Hubněte a spalujte tuky s těmito svačinami a potravinami před spaním

Published:

Chodit spát hladový může být jednou z největších překážek při hubnutí. Chuť na jídlo v pozdních nočních hodinách může sabotovat vaše úsilí o hubnutí. Konzumace správných potravin před spaním vám však může skutečně pomoci spalovat tuky přes noc a hubnout během spánku.

V tomto příspěvku se dozvíte o 10 ideálních svačinkách před spaním, které vám pomohou zhubnout. Tyto nápady na noční svačinky uspokojí váš hlad, zabrání chutím, podpoří hormony spalující tuky a pomohou vám probudit se s pocitem lehkosti.

Proč může jídlo před spaním pomoci při hubnutí

Proč může jídlo před spaním pomoci při hubnutí

Sníst před spaním sytou a výživnou svačinu má pro hubnutí několik výhod:

  • Zabraňuje nočnímu přejídání se vysoce kalorickými potravinami, které vede k přibývání na váze. Když jdete spát hladoví, může se stát, že se uprostřed noci probudíte a nekontrolovaně se přejídáte jídlem v blízkosti postele. Zdravá svačina vás zasytí.
  • Přes noc stabilizuje hladinu cukru v krvi. To zajišťuje stabilní hladinu energie a zabraňuje návalům hladu, které narušují spánek.
  • Zlepšuje metabolismus. Konzumace potravin bohatých na bílkoviny před spaním zvyšuje hladinu hormonů podporujících růst svalů během spánku.
  • Spaluje tuk. Konzumace potravin bohatých na bílkoviny, vlákninu a zdravé tuky v noci zvyšuje hladinu hormonů spalujících tuky, jako je glukagon.

S vhodnými svačinami můžete zhubnout, když budete jíst před spaním. Dbejte jen na to, aby svačina byla malá, asi 200 kalorií. Zde je 10 výživných a hubnoucích nočních svačinek, které pomáhají omezit hlad a spalovat tuky přes noc.

10 nejlepších svačinek před spaním na hubnutí

1. Řecký jogurt

Řecký jogurt je jednou z nejlepších svačinek před spaním pro hubnutí. Obsahuje bílkoviny snižující hlad a minimum cukru, takže nezvyšuje hladinu cukru v krvi.

Tryptofan v řeckém jogurtu také pomáhá mozku produkovat melatonin a serotonin, hormony, které podporují relaxaci a řídí cykly spánku a bdění. To pomáhá zlepšit efektivitu spánku, což je důležité pro regulaci hmotnosti.

Dejte si 2/3 kelímku nízkotučného nebo odtučněného řeckého jogurtu. Doplňte ho bobulemi, abyste získali přirozenou sladkost a vlákninu.

2. Sýr Cottage

Sýr cottage je zdrojem bílkovin, protože obsahuje 14 gramů na 1/2 šálku. Bílkovina kasein v sýru cottage se tráví pomalu, což podporuje pocit sytosti. To zabraňuje nočnímu hladu, který vede k svačinám.

Tvaroh je dobrým zdrojem tryptofanu, a proto má také vlastnosti podporující spánek, které pomáhají tělu spalovat tuky přes noc. Posypte ho skořicí nebo muškátovým oříškem a přidejte k němu 30 mandlí, abyste si před spaním dopřáli sytou svačinku podporující metabolismus.

3. Mandle

Mandle jsou vynikajícím nočním mlsáním při hubnutí. Jsou plné bílkovin, vlákniny, hořčíku a vitaminu E. Zdravé tuky a vláknina v mandlích pomáhají zpomalit trávení, takže vás déle zasytí.

Mandle obsahují také tryptofan, který pomáhá usnout. Díky tomu vaše tělo během spánku spaluje více kalorií. Omezte svou porci na přibližně 1 unci, tedy zhruba 30 mandlových oříšků.

4. Cizrnový hummus se zeleninou

Hummus je svačinka plná bílkovin a vlákniny, která se připravuje ze směsi cizrny a olivového oleje. Kombinace hummusu s nakrájenou syrovou zeleninou vám poskytne výživnou noční svačinu, která vám dodá dlouhotrvající energii.

