  • Při kartáčování a úpravě vlasů zacházejte s vlasy opatrně, abyste zabránili jejich lámání.
  • Den ode dne měňte způsob rozčesávání a úpravy vlasů.
  • Pro větší rozměr si pořiďte strategické melíry a odlesky.
  • Pomocí sponek a sponek zamaskujte řídnutí podél linie vlasů.

Jaké jsou přirozené způsoby, jak vlasy zahustit a dodat jim plnější vzhled?

Existuje několik přírodních způsobů, jak vlasy zahustit a dodat jim plnější vzhled. Některé metody zahrnují používání doplňků stravy na vlasy, podporu růstu vlasů prostřednictvím správné péče o vlasy a zdraví pokožky hlavy, používání vlasových přípravků určených k tomu, aby vaše vlasy vypadaly silnější, a provádění technik zahušťování vlasů.

Jak mohu přirozeně zahustit své řídké vlasy?

Chcete-li přirozeně zahustit řídké vlasy, můžete zkusit stimulovat růst vlasů pravidelným kartáčováním, používáním doplňků stravy, které podporují růst vlasů, mytím vlasů přípravky, které jsou určeny k jejich zahušťování, a zdravou stravou, která podporuje zdraví vlasů.

Mohou doplňky stravy na vlasy skutečně posílit vaše vlasy?

Doplňky stravy na vlasy mohou potenciálně posílit vaše vlasy tím, že jim dodají základní živiny a vitamíny, které podporují růst vlasů a jejich celkové zdraví. Výsledky se však mohou lišit v závislosti na jednotlivci a konkrétním použitém doplňku.

Jaké jsou účinné způsoby, jak vlasy zesílit?

Mezi účinné způsoby, jak vlasy zahustit, patří používání produktů pro zvětšení objemu vlasů, vrstvené účesy, použití suchého šamponu pro dodání textury, natupírování vlasů u kořínků a přidání prodlužovacích vlasů nebo sponek pro dočasný objem.

Jak si mohu udržet zdravé vlasy a zabránit jejich vypadávání?

Abyste si udrželi zdravé vlasy a předešli jejich vypadávání, je důležité dodržovat správnou péči o vlasy, vyhýbat se drsným stylingovým technikám a nadměrnému teplu, jíst vyváženou stravu bohatou na živiny vhodné pro vlasy, vyhýbat se pevným účesům, které mohou způsobit lámání vlasů, a v případě nadměrného vypadávání vlasů vyhledat odborníka.

Mohou některé vlasové přípravky pomoci k tomu, aby vaše vlasy byly silnější?

Ano, na trhu jsou k dispozici specifické přípravky na vlasy, které jsou určeny k tomu, aby vaše vlasy vypadaly silnější. Tyto výrobky často obsahují složky, které vlasům dodávají objem a strukturu a vytvářejí iluzi silnějších vlasů.

Co mohu udělat pro stimulaci růstu vlasů a jejich zesílení?

Pro stimulaci růstu vlasů a jejich zesílení můžete zkusit pravidelně masírovat pokožku hlavy, abyste zvýšili krevní oběh, používat esenciální oleje známé pro podporu růstu vlasů, zařadit do jídelníčku potraviny bohaté na vitaminy a minerály, které podporují zdraví vlasů, a dodržovat správné návyky v péči o vlasy.

Jaké jsou běžné příčiny vypadávání vlasů?

Vypadávání vlasů může být způsobeno různými faktory, včetně genetiky, hormonálních změn, některých zdravotních potíží, špatné výživy, nadměrného stylingu nebo tepelné úpravy, stresu a základních onemocnění vlasové pokožky. Pro určení vhodné léčby je důležité určit příčinu.

Existují nějaké přírodní prostředky na zesílení vlasů?

Ano, existuje několik přírodních prostředků, které mohou pomoci při růstu silnějších vlasů. Patří mezi ně používání přírodních olejů, jako je kokosový nebo ricinový olej, nanášení vaječných masek nebo gelu z aloe vera na vlasy a zařazování potravin bohatých na biotin, železo a vitaminy A a E do jídelníčku.

Jaké jsou způsoby prevence vypadávání vlasů a podpory růstu nových vlasů?

Abyste předešli vypadávání vlasů a podpořili růst nových vlasů, je důležité dodržovat zdravý životní styl, zvládat stres, vyhýbat se drsným úpravám vlasů nebo stylům, používat šetrné přípravky pro péči o vlasy a vyhledat odbornou pomoc při řešení jakýchkoli zdravotních potíží, které mohou přispívat k vypadávání vlasů.

Zaregistrujte do našeho zpravodaje a užijte 10% slevu na jednu vaši objednávku

Jaký produkt potřebuji?