Nejnovější blogy | Page 51

  • V jakém věku je nejlepší začít užívat kolagen?

    September 12, 2023   Kolagen

    Tvorba kolagenu začíná klesat již po dvacítce. Jeho doplňování může být prospěšné pro kůži, kosti a klouby. I když je ideální prevence ve věku 20-30 let, nikdy není pozdě začít. U osob starších 40 let se mohou projevit největší účinky proti stárnutí. Vyberte si kvalitní doplňky stravy, buďte důslední a počkejte 2-4 měsíce, než zaznamenáte zlepšení.

  • Potenciální energetické účinky kolagenu

    September 12, 2023   Kolagen

    Kollagen se těší stále většímu zájmu pro své potenciální energetické účinky. Jeho aminokyseliny podporují produkci ATP, růst svalů, zdraví kloubů a funkci mitochondrií. Kolagen také poskytuje klíčové mikroživiny, které podporují energetický metabolismus. I když je stále zapotřebí dalšího výzkumu, předběžné studie ukazují slibné účinky na vitalitu.

  • Měli byste kolagen užívat ráno nebo večer?

    September 12, 2023   Kolagen

    Kolagenové doplňky mohou mít pozitivní účinky proti stárnutí, ale měli byste je užívat ráno nebo večer? Ranní kolagen může zlepšit pleť a výkonnost při cvičení během dne. Večerní kolagen může podpořit kosmetický odpočinek a noční obnovu tkání. Načasování závisí na vašich cílech, ale klíčové je užívat kolagen důsledně.

  • Kdy můžete očekávat výsledky kolagenu?

    September 12, 2023   Kolagen

    Kolagenové doplňky mohou zlepšit stav pokožky, vlasů, nehtů, kloubů a dalších oblastí. Za jak dlouho však uvidíte výsledky? Změny mohou začít v řádu týdnů, ale maximální přínosy se dostaví až za 2-6 měsíců. Přečtěte si, co ovlivňuje časový průběh a kdy můžete očekávat, že se projeví rozdíly ve vašem vzhledu, míře bolesti, trávení a celkovém zdravotním stavu.

  • Nalezení správné denní dávky kolagenu pro vás

    September 12, 2023   Kolagen

    Kolagenové doplňky stravy mohou mít zásadní přínos pro zdraví a krásu. Nalezení optimální denní dávky kolagenu však závisí na faktorech, jako je váš věk, cíle, velikost a strava. Obecná doporučení jsou 5-10 gramů pro udržení a až 20 gramů pro léčebné účinky. Pro dosažení nejlepších výsledků si vyberte kvalitní multikolagen a užívejte jej soustavně.

  • Vliv kolagenu na zdraví střev a trávení

    September 12, 2023   Kolagen

    Kollagenové doplňky mohou zlepšit zdraví střev tím, že posilují střevní bariéru, zmírňují záněty, zmírňují zažívací potíže, jako jsou plynatost a nadýmání, a podporují růst prospěšných střevních bakterií. Přečtěte si tento článek, ve kterém se dozvíte o výzkumu účinků kolagenu na střeva a o tom, jak mohou kolagenní peptidy, mořský kolagen a hydrolyzované kolagenové doplňky stravy podpořit optimální trávení.

  • Použití kolagenu pro zdraví kloubů a svalů

    September 12, 2023   Kolagen

    Kolagenové doplňky působí proti poklesu produkce kolagenu souvisejícímu s věkem a podporují zdraví kloubů, svalů a pokožky. Studie ukazují přínosy pro snížení bolesti kloubů, zvýšení svalové hmoty a sportovního výkonu. Mořské a hovězí kolageny se účinně vstřebávají, přičemž mořské mají lepší biologickou dostupnost.

  • Co očekávat po měsíčním užívání kolagenu

    September 11, 2023   Kolagen

    Důsledné užívání kolagenu po dobu jednoho měsíce může hydratovat pokožku, posílit vlasy a nehty, zmírnit kloubní potíže, posílit svalovou hmotu a zlepšit kardiovaskulární a střevní zdraví. Různé typy kolagenu mají jedinečné přínosy. Hledejte kvalitní hovězí, mořský kolagen nebo kolagen z vaječných skořápek v množství 10-30 gramů denně.

Jaký produkt potřebuji?