Nejnovější blogy | Page 56

  • Způsobuje CoQ10 nespavost?

    September 8, 2023

    Koenzym Q10 (CoQ10) si získal oblibu jako doplněk stravy díky svým antioxidačním účinkům a roli při tvorbě energie. Někteří lidé si však kladou otázku, zda CoQ10 nemůže být spojen s vedlejšími účinky, jako je nespavost. Současné poznatky naznačují, že CoQ10 ve většině případů pravděpodobně přímo nezpůsobuje problémy se spánkem.

  • Jak úspěšně přestat pít alkohol

    September 7, 2023

    Úspěšné odvykání alkoholu je cesta, která vyžaduje sebehodnocení, přípravu a odhodlání. Tento proces zahrnuje pochopení svých návyků při pití alkoholu, přípravu na detoxikaci a abstinenční příznaky, vypracování plánu boje s chutí, změnu životního stylu, postupné snižování příjmu alkoholu

  • Mohu užívat CoQ10 s rybím tukem a vitaminem D?

    September 7, 2023

    Kombinace CoQ10, rybího oleje omega-3 a vitaminu D je při dodržení doporučeného dávkování pro většinu lidí bezpečná. Tato silná kombinace poskytuje protizánětlivé účinky na celé tělo, optimalizuje produkci energie, zdraví mozku/srdce/kostí, hydrataci pokožky, funkci imunitního systému a další.

  • Může CoQ10 snížit krevní tlak?

    September 7, 2023

    Vysoký krevní tlak je hlavním rizikovým faktorem srdečních onemocnění. Léčbou první volby jsou opatření v oblasti životního stylu, ale mnoho lidí užívá také doplňky stravy, jako je CoQ10, a doufá, že se jim podaří krevní tlak zlepšit. Co však říkají vědecké důkazy o tom, zda CoQ10 skutečně dokáže snížit zvýšený krevní tlak?

  • Snižuje CoQ10 hladinu cholesterolu?

    September 7, 2023

    Vysoká hladina cholesterolu je hlavním rizikovým faktorem srdečních onemocnění. Ke snížení cholesterolu se často předepisují léky, jako jsou statiny, ale někteří lidé se místo toho obracejí k přírodním možnostem, jako je CoQ10. Mohou však doplňky stravy CoQ10 skutečně snížit vysokou hladinu cholesterolu? Podívejme se, co říká výzkum.

  • Může Q10 vyčistit ucpané tepny?

    September 7, 2023

    Ačkoli jsou současné důkazy slibné pro ochranu kardiovaskulárního systému, nepotvrzují, že by samotné užívání CoQ10 aktivně zvrátilo nebo odstranilo již jednou ucpané tepny. Možnosti léčby aterosklerózy vždy konzultujte se svým lékařem.

  • Co je lepší pro srdce CoQ10 nebo rybí tuk?

    September 7, 2023

    Závěrem lze říci, že vysoce kvalitní důkazy ukazují, že jak CoQ10, tak rybí olej mají významný přínos pro kardiovaskulární zdraví, a to prostřednictvím různých mechanismů.

  • Může CoQ10 způsobovat plynatost a nadýmání?

    September 7, 2023

    Při užívání doplňků stravy s obsahem CoQ10 může docházet k nadýmání a plynatosti. Vyskytují se však zřídka a jsou obvykle mírné. Dodržování doporučeného dávkování, užívání s jídlem a přizpůsobení doby užívání doplňků může pomoci minimalizovat zažívací problémy.

Jaký produkt potřebuji?