Nejnovější blogy | Page 49

  • Jaké jsou podivné myšlenky při úzkosti?

    September 13, 2023

    Úzkost může způsobovat zvláštní, iracionální myšlenky. Mezi běžné příklady patří vtíravé obavy z ublížení druhým, existenciální obsese smrtí, přesvědčení, že vaše mysl může ovlivňovat události, a hypochondrické obavy o zdraví. I když se obsah myšlenek liší, základní zkreslení zůstává stejné - úzkost přehání vnímání ohrožení.

  • Jak vypadají úzkostné myšlenky?

    September 13, 2023

    Úzkost vyvolává neustálé vtíravé obavy a myšlenky na nejhorší možný scénář. Úzkostné myšlenky často zahrnují přehnané riziko, negativní předsudky a představy o katastrofě. Ačkoli se vzorce liší, společná témata zahrnují zdraví, rozpaky, finanční krach, selhání a nebezpečí. Úzkostné myšlení může v závažných případech výrazně narušit práci, vztahy a pohodu.

  • Jak mohu vycvičit mozek, aby přestal trpět úzkostí?

    September 13, 2023

    Trénink mozku k zastavení úzkosti vyžaduje přepracování myšlenkových vzorců a návyků a zvýšení aktivity prefrontální kůry mozkové pomocí změn životního stylu a cílených technik. Zvládnutím úzkostných myšlenek, minimalizací úzkostného chování, zapojením praktik všímavosti, cvičením, zlepšením stravy a zvážením doplňků stravy a odborné pomoci můžete získat svobodu ze sevření úzkosti.

  • Které cvičení je nejlepší na úzkost?

    September 13, 2023

    Pravidelné cvičení může být stejně účinné jako léky na zmírnění úzkosti. Některá cvičení, jako je jóga, běh, plavání a horolezectví, jsou však nejlepší. Kombinují aerobní cvičení, duševní soustředění a relaxaci. Zaměřte se na 20-60 minut, 3-5 dní v týdnu těchto rytmických, opakujících se pohybů, které přirozeně snižují úzkost.

  • Co způsobuje úzkost v mozku?

    September 13, 2023

    Úzkost vzniká, když jsou oblasti jako amygdala nadměrně aktivní a inhibice prefrontální kůry ochabuje. Nerovnováha neurotransmiterů, jako je serotonin, GABA a glutamát, také narušuje mozkové procesy podílející se na regulaci emocí. Úzkost zhoršují genetická rizika, trauma, stres a účinky bludného kruhu. Pochopení biologických příčin poskytuje informace pro léčbu zaměřenou na konkrétní mozkové mechanismy.

  • Jaký je trik s úzkostí 5 4 3 2 1?

    September 13, 2023

    Trik 5 4 3 2 1 na úzkost je rychlá a jednoduchá strategie, jak snížit pocity paniky a úzkosti. Pomalým procházením jednotlivých smyslů a popisováním věcí, které vidíte, cítíte, slyšíte, cítíte a ochutnáváte, můžete zklidnit úzkost a vyhnout se záchvatu paniky. Tato technika všímavosti vás ukotví v přítomném okamžiku.

  • Jaké je pravidlo 3 3 3 pro úzkost?

    September 13, 2023

    Pravidlo 3 3 3 je jednoduchá, ale účinná technika všímavosti pro zvládání úzkosti. Pozorováním 3 věcí, které vidíte, dotýkáním se 3 textur a posloucháním 3 zvuků zapojuje vaše smysly, aby vás uzemnily v přítomném okamžiku. Přesunete tak pozornost od znepokojivých myšlenek a aktivujete relaxační reakce, které vám poskytnou dočasnou úlevu od úzkosti.

  • Jaké jsou příklady znepokojivých myšlenek?

    September 13, 2023

    Úzkostné myšlenky jsou běžné, ale při úzkostných poruchách mohou být nadměrné. Příkladem mohou být obavy o zdraví, finanční problémy, pochybnosti o vztazích, pracovní starosti a další. Pokud chronické obavy zasahují do života, kognitivně-behaviorální terapie a léky mohou pomoci přeformulovat myšlenky. K dispozici je také podpora.

Jaký produkt potřebuji?