Nejnovější blogy | Page 58

  • Snižuje CoQ10 hladinu cukru v krvi?

    September 9, 2023

    Výzkum ukázal, že doplňky stravy CoQ10 mohou pomoci snížit hladinu cukru v krvi u lidí s cukrovkou. Zvýšením produkce inzulínu, zlepšením citlivosti na inzulín, snížením zánětu a zvýšením buněčné energie zajišťuje CoQ10 mírné, ale významné snížení hladiny A1c a glukózy nalačno.

  • Může CoQ10 zvrátit ztučnění jater?

    September 9, 2023

    Onemocnění ztukovatění jater postihuje miliony lidí na celém světě. Koenzym Q10 je antioxidant, který se ukazuje jako slibný pro léčbu ztukovatění jater. Snížením oxidačního stresu, zánětu a fibrózy může CoQ10 pomoci zvrátit hromadění tuku v jaterních buňkách. První výzkumy naznačují, že doplňky stravy mohou zlepšit klíčové markery onemocnění, zejména v kombinaci se změnou životního stylu.

  • Co říkají kardiologové o CoQ10?

    September 9, 2023

    Kardiologové obecně doporučují CoQ10 na podporu zdraví srdce. Studie ukazují, že zlepšuje příznaky a funkci u pacientů se srdečním selháním. Chrání také před vedlejšími účinky statinů. Hlavní kardiologické skupiny se shodují, že CoQ10 je bezpečný a pro určité skupiny potenciálně prospěšný, i když je stále zapotřebí dalšího výzkumu.

  • Zvyšuje CoQ10 obsah draslíku?

    September 9, 2023

    CoQ10 je oblíbeným antioxidačním doplňkem, ale může zvýšit hladinu draslíku? Klinické studie ukazují, že CoQ10 v běžných dávkách draslík v krvi významně nezvyšuje. Lidé užívající léky, které draslík ovlivňují, by však měli být opatrní. Zdá se, že většina lidí CoQ10 dobře snáší, ale ti, kteří mají problémy s ledvinami, by měli hladinu sledovat.

  • Posiluje vás CoQ10?

    September 9, 2023

    Koenzym Q10 (CoQ10) je antioxidant, který může být prospěšný pro sílu tím, že zlepšuje produkci energie, snižuje zánět a zlepšuje funkci mitochondrií. Podporuje však výzkum suplementaci CoQ10 pro zvýšení silového výkonu? Přečtěte si, co říká věda o CoQ10 pro svalový výkon.

  • Je CoQ10 vhodný při cukrovce?

    September 8, 2023

    Předběžný výzkum naznačuje, že antioxidant CoQ10 může pomoci při léčbě cukrovky tím, že zlepšuje sekreci inzulínu, citlivost na inzulín a regulaci hladiny cukru v krvi. K potvrzení prospěšnosti je však stále zapotřebí rozsáhlejších studií. Na základě klinických studií se jako nejbezpečnější a nejúčinnější jeví dávky mezi 100-200 mg denně. Osoby s nedostatkem mohou zaznamenat větší zlepšení.

  • Je CoQ10 náročný na ledviny?

    September 8, 2023

    Podle prvních důkazů se zdá, že suplementace CoQ10 nepoškozuje funkci ledvin ani není ze své podstaty "náročná na ledviny", pokud se užívá v doporučených dávkách. Některé studie dokonce ukazují, že CoQ10 může mít antioxidační a protizánětlivé účinky u osob s mírným až středně závažným chronickým onemocněním ledvin. Osoby na dialýze by však měly postupovat opatrně a poradit se s nefrologem.

  • Kdo by neměl CoQ10 užívat?

    September 8, 2023

    Ačkoli je doplněk stravy CoQ10 obecně bezpečný pro většinu dospělých, existují určitá opatření a osoby, které by se mu měly bez lékařského doporučení vyhnout. Patří mezi ně děti, těhotné ženy, osoby s poruchami krvácení, cukrovkou, onemocněním jater a ledvin a příjemci transplantovaných orgánů. CoQ10 se také může vzájemně ovlivňovat s některými léky, například s léky na ředění krve.

Jaký produkt potřebuji?