Vláknina a bílkoviny vás zasytí a zabrání chuti na jídlo pozdě večer. Komplexní sacharidy v cizrně a zelenině také pomáhají přenášet tryptofan do mozku a zvyšovat tak produkci spánkového hormonu melatoninu.

5. Krůtí a sýrové rolky

Svačinu před spaním bohatou na vápník a s vysokým obsahem bílkovin si připravte tak, že si kolem plátku nízkotučného sýra srolujete plátek nízkotučných krůtích nebo kuřecích prsou. Bílkoviny pomáhají zpomalit trávení a udržet pocit sytosti po celou noc.

Tryptofan z krůtího masa spolu s vápníkem ze sýra vám pomohou rychleji usnout. Díky tomu může vaše tělo přes noc spálit více kalorií.

6. Banán a ořechové máslo

Polévkovou lžíci arašídového nebo mandlového másla rozetřete na polovinu rozkrojeného banánu a získáte tak kombinaci sacharidů a bílkovin, která vám dodá energii na dlouhou dobu. Tryptofan v ořechovém másle a sacharidy v banánu pomáhají zvyšovat hladinu serotoninu, což podporuje spánek a kontrolu chuti k jídlu.

Určitě se držte jen poloviny banánu, abyste udrželi nízký obsah cukru.

7. Proteinový koktejl

Syrovátkový, kaseinový nebo rostlinný proteinový prášek smíchaný do koktejlu nebo smoothie může být ideálním nápojem před spaním. Proteinové koktejly poskytují dávku bílkovin, která podporuje regeneraci svalů, pocit sytosti a hormony snižující chuť k jídlu během noci.

Hledejte proteinové prášky s obsahem aminokyselin, jako je glycin, L-theanin a tryptofan, které podporují relaxaci a spánek. Omezte přidaný cukr a vyhněte se ochuceným druhům.

8. Ovesná kaše

Poloviční porce suchých ovesných vloček ohřátých v mikrovlnné troubě s šálkem mléka nebo ořechového mléka je povzbuzující svačinou bohatou na vlákninu před spaním. Celozrnné obiloviny dodají přes noc dlouhotrvající energii a přírodní tryptofan uvolní tělo a připraví ho na spánek.

Ovesné vločky doplňte ovocem a posypte skořicí, abyste získali další sacharidy, které pomáhají přenášet tryptofan do mozku.

9. Cherry rajčata a mozzarella

Cherry rajčátka v kombinaci s perličkami mozzarelly jsou jednoduchou slanou večerní svačinkou. Bílkoviny ze sýra v kombinaci s vitamíny z rajčat jsou výživným palivem, které udržuje váš metabolismus v chodu.

Tryptofan obsažený v sýru pomáhá uvolnit tělo a zlepšit účinnost spánku, takže přes noc spalujete více tuků.

10. Heřmánkový čaj

Popíjení teplého heřmánkového čaje před spaním pomáhá uvolnit tělo a připravit ho na spánek. Heřmánek obsahuje sloučeniny apigeninu, které se vážou na receptory GABA v mozku a snižují tak stres, úzkost a nespavost.

Díky relaxačním účinkům heřmánkového čaje může vaše tělo přes noc spalovat více tuku. Vyhněte se přidávání cukru do čaje, abyste předešli možnému přibírání na váze.

Tipy pro noční svačinky a hubnutí

Abyste z těchto nočních svačinek na hubnutí vytěžili co nejvíce:

  • Svačinu zkonzumujte asi 30 minut před spaním - máte tak dostatek času na trávení, abyste nešli spát s příliš plným žaludkem.
  • Držte se přibližně 200 kalorií - to je dostatečné množství energie na přečkání noci, aniž by to vedlo k přibývání na váze.
  • Kombinace komplexních sacharidů s bílkovinami a vlákninou - tento vzorec poskytuje stálou energii a udržuje vás syté.
  • Vyhýbejte se sladkým, smaženým nebo zpracovaným potravinám - mohou zvýšit hladinu cukru v krvi a zpomalit metabolismus.
  • Vypijte sklenici vody - hydratace zabraňuje falešným signálům hladu.
  • Poté si vyčistěte zuby - zabráníte tak dalšímu mlsání, protože budete mít pocit čistých úst.
  • Mějte zdravé svačiny na nočním stolku - když máte na dosah, nemusíte večer chodit do kuchyně.

Závěr: Tyto zdravé svačinky před spaním pro hubnutí

Klíčem k hubnutí je vyhnout se nočním návalům hladu a chutím. Správné výživné svačiny, které obsahují bílkoviny, vlákninu a tryptofan, mohou podpořit spalování tuků přes noc.

Mezi nejlepší možnosti patří řecký jogurt, tvaroh, mandle, humus, krůtí rohlíky, proteinové koktejly, ovesné vločky a čaj.

Držte se přibližně 200 kalorií a nechte si dostatek času na trávení, než se uložíte ke spánku.

Tyto nápady na noční svačinky vám pomohou zvládnout hlad, zlepšit kvalitu spánku, vyrovnat hladinu cukru v krvi a podpořit metabolismus, takže můžete hubnout i během spánku.

Může vám jídlo před spaním pomoci zhubnout?

Konzumace určitých svačinek před spaním může skutečně pomoci při hubnutí. Výběrem zdravých nočních svačinek s nízkým obsahem kalorií a vysokým obsahem bílkovin se můžete zasytit na celou noc a podpořit svůj metabolismus během spánku.

Jaké jsou zdravé svačinky před spaním, abyste zhubli?

Mezi zdravé svačiny před spaním, které mohou pomoci při hubnutí, patří například tvaroh, mandle, řecký jogurt a proteinové koktejly. Tyto svačiny mají nízký obsah kalorií, vysoký obsah bílkovin a mohou vám pomoci cítit se plní a spokojení po celou noc.

Je špatné chodit spát hladový, když se snažíte zhubnout?

Chodit spát hladový nemusí být pro hubnutí prospěšné. Může to vést k půlnočním chutím a případnému přejídání následující den. Lepší je zvolit si zdravou večerní svačinu, která vás zasytí po celou noc a nepřidá vám zbytečné kalorie.

Může jídlo před spaním ovlivnit kvalitu spánku?

Konzumace těžkého jídla těsně před spaním může ovlivnit kvalitu spánku a trávení. Abyste si zajistili kvalitní spánek, je lepší vyhnout se konzumaci velkých jídel v době před spaním.

Jsou proteinové koktejly vhodnou svačinou před spaním?

Ano, proteinové koktejly jsou vhodnou svačinou před spaním. Mají nízký obsah kalorií, vysoký obsah bílkovin a mohou vám pomoci budovat svaly během spánku. Jen se ujistěte, že jste si vybrali proteinový koktejl s nízkým obsahem cukru a tuku.

Může jídlo pozdě v noci vést k přibírání na váze?

Jídlo pozdě v noci může vést k přibírání na váze, pokud konzumujete vysoce kalorické potraviny nebo překročíte denní příjem kalorií. Je důležité vybírat si zdravé svačiny, které mají nízký obsah kalorií a jsou výživově prospěšné.

Jaké jsou zdravé noční svačinky, které zaženou hlad?

Mezi zdravé noční svačiny, které zaženou hlad, patří například tvaroh, řecký jogurt, mandle a nakrájené ovoce. Tyto svačiny mají nízký obsah kalorií a dodávají tělu důležité živiny.

Kolik kalorií by měla obsahovat svačina před spaním?

Svačina před spaním by měla obsahovat přibližně 100-200 kalorií. To umožňuje uspokojivou svačinu bez nadměrné konzumace kalorií před spaním.

Může konzumace bílkovin před spaním spálit kalorie?

Konzumace bílkovin před spaním může pomoci zvýšit váš metabolismus a spalovat kalorie během spánku. Trávení bílkovin vyžaduje více energie, což může přispět ke spalování kalorií.

Je lepší nejíst před spaním, abyste zhubli?

Není nutné vyhýbat se jídlu před spaním, abyste zhubli. Výběr správných svačinek s nízkým obsahem kalorií a vysokým obsahem bílkovin může skutečně pomoci při hubnutí tím, že vás zasytí, podpoří metabolismus a zabrání chutím na jídlo pozdě v noci.

Zaregistrujte do našeho zpravodaje a užijte 10% slevu na jednu vaši objednávku

Jaký produkt potřebuji?