Nejnovější blogy | Page 14

  • Celostní výživa pro zdraví pokožky

    October 26, 2023

    Celostní přístup k výživě zaměřený na ovoce a zeleninu bohaté na antioxidanty, protizánětlivé tuky, jako jsou omega-3, bílkoviny posilující kolagen, hydratační tekutiny, probiotické potraviny a bylinky/koření poskytuje základní vitamíny, minerály, fytonutrienty a sloučeniny pro čistou, klidnou a mladistvě vypadající pleť. Omezení zánětlivých potravin, jako je cukr, rafinované sacharidy a smažené výrobky, rovněž podporuje zdraví a čistotu pleti.

  • Celostní výživa a detoxikace

    October 26, 2023

    Holistická výživa se zaměřuje na celé organické rostlinné potraviny, které dodávají energii a buněčné informace. Detoxikace je proces odstraňování toxinů z těla prostřednictvím jater, ledvin, kůže, plic a dalších orgánů. Podpora detoxikačních cest prostřednictvím stravy, cvičení, zmírnění stresu a životních návyků umožňuje tělu optimálně fungovat tím, že snižuje hromadění toxinů. Konzumace detoxikačních potravin, jako je citron, zelenina a kvašené potraviny, napomáhá přirozené schopnosti těla se detoxikovat.

  • Význam biopotravin

    October 26, 2023

    Organické potraviny mají oproti konvenčně pěstovaným potravinám významné výhody. V ekologickém zemědělství nejsou povoleny syntetické pesticidy, chemická hnojiva, geneticky modifikované organismy (GMO), antibiotika ani růstové hormony. Studie ukazují, že ekologické produkty a maso obsahují v průměru více živin, jako jsou antioxidanty, vitamíny a minerály. Volba ekologického zemědělství je rozumnou investicí do lepší výživy, vyhnutí se toxinům, udržitelného zemědělství a ochrany životního prostředí.

  • Rostlinná strava v celostní výživě

    October 26, 2023

    Důraz na celozrnné rostlinné potraviny, jako je zelenina, ovoce, luštěniny, celozrnné obiloviny a ořechy, poskytuje ochranné látky, které snižují riziko chronických onemocnění. Rostlinná strava podporuje holistické zdravotní cíle, jako je udržitelnost životního prostředí, soucit se zvířaty, duševní a tělesná pohoda, dlouhověkost a zdravé stárnutí. Jakékoli kroky směrem k rostlinné stravě zlepšují zdraví, a to i bez úplného vyloučení živočišných potravin.

  • Důležitost udržování hydratace

    October 26, 2023

    Každodenní konzumace dostatečného množství vody je velmi důležitá, aby se nahradila voda, kterou tělo ztrácí potem, močí a dýcháním. Dehydratace zhoršuje kognitivní a fyzické schopnosti, zdraví trávicího traktu, rovnováhu elektrolytů a další. Dostatečná hydratace zajišťuje mazání kloubů, odplavuje toxiny, tlumí orgány, reguluje teplotu, napomáhá hubnutí a předchází bolestem hlavy a úzkosti. Správná hydratace optimalizuje téměř všechny aspekty zdraví a pohody.

  • Celostní výživa pro různé životní etapy

    October 26, 2023

    Holistická výživa je založena na přístupu k celému člověku. Oceňuje propojení mezi fyzickým zdravím, duševním stavem a duchovní pohodou. Odborníci na celostní výživu vytvářejí stravovací plány na míru na základě věku, zdravotního stavu a faktorů životního stylu. Důraz je kladen na konzumaci čerstvých, minimálně zpracovaných celých potravin, které poskytují optimální výživu. Potřeby se v průběhu života mění, proto holistická výživa klade důraz na flexibilitu při přijímání výživových strategií, které podporují celkovou pohodu v každé životní etapě.

  • Kompletní průvodce eliminačními dietami

    October 26, 2023

    Eliminační dieta spočívá v odstranění podezřelých spouštěcích potravin, jako jsou lepek, mléčné výrobky, sója, vejce, ořechy, noční plodiny a další, na určitou dobu, obvykle 4-6 týdnů. To umožňuje tělu zklidnit se a zmírnit příznaky. Poté se potraviny pomalu znovu zavádějí jedna po druhé, přičemž se pozorně sleduje, zda se příznaky nevrátí. To pomáhá identifikovat problematické potraviny, takže si můžete vytvořit individuální jídelníček