20 nejlepších potravin na spalování tuků, které vám pomohou rychle zhubnout a spálit tuk.

Published:

Konzumace určitých potravin může pomoci zrychlit metabolismus, omezit chuť k jídlu a spalovat více tuků. Tyto potraviny, které spalují tuky, mohou pomoci při hubnutí a pomoci vám dosáhnout zdravého a štíhlého těla. V tomto článku vám vysvětlíme, díky čemu jsou některé potraviny účinné při spalování tuků, a uvedeme seznam 20 nejlepších potravin, které můžete zařadit do svého jídelníčku.

Zařazení většího množství potravin spalujících tuky do jídelníčku vám pomůže rychleji zhubnout. Potraviny s vysokým obsahem bílkovin, vlákniny a zdravých tuků mohou zvýšit metabolismus, snížit velikost tukových buněk a pomoci vám cítit se déle sytí. Konzumace většího množství těchto potravin podporujících metabolismus usnadňuje snižování kalorií a shazování přebytečného tuku.

20 nejlepších potravin na spalování tuků, které vám pomohou rychle zhubnout a spálit tuk. 

Proč byste měli jíst potraviny na spalování tuků?

Potraviny na spalování tuků obsahují živiny a sloučeniny, které pomáhají zrychlit metabolismus, omezit hlad a snížit vstřebávání nebo ukládání tuků v těle. Konzumace většího množství těchto potravin může zvýšit spalování tuků, pomoci vám udržet a nabrat svalovou hmotu a podpořit hubnutí.

Zde jsou některé z hlavních výhod zařazení většího množství potravin, které spalují tuk, do vašeho jídelníčku:

  • Zvyšte svůj klidový metabolismus - Potraviny s vysokým obsahem bílkovin, vlákniny a zdravých tuků vyžadují více energie na trávení, čímž se spaluje více kalorií. Pomáhají vám udržovat svalovou hmotu a rychlejší metabolismus při hubnutí.
  • Snížení chuti k jídlu a příjmu kalorií - Potraviny s vysokým obsahem vlákniny a bílkovin jsou velmi syté. Pomáhají kontrolovat chuť na jídlo a dodávají pocit sytosti na delší dobu při menším množství kalorií. Díky tomu je snazší snížit celkový příjem kalorií.
  • Snížení ukládání a vstřebávání tuků - některé potraviny obsahují živiny, které pomáhají snižovat lipogenezi (tvorbu a ukládání tuků) nebo zvyšovat lipolýzu (odbourávání tuků). Jiné pomáhají blokovat vstřebávání tuků z potravy.
  • Spalujte více tuku a udržujte svalovou hmotu - libové bílkoviny pomáhají spalovat tuk a zároveň zachovávají metabolicky aktivní svalovou hmotu. Tím vzniká větší kalorický deficit, takže se jako palivo využívá více tuku.

Výběr potravin, které spalují více tuků, může zvýšit váš metabolismus až o 8 % ve srovnání se stravou s nízkým obsahem bílkovin, vlákniny a sacharidů. Konzumace většího množství těchto potravin optimalizuje schopnost vašeho těla spalovat tuky jako palivo.

20 nejlepších potravin pro spalování tuků

Zde je 20 nejlepších potravin na spalování tuků, které vám pomohou rychleji zhubnout, protože podporují metabolismus, omezují hlad a snižují vstřebávání tuků. Zkuste do svého jídelníčku zařadit více těchto potravin, abyste dosáhli nejlepších výsledků při spalování tuků:

1. Listová zelenina

Zelená listová zelenina, jako je špenát, kapusta, hlávkový salát, mangold a zelený mangold, je neuvěřitelně výživná a má velmi nízký obsah kalorií a sacharidů. Je plná vlákniny, antioxidantů a živin, jako je vápník, vitamin C a vitamin K.

Pomáhá listová zelenina:

  • Zvýšení spalování tuků - přírodní dusičnany v zelených listech zvyšují produkci oxidu dusnatého, který může zvýšit spalování tuků. Studie ukazují, že mohou zvýšit metabolismus až o 30 % po dobu několika hodin po jídle.
  • Snížení ukládání tuků - Listová zelenina má velmi nízký obsah kalorií, ale vysoký obsah vlákniny. Díky tomu zasytí, aniž by poskytovaly nadbytečné kalorie, které by se mohly ukládat jako tuk. Vápník a antioxidanty také pomáhají snižovat tvorbu a ukládání tuku.
  • Potlačení chuti k jídlu - Vláknina obsažená v listové zelenině se v žaludku rozpíná, takže se cítíte plnější. To vede ke konzumaci menšího celkového množství kalorií bez pocitu nedostatku.

2. Avokádo

Avokádo je superpotravina s vysokým obsahem zdravých mononenasycených tuků, vlákniny a antioxidantů, jako jsou karotenoidy a vitamin E. Podporuje spalování tuků několika způsoby:

  • Zrychlení metabolismu - mononenasycené tuky v avokádu mohou ve srovnání s jinými druhy tuků zvýšit metabolismus a spalování tuků.
  • Snížení množství břišního tuku - avokádo může snížit ukládání tuku v břišní oblasti. V jedné studii lidé, kteří jedli avokádo, ztratili během 6 měsíců o 22 % více břišního tuku než ti, kteří avokádo nejedli.
  • Zvyšuje pocit sytosti - avokádo je díky vláknině a zdravým tukům velmi syté. Přidání avokáda do jídla může zvýšit pocit sytosti a uspokojení.

3. Losos

Losos je jedním z nejlepších zdrojů omega-3 mastných kyselin DHA a EPA, které prokazatelně podporují spalování tuků:

  • Zvýšení spalování tuků - Omega-3 mastné kyseliny mohou zvýšit množství enzymů, které podporují spalování tuků, a snížit množství enzymů, které podporují ukládání tuků. DHA může stimulovat oxidaci tuků až o 30 %.
  • Zlepšení metabolismu - bílkoviny obsažené v lososu pomáhají udržovat a budovat svalovou hmotu. Více svalů znamená rychlejší klidový metabolismus. Losos může také zvýšit rychlost metabolismu více než jiné bílkoviny.
  • Snížení zánětu - chronický zánět je spojen s obezitou a břišním tukem. Omega-3 obsažené v lososu mohou snížit zánětlivé markery spojené se zvýšeným ukládáním tuku.

4. Bobule

Bobuloviny, jako jsou jahody, borůvky, maliny a ostružiny, jsou plné antioxidantů, které podporují spalování tuků:

  • Snížení hladiny inzulinu a cukru v krvi - bobule zlepšují citlivost na inzulin a mohou snížit hladinu cukru v krvi po jídle. To pomáhá zabránit ukládání cukru ve formě tuku.
  • Zvyšuje pocit sytosti - Vláknina obsažená v bobulovinách se v žaludku a střevech rozpíná, takže se cítíte plnější. Mají nízkou energetickou hustotu, takže na svou velikost poskytují málo kalorií.
  • Snížení ukládání tuků - bobule mají vysoký obsah polyfenolových antioxidantů, které snižují tvorbu a ukládání tuků. Jedna studie zjistila, že lidé po 6 týdnech každodenní konzumace borůvek zhubli 2,4 kg.

5. Proteinový prášek

Syrovátkové a sójové proteinové prášky mohou pomoci při odbourávání tuků tím, že budují svalovou hmotu a zrychlují metabolismus:

  • Budování svalové hmoty - Proteinové doplňky podporují syntézu svalových bílkovin. Více svalové hmoty znamená rychlejší klidový metabolismus.
  • Zvýšení sytosti - Proteinové prášky smíchané s vodou nebo mlékem vás zasytí, aniž byste museli přidávat kalorie z tuků nebo sacharidů. 25-30 g bílkovin je optimální pro kontrolu chuti k jídlu.
  • Zlepšení složení těla - výzkum ukazuje, že přidání proteinového prášku do stravy může vést k většímu snížení procenta tělesného tuku ve srovnání se samotným úbytkem hmotnosti.

6. Zelený čaj

Zelený čaj obsahuje antioxidanty, jako je EGCG, které mohou pomoci podpořit metabolismus a spalování tuků:

  • Zvýšení spalování tuků - bylo prokázáno, že katechiny v zeleném čaji, zejména EGCG, podporují spalování tuků a zvyšují metabolismus.
  • Podpora úbytku břišního tuku - podle jedné přehledové studie může pravidelná konzumace zeleného čaje vést k výraznému snížení množství břišního tuku.
  • Zlepšení citlivosti na inzulín - zelený čaj může snižovat inzulínovou rezistenci, což pomáhá předcházet přibývání na váze a ukládání tuků v souvislosti s nestabilní hladinou cukru v krvi.

7. Jablečný ocet

Jablečný ocet, zejména pokud je konzumován s jídlem, může pomoci zvýšit pocit sytosti a podpořit odbourávání tuků:

  • Zvyšuje pocit sytosti - kyselina octová, hlavní účinná složka octa, zpomaluje vyprazdňování žaludku. To vede ke zvýšení pocitu sytosti a snížení příjmu kalorií.
  • Snížení ukládání tuku - kyselina octová může také zabránit hromadění tuku a metabolickým poruchám. Bylo prokázáno, že snižuje ukládání tuku v břiše a játrech.
  • Snížení hladiny cukru v krvi - zdá se, že kyselina octová v octu blokuje enzymy, které tráví škroby. To může snížit prudké zvýšení hladiny cukru v krvi po jídle.

8. Celozrnné obiloviny

Vybírejte si raději celozrnné obiloviny, jako je oves, hnědá rýže, ječmen a quinoa, než zpracované obiloviny. Vláknina vás zasytí na delší dobu a prospívá spalování tuků:

  • Kontrola hladiny cukru v krvi a hladu - Vláknina v celozrnných potravinách vede k pomalejšímu trávení a stabilnější hladině cukru v krvi. To zabraňuje prudkým výkyvům a pádům, které mohou vést k přejídání.
  • Zvýšení spalování kalorií - celozrnné potraviny vyžadují delší dobu žvýkání, což vede ke spalování většího množství kalorií během jídla. Vláknina také vyžaduje více energie na trávení.
  • Snížení ukládání tuků - vláknina pomáhá odstraňovat odpadní látky a snižuje množství tuků, které tělo přijímá z potravy. Některé druhy, jako je ječmen a oves, obsahují také beta-glukany, které snižují ukládání tuků.

9. Fazole a luštěniny

Fazole, čočka, cizrna a sója jsou skvělými rostlinnými zdroji bílkovin, které pomáhají regulovat chuť k jídlu a snižovat příjem kalorií:

  • Zvyšuje pocit sytosti - Fazole mají neuvěřitelně vysoký obsah bílkovin i vlákniny, takže patří mezi potraviny, které nejvíce zasytí. Konzumace většího množství fazolí a luštěnin může zvýšit pocit sytosti mezi jídly.
  • Nižší příjem kalorií - zvýšený příjem vlákniny a bílkovin z fazolí a luštěnin je spojen se sníženým příjmem kalorií a menšími porcemi jídla.
  • Udržení svalové hmoty - Bílkoviny obsažené ve fazolích a luštěninách pomáhají při hubnutí udržovat svalovou hmotu. Větší množství svalů zvyšuje klidový metabolismus.

10. Ořechy

Přestože ořechy obsahují hodně tuku a kalorií, výzkumy ukazují, že jejich umírněná konzumace může podpořit metabolismus a hubnutí:

  • Zvýšení klidového metabolismu - nenasycené mastné kyseliny v ořeších mohou zvýšit klidový výdej energie ve srovnání s konzumací sacharidů nebo nasycených tuků.
  • Zvýšení spalování tuků - vysoký obsah nenasycených tuků v ořeších zřejmě nepodporuje přibývání na váze. Pravidelná konzumace ořechů je ve skutečnosti spojena se snížením množství břišního tuku.
  • Zlepšení citlivosti na inzulín - zdravé tuky v ořeších mohou zvýšit citlivost na inzulín, což pomáhá regulovat hladinu cukru v krvi a pocity hladu.

11. Pálivé papriky

Pálivé papriky obsahují kapsaicin, sloučeninu, která může podpořit metabolismus a snížit chuť k jídlu:

  • Zvýšení spalování tuků - Bylo prokázáno, že konzumace kapsaicinu zvyšuje oxidaci tuků během cvičení a stimuluje aktivitu béžového tuku. Tento typ tuku spaluje více kalorií.
  • Snížení příjmu kalorií - Kapsaicin pomáhá snižovat chuť k jídlu a příjem kalorií. Teplo aktivuje receptory TRPV1, které zřejmě působí na potlačení chuti k jídlu.
  • Zrychlení metabolismu - Studie ukazují, že kapsaicin může zvýšit metabolismus přibližně o 50 kalorií denně, protože tělo se po konzumaci papriky více snaží ochladit.

12. Kokosový olej

Tuky MCT obsažené v kokosovém oleji se rychle vstřebávají a mohou zvýšit spalování kalorií:

  • Zvýšení energetického výdeje - V porovnání s tuky s dlouhým řetězcem se MCT z kokosového oleje dostávají přímo do jater a snadno se využívají jako zdroj energie. To zvyšuje výdej kalorií.
  • Podpora spalování tuků - MCT mohou stimulovat metabolismus, spalování tuků a produkci ketolátek. Vaše tělo tyto ketony spaluje jako účinný zdroj energie.
  • Snížení hladu - MCT mohou přímo ovlivňovat regulaci chuti k jídlu. Bylo prokázáno, že užívání MCT oleje před jídlem výrazně snižuje příjem kalorií.

13. Káva

Káva obsahuje kofein a antioxidanty, které podporují spalování tuků:

  • Zrychlení metabolismu - kofein obsažený v kávě může zvýšit metabolismus až o 13 % a spalování tuků až o 10-29 %. Tento účinek se však při pravidelném příjmu snižuje.
  • Zvýšení odbourávání tuků - příjem kofeinu podporuje uvolňování adrenalinu, který signalizuje tukovým buňkám, aby odbourávaly uložený tuk. Zvyšuje také množství volných mastných kyselin v oběhu.
  • Snížení prudkého nárůstu inzulinu - kyselina chlorogenová v kávě pomáhá zmírnit nárůst hladiny cukru v krvi po jídle. To může snížit ukládání tuků v souvislosti s nárůstem inzulínu.

14. Křížatá zelenina

Křížatá zelenina, jako je brokolice, květák, růžičková kapusta a zelí, obsahuje prospěšné živiny, které pomáhají redukovat tuk:

  • Podpora funkce štítné žlázy - tato zelenina obsahuje velké množství jódu, který pomáhá podporovat zdravou štítnou žlázu, která reguluje metabolismus.
  • Snížení vstřebávání tuků - Sloučeniny obsažené v brukvovité zelenině se mohou vázat na mastné kyseliny ve střevech a snižovat tak množství tuků vstřebaných ze stravy.
  • Podpora odbourávání tuků - indoly obsažené v brukvovité zelenině podporují odbourávání tuků a zabraňují obezitě na buněčné úrovni tím, že regulují geny pro metabolismus tuků.

15. Semínka chia

Chia semínka poskytují bílkoviny, vlákninu a omega-3 mastné kyseliny, které pomáhají snižovat pocit hladu a podporují metabolismus tuků:

  • Zvyšuje pocit sytosti - Želírující účinek rozpustné vlákniny v semínkách chia se v žaludku rozpíná a zvyšuje pocit plnosti a sytosti.
  • Zlepšení citlivosti na inzulín - bílkoviny a vláknina obsažené v semínkách chia pomáhají snižovat prudký nárůst hladiny cukru v krvi po jídle a zvyšují citlivost na inzulín.
  • Zvýšení odbourávání tuků - studie na zvířatech ukazují, že omega-3 ALA obsažená v semínkách chia může zvýšit odbourávání tuků a snížit jejich hromadění.

16. Jablečný ocet

Jablečný ocet obsahuje kyselinu octovou, která prokazatelně snižuje ukládání břišního tuku:

  • Zvýšení spalování tuků - ve studiích bylo prokázáno, že kyselina octová zvyšuje oxidaci a odbourávání tuků a zvyšuje metabolismus.
  • Snížení hromadění tuku - studie na zvířatech ukazují, že požití octa vede k menšímu celkovému hromadění tuku. Kyselina octová konkrétně zabraňuje hromadění břišního tuku.
  • Snížení hladiny cukru v krvi - ocet užívaný s jídlem může zpomalit trávení a snížit prudké zvýšení hladiny cukru v krvi po jídle. To zabraňuje ukládání cukru ve formě tuku.

17. Grapefruit

Konzumace grapefruitu může aktivovat AMPK, enzym, který spouští spalování tuků:

  • Zrychlení odbourávání tuků - účinné látky v grapefruitu snižují inzulínovou rezistenci a stimulují AMPK, čímž se zaměřují na metabolismus tuků. Může tak podpořit odbourávání a úbytek tuku.
  • Snížení hladiny inzulinu - grapefruit obsahuje naringenin, flavonoid, který pomáhá normalizovat hladinu inzulinu, což umožňuje využití uvolněného tuku na energii.
  • Zvyšuje pocit sytosti - Obsah vlákniny a vody v grapefruitu vás zasytí. Konzumace potravin s vysokým obsahem vody a vlákniny před jídlem může snížit celkový příjem kalorií.

18. Zelený čaj Matcha

Matcha je koncentrovaná prášková forma zeleného čaje. Fytonutrienty podporují metabolismus a zvyšují spalování tuků.

  • Zvýšení spalování kalorií - Studie ukazují, že pití zeleného čaje matcha před cvičením může zvýšit spalování tuků během tréninku. EGCG podporuje odbourávání tuků.
  • Zlepšení metabolismu - Matcha obsahuje katechiny včetně silného stimulátoru metabolismu EGCG. Výzkumy ukazují, že matcha může zvýšit metabolismus až o 40 % po dobu 3 hodin.
  • Snížení ukládání tuků - Matcha může díky katechinům, které zvyšují metabolismus lipidů, pomáhat předcházet ukládání tuků na břiše a snižovat jejich množství.

19. Chilli papričky

Chilli papričky obsahují antioxidant kapsaicin. Tato sloučenina může snižovat chuť k jídlu a podporovat spalování tuků:

  • Zvýšení oxidace tuků - Studie ukazují, že kapsaicinové doplňky mohou zvýšit oxidaci tuků během cvičení i v klidu, a to až o 50 spálených kalorií navíc.
  • Snížení příjmu kalorií - Kapsaicin zvyšuje termogenezi a podporuje pocit sytosti, což vede ke snížení příjmu potravy a menšímu návratu hmotnosti po hubnutí.
  • Podpora odbourávání tuků - konzumace kapsaicinu je spojena s menším nárůstem břišního tuku v průběhu času. Může zvýšit úbytek břišního tuku během hubnutí.

20. Čaj oolong

Čaj oolong je tradiční čínský čaj, který je ceněn pro své hubnoucí účinky. Pomáhá zvyšovat metabolismus tuků několika způsoby:

  • Zvýšení odbourávání tuků - polyfenoly v čaji oolong mohou zvýšit metabolismus aktivací enzymů, které podporují spalování tuků na buněčné úrovni.
  • Potlačuje tvorbu tuku - čaj Oolong může snižovat aktivitu enzymů podílejících se na ukládání tuku a zároveň zvyšovat aktivitu enzymů, které metabolizují tuk.
  • Udržení úbytku hmotnosti - pití čaje oolong může zabránit opětovnému přibírání na váze po zhubnutí tím, že zlepšuje metabolismus tuků.

Klíčové poznatky o potravinách pro spalování tuků:

  • Dodávejte vlákninu - snažte se o příjem alespoň 30 g vlákniny denně z potravin, jako je oves, zelené plody, bobulovité ovoce, fazole a ořechy.
  • Zařaďte do jídelníčku libové bílkoviny - abyste se cítili sytí, nabírali svaly a zrychlili metabolismus, dávkujte 0,5-1 g bílkovin na kilogram tělesné hmotnosti.
  • Zvýšení obsahu zdravých tuků - Zaměřte se na MUFA a omega-3, které zvyšují pocit sytosti a zlepšují spalování tuků, jako je avokádo, losos, ořechy a olivový olej.
  • Okořeňte - přidejte koření podporující metabolismus, jako je kajenský pepř, zázvor, skořice, kurkuma a černý pepř.
  • Včasné dávkování kofeinu - omezte množství kávy nebo zeleného čaje na 2-3 šálky, abyste maximalizovali účinky kofeinu na metabolismus a spalování tuků.
  • Naložte si zeleninu na spalování tuků - Zelené a listové zeleniny, papriky a grapefruity podporují odbourávání tuků.

Otázka: Jaké potraviny spalují tuk?

Odpověď: Potraviny spalující tuk jsou potraviny, které prokazatelně pomáhají zrychlit metabolismus a spalovat tuk. Obvykle mají nízký obsah kalorií a vysoký obsah živin, takže jsou vynikající volbou pro ty, kteří chtějí zhubnout.

Otázka: Jak pomáhají při hubnutí potraviny spalující tuk?

Odpověď: Potraviny spalující tuky mohou pomoci při hubnutí několika způsoby. Zaprvé mají často nižší obsah kalorií, což znamená, že jich můžete sníst více, aniž byste spotřebovali nadbytečné kalorie. Za druhé, mnohé z těchto potravin mají také vysoký obsah vlákniny, což vám může pomoci cítit se déle sytí a omezit přejídání. V neposlední řadě bylo prokázáno, že některé potraviny na spalování tuků zvyšují váš metabolismus, takže můžete spalovat více kalorií i v klidu.

Otázka: Které potraviny jsou považovány za potraviny spalující tuk?

Odpověď: Mezi potraviny, které spalují tuky, patří například zelený čaj, celozrnné potraviny, libové bílkoviny, ovoce a zelenina, kořeněná jídla a potraviny bohaté na omega-3 mastné kyseliny.

Otázka: Mohou potraviny spalující tuk skutečně zrychlit metabolismus?

Odpověď: Ano, bylo prokázáno, že některé potraviny na spalování tuků mají termogenní účinek, což znamená, že mohou dočasně zvýšit váš metabolismus a pomoci spálit více kalorií. Je však důležité si uvědomit, že tento účinek je obvykle mírný a týká se pouze určitých potravin.

Otázka: Mohou potraviny, které spalují tuk, pomoci právě s břišním tukem?

Odpověď: Ačkoli neexistuje nic takového jako bodová redukce, některé potraviny spalující tuk mohou mít o něco větší vliv na redukci břišního tuku díky svým účinkům na metabolismus a citlivost na inzulín. Klíčovým faktorem při redukci břišního tuku je však celkové snížení hmotnosti a vyvážená strava.

Otázka: Jaké jsou nejlepší potraviny na spalování tuků při hubnutí?

Odpověď: Mezi potraviny, které nejlépe spalují tuk, patří zelený čaj, chilli papričky, celozrnné potraviny, libové maso, tučné ryby, bobulovité ovoce, listová zelenina a ořechy.

Otázka: Jak mohu do svého jídelníčku zařadit potraviny, které spalují tuk?

Odpověď: Potraviny, které spalují tuk, můžete zařadit do svého jídelníčku tak, že je budete zařazovat do jídel a svačin. Můžete si například dát šálek zeleného čaje k snídani, přidat chilli papričku do salátu k obědu a do večeře zařadit libové bílkoviny, jako je kuře nebo ryba.

Otázka: Fungují potraviny na spalování tuků?

Odpověď: Potraviny spalující tuk mohou mít pozitivní vliv na vaši cestu k hubnutí, ale nejsou zázračným řešením. Je důležité si uvědomit, že pro udržitelné hubnutí je zásadní celkový příjem kalorií a vyvážená strava. Zařazení potravin spalujících tuky spolu se zdravým životním stylem vám může pomoci rychleji dosáhnout vašich cílů.

Otázka: Existují nějaké vedlejší účinky konzumace potravin, které spalují tuk?

Odpověď: Potraviny spalující tuk jsou obecně bezpečné a nemají žádné zvláštní vedlejší účinky. Vždy je však dobré poslouchat své tělo a konzumovat je s mírou. Někteří jedinci mohou pociťovat zažívací potíže při konzumaci kořeněných jídel nebo mají alergie na určité druhy potravin, proto je důležité znát reakce vlastního těla.

Otázka: Nahrazují potraviny spalující tuk cvičení?

Odpověď: Potraviny spalující tuky mohou podpořit vaše úsilí o hubnutí, ale nenahrazují cvičení. Fyzická aktivita je zásadní pro celkové zdraví, hubnutí a udržení zdravého metabolismu. Kombinace vyvážené stravy s pravidelným cvičením je nejúčinnějším přístupem k dosažení vašich cílů v oblasti hubnutí.

Konzumace potravin s vysokým obsahem bílkovin, vlákniny a živin, které spalují tuky, může pomoci zvýšit pocit sytosti, omezit chuť na jídlo a snížit celkový příjem kalorií. Vyvážená strava s dostatkem potravin podporujících metabolismus usnadňuje spalování většího množství kalorií a tuku.

Zaměřte se na výběr celých, minimálně zpracovaných skutečných potravin. Omezte přidaný cukr, rafinované obiloviny, smažené potraviny a nadměrné množství alkoholu, které mohou přispívat k tloustnutí. Nemusíte se vyhýbat tukům - jen volte více zdravých nenasycených tuků.

Kombinací potravin pro spalování tuků se silovým tréninkem a pravidelnou aktivitou dosáhnete maximálních výsledků při odbourávání tuků. Ale přidáním dalších těchto nejlepších potravin pro spalování tuků můžete jednoduše nastartovat svůj metabolismus a rychleji dosáhnout svých cílů v oblasti tělesné hmotnosti.

Zaregistrujte do našeho zpravodaje a užijte 10% slevu na jednu vaši objednávku

Jaký produkt potřebuji?