Nejnovější blogy | Page 12

  • Vědci našli konopnou sloučeninu v úplně jiné rostlině

    October 28, 2023

    Výzkumníci v Brazílii objevili v rostlině Trema micrantha významné množství kanabidiolu (CBD). Tento tropický keř roste snadno po celé Brazílii a obsahuje CBD, nikoli však THC, což nabízí legální zdroj této léčivé konopné sloučeniny. Jako hojně rostoucí plevel představuje Trema micrantha ve srovnání s rostlinami konopí potenciálně ekonomickou alternativu pro produkci CBD.

  • Co je průmyslové konopí?

    October 28, 2023

    Průmyslové konopí je všestranná plodina plná živin a vlákniny. Na rozdíl od marihuany neobsahuje konopí žádné psychoaktivní látky. Konopí poskytuje obnovitelná řešení pro oděvy, stavebnictví, papír, plasty, potraviny, doplňky stravy a další. Rychle roste, obohacuje půdu, zadržuje uhlík a eliminuje potřebu herbicidů. Předpokládá se, že celosvětový trh s konopím dosáhne do roku 2027 hodnoty 15 miliard dolarů.

  • Pomáhá kurkuma při hubnutí?

    October 28, 2023

    Výzkumy ukazují, že účinná látka kurkumin obsažená v kurkumě může podporovat hubnutí několika způsoby. Snižuje zánět spojený s obezitou, zlepšuje stav antioxidantů, vyrovnává metabolismus lipidů a chrání před onemocněními souvisejícími s obezitou. První studie jsou slibné, zejména na zvířatech, i když je třeba získat více údajů o lidech.

  • Jak používat kurkumu na břišní tuk?

    October 28, 2023

    Kurkuma obsahuje kurkumin, který podle výzkumů pomáhá redukovat břišní tuk díky svým protizánětlivým a tuk spalujícím vlastnostem. Užívání doplňků stravy s kurkumou, používání kurkumového prášku a jeho kombinace s cvičením, černým pepřem a zeleným čajem může tyto účinky v boji proti břišnímu tuku zesílit. Zdravé životní návyky, jako je strava, spánek a zvládání stresu, dále podporují schopnost kurkumy zmenšovat břišní tuk.

  • Proč užívat kurkumu nalačno?

    October 28, 2023

    Konzumace kurkumy nalačno zvyšuje biologickou dostupnost kurkuminu a umožňuje tělu plně využít jeho protizánětlivé a antioxidační vlastnosti. Studie ukazují, že vstřebávání kurkuminu se zvyšuje až o 2000 %, pokud se kurkuma užívá před jídlem ve srovnání s jídlem. Maximalizace vstřebávání zesiluje schopnost kurkumy bojovat proti zánětům, oxidačnímu stresu a chronickým onemocněním.

  • Bělí kurkuma zuby?

    October 28, 2023

    Předběžný výzkum ukazuje, že kurkuma může díky svým antioxidačním a protizánětlivým vlastnostem jemně odstraňovat povrchové skvrny na zubech a předcházet jejich budoucímu zabarvení. Důkazy jsou však omezené a je nepravděpodobné, že by kurkuma zuby výrazně vybělila. Při příležitostném používání je kurkuma bezpečná pro zubní sklovinu a má příznivý vliv na zdraví ústní dutiny, ale neměla by nahrazovat profesionální bělící procedury pro výrazné bělení.

  • Možné vedlejší účinky konzumace příliš velkého množství kurkumy

    October 28, 2023

    Kurkuma je sice spojována s příznivými účinky na zdraví, ale její konzumace ve velkém množství může způsobit nežádoucí vedlejší účinky, jako jsou gastrointestinální problémy, zvýšené riziko krvácení a poruchy funkce štítné žlázy. Pro jistotu omezte příjem na méně než 1 čajovou lžičku (2-3 gramy) kurkumového prášku denně.

  • Kolik kurkumy bych měl užívat, abych zhubl?

    October 28, 2023

    Výzkum odhalil, že účinná látka kurkumin v kurkumě podporuje hubnutí mnoha způsoby. Snižuje zánět, zlepšuje metabolismus, brzdí růst tukových buněk, vyrovnává hormonální rovnováhu a chrání před nemocemi souvisejícími s obezitou. Studie zjistily, že denní dávky 1 čajové lžičky nebo 1-3 gramů kurkuminu z kurkumového prášku nebo doplňků stravy mohou výrazně snížit BMI, tělesný tuk a břišní tuk.

Jaký produkt potřebuji?