Nejnovější blogy | Page 57

  • Způsobuje CoQ10 přibývání na váze?

    September 10, 2023

    Někteří lidé tvrdí, že užívání doplňků CoQ10 vede k přibývání na váze. Výzkum však nepotvrdil, že by CoQ10 přímo způsoboval významné změny hmotnosti. Mírné zvýšení může být způsobeno zadržováním vody, zvýšenou chutí k jídlu/kalorií nebo nárůstem svalové hmoty maskujícím úbytek tuku. Při správném dávkování a životním stylu je nepravděpodobné, že by CoQ10 způsoboval výrazné zvýšení hmotnosti.

  • Dodává vám CoQ10 více energie?

    September 10, 2023

    Koenzym Q10 (CoQ10) je oblíbený doplněk stravy užívaný pro zvýšení energie. Výzkumy ukazují, že může snížit únavu u lidí s určitými onemocněními, jako je srdeční selhání a fibromyalgie. U zdravých dospělých osob se však studie o tom, zda CoQ10 zvyšuje energii, rozcházejí. Jako nejúčinnější se jeví dávky 100-200 mg denně spolu se zdravými životními návyky.

  • Zvrátí CoQ10 onemocnění dásní?

    September 10, 2023

    Výzkum ukazuje, že antioxidant CoQ10 může pomoci zvrátit onemocnění dásní, pokud se přidá k pravidelné léčbě. Studie naznačují, že snižuje zánět, regeneruje úbytek kostní hmoty a udržuje výsledky odstraňování zubního kamene, planýrování kořenů a chirurgických zákroků na dásních. Samotný CoQ10 však pokročilé onemocnění dásní bez mechanického čištění nevyléčí. Vyžaduje každodenní ústní hygienu.

  • Je CoQ10 vhodný pro zdraví střev?

    September 10, 2023

    CoQ10 je oblíbeným doplňkem stravy, ale může být prospěšný pro zdraví střev? Výzkum naznačuje, že může snižovat zánět, působit jako antioxidant, podporovat tvorbu energie v buňkách a napomáhat růstu dobrých střevních bakterií. Stále je však zapotřebí rozsáhlejších studií na lidech. CoQ10 se zdá být slibný pro určité aspekty střevní funkce, ale je třeba provést další výzkum.

  • Jak CoQ10 prospívá mozku?

    September 10, 2023

    Výzkumy ukazují, že antioxidant CoQ10 má kognitivní účinky, protože podporuje energetický metabolismus v mozkových buňkách. Hladina CoQ10 se s věkem snižuje, proto je u starších osob důležité jeho doplňování. Studie zjistily, že zlepšuje paměť, soustředění a rychlost zpracování dat. CoQ10 se také slibně osvědčuje při léčbě Parkinsonovy a Alzheimerovy choroby a migrény.

  • Jaké jsou příznaky potřeby CoQ10?

    September 10, 2023

    Koenzym Q10 (CoQ10) je nezbytný pro tvorbu energie v tělesných buňkách. Klesající hladina může vést k příznakům, jako je únava, svalová slabost, mozková mlha, kardiovaskulární problémy a další. Kontrola hladiny CoQ10 a její doplnění v případě nízké hladiny může pomoci tyto problémy zmírnit. Studie ukazují, že je prospěšný pro zdraví srdce, cukrovku, plodnost a neurodegenerativní poruchy.

  • Jak úspěšně přestat kouřit?

    September 9, 2023

    Přestat kouřit zlepšuje zdraví, ale zbavit se závislosti je těžké. Odvykání nikotinu způsobuje touhu po kouření a výkyvy nálad. Pomůcky pro odvykání kouření, jako jsou nikotinové náplasti, žvýkačky nebo léky, pomáhají příznaky zmírnit. Stanovení data odvykání, odstranění spouštěčů kouření, pití vody, hluboké dýchání, techniky odvádění pozornosti a poradenství zvyšují úspěšnost. Zdravotní přínosy začínají již první den. Zůstaňte motivovaní!

  • Měli byste užívat CoQ10 s jinými vitamíny?

    September 9, 2023

    Důkazy naznačují, že některé vitaminy, jako je vitamin E a vitaminy skupiny B, mohou při společném užívání zvýšit vstřebávání CoQ10. Vysoké dávky se však mohou vzájemně ovlivňovat. Celkově se zdá být kombinace CoQ10 s multivitamínem prospěšná a bezpečná. Ještě je třeba provést další výzkum interakcí s vitaminem K a vitaminem D.

Jaký produkt potřebuji?