Nejnovější blogy | Page 48

  • Vitamin B12 vs B komplex

    September 14, 2023

    Vitamín B12 a B-komplex mají vzájemně se překrývající a doplňující účinky. B12 poskytuje cílené výhody pro ty, kteří ho mají nedostatek, zatímco B komplex nabízí kompletní výhody vitamínů B. Ideálním přístupem může být užívání obou – B komplexu pro spektrum výhod a B12 pro maximalizaci hladiny. Tím získáte ochranu proti nedostatku B12 a energii, zdraví mozku a ochranu proti stresu ze všech osmi B.

  • Proč si můj mozek vždycky najde něco, s čím si dělá starosti?

    September 14, 2023

    Pro lidi se sklonem k úzkosti může být opakované strachování vysilující. Pokud však porozumíme systému reakce mozku na hrozby, můžeme se zaměřit na oblasti, jako je amygdala a prefrontální kůra, a zklidnit tak okruhy úzkosti. Techniky jako mindfulness, CBT, změna životního stylu a krátkodobě i léky mohou pomoci přeorientovat mozek směrem od nadměrného vnímání hrozeb.

  • Jaké jsou příznaky obav?

    September 14, 2023

    Obavy se stávají problematickými, když jsou nadměrné, nekontrolovatelné a narušují každodenní život. Důležitým prvním krokem je rozpoznání příznaků chronických obav. Tento článek se zabývá rozdíly mezi normálními a nadměrnými obavami, hlavními příznaky, dopady na zdraví, příčinami a tím, kdy vyhledat podporu. Účinná léčba, jako je terapie, léky a svépomocné strategie, může pomoci znovu získat kontrolu.

  • Jakých 10 věcí lidem dělá největší starosti?

    September 14, 2023

    Strach a úzkost jsou běžné lidské zkušenosti. Podle studií a průzkumů patří mezi nejčastější obavy, které dospělí uvádějí, obavy o finance, rodinu, práci, zdraví, vztahy a události ve světě. I když je určitá úzkost normální, chronické obavy mohou být škodlivé. Existuje mnoho účinných strategií a léčebných postupů, jak zvládat nadměrné, neproduktivní obavy.

  • Jakých je 5 příznaků úzkosti?

    September 14, 2023

    Úzkostné poruchy zahrnují více než jen dočasné obavy nebo nervy. Příznaky jako nadměrné, nekontrolovatelné obavy, podrážděnost, svalové napětí, únava a neklid narušují každodenní život. Tyto příznaky vyvolává nerovnováha v chemických látkách a oblastech mozku. Pokud úzkost vážně ovlivňuje vaše fungování, vyhledejte odbornou pomoc. K dispozici je účinná léčba.

  • Jaký je rozdíl mezi úzkostí a paranoidními myšlenkami?

    September 14, 2023

    Poznání rozdílů mezi úzkostí a paranoidními myšlenkami umožňuje přesně určit hnací faktory příznaků. Toto objasnění otevírá cestu k léčbě šité na míru. Získat kontrolu nad obavami a strachem nebo iracionální podezřívavostí je možné s pomocí založenou na důkazech.

  • Co jsou to obsedantní myšlenky?

    September 14, 2023

    Obsedantně-kompulzivní porucha (OCD) zahrnuje obsese a nutkání, které narušují každodenní život. Obsedantní myšlenky jsou opakující se, přetrvávající, nežádoucí myšlenky, představy nebo nutkání, které vyvolávají úzkost. Příkladem jsou obavy z kontaminace, agresivní nebo sexuální představy a potřeba symetrie. Pokud jsou obsedantní myšlenky časté, nekontrolovatelné a znepokojující, navštivte odborníka na duševní zdraví. Léčba OCD zahrnuje terapii a odolávání nutkáním.

  • Jaká je strategie 90 minut spánku?

    September 13, 2023

    Spánková strategie 90 minut má za cíl sladit vaše spánkové cykly s cirkadiánním rytmem tím, že spánek načasujete po 90 minutách. Tento přístup k nabourání přirozených spánkových fází vašeho těla může pomoci zlepšit kvalitu spánku, úroveň energie, kognitivní funkce, produktivitu a celkové zdraví. Ale funguje to?

Jaký produkt potřebuji?