Nejnovější blogy | Page 53

  • Mohou kolagenové doplňky zlepšit kvalitu spánku?

    September 11, 2023   Kolagen

    Kolagenové doplňky mohou zlepšit kvalitu spánku díky výhodám, jako je lepší nálada, rychlejší regenerace po tréninku a zdravější pleť. Dřívější výzkumy zjistily, že kolagen vede k lepším výsledkům spánku, menší úzkosti a menšímu počtu nočních probuzení. K potvrzení účinků je však třeba provést další studie. Kolagen nejlépe funguje spolu se správnými postupy spánkové hygieny.

  • Vysvětlení úlohy kolagenu pro zdraví pokožky

    September 11, 2023   Kolagen

    Kolagen hraje zásadní roli pro zdraví a mladistvý vzhled pokožky. Úbytek kolagenu související s věkem vede k tvorbě vrásek, ochabování a ztrátě pružnosti. Nový výzkum ukazuje, že užívání biologicky dostupného kolagenového doplňku může stimulovat tvorbu kolagenu a bojovat proti známkám stárnutí pleti. Přečtěte si, jak kolagen působí na redukci vrásek, vypnutí pleti a obnovu mladistvého vzhledu.

  • Jak dlouho kolagenové doplňky fungují?

    September 11, 2023   Kolagen

    Kolagenové doplňky mohou působit proti úbytku kolagenu souvisejícímu s věkem a zlepšit stav pokožky, vlasů, nehtů, kloubů a kostí - ale jak dlouho trvá, než začnou působit? K tomu, abyste zaznamenali významné přínosy, je skutečně zapotřebí 2-4 měsíců každodenního užívání kolagenu. Maximální výsledky se objeví po 6-12 měsících. Klíčem k úspěchu je trpělivost a vytrvalost.

  • Je denní podávání kolagenu bezpečné?

    September 11, 2023   Kolagen

    Kolagenové doplňky, jako jsou prášky a tekutiny, si získaly oblibu díky výhodám, jako je mladistvá pleť, zdraví kloubů a silné nehty. Je však každodenní doplňování kolagenu skutečně dlouhodobě bezpečné? Tento článek se zabývá vědeckými poznatky o kolagenu a možných vedlejších účincích, aby vám pomohl rozhodnout se, zda každodenní užívání kolagenu odpovídá vašim zdravotním cílům.

  • Kolagenový doplněk Výhody a účinky

    September 11, 2023   Kolagen

    Kolagenové doplňky stravy jsou velmi populární pro své účinky proti stárnutí, jako je redukce vrásek. Potvrzují však vědecké poznatky užívání kolagenu? Tento podrobný průvodce zkoumá účinky kolagenu na kůži, klouby, vlasy, nehty, kosti a střeva. Získejte fakta o typech kolagenu, bezpečnosti, dávkování, zdrojích potravin a o tom, zda doplňky stravy splňují očekávání.

  • Způsobuje CoQ10 přibývání na váze?

    September 10, 2023

    Někteří lidé tvrdí, že užívání doplňků CoQ10 vede k přibývání na váze. Výzkum však nepotvrdil, že by CoQ10 přímo způsoboval významné změny hmotnosti. Mírné zvýšení může být způsobeno zadržováním vody, zvýšenou chutí k jídlu/kalorií nebo nárůstem svalové hmoty maskujícím úbytek tuku. Při správném dávkování a životním stylu je nepravděpodobné, že by CoQ10 způsoboval výrazné zvýšení hmotnosti.

  • Dodává vám CoQ10 více energie?

    September 10, 2023

    Koenzym Q10 (CoQ10) je oblíbený doplněk stravy užívaný pro zvýšení energie. Výzkumy ukazují, že může snížit únavu u lidí s určitými onemocněními, jako je srdeční selhání a fibromyalgie. U zdravých dospělých osob se však studie o tom, zda CoQ10 zvyšuje energii, rozcházejí. Jako nejúčinnější se jeví dávky 100-200 mg denně spolu se zdravými životními návyky.

  • Zvrátí CoQ10 onemocnění dásní?

    September 10, 2023

    Výzkum ukazuje, že antioxidant CoQ10 může pomoci zvrátit onemocnění dásní, pokud se přidá k pravidelné léčbě. Studie naznačují, že snižuje zánět, regeneruje úbytek kostní hmoty a udržuje výsledky odstraňování zubního kamene, planýrování kořenů a chirurgických zákroků na dásních. Samotný CoQ10 však pokročilé onemocnění dásní bez mechanického čištění nevyléčí. Vyžaduje každodenní ústní hygienu.

Jaký produkt potřebuji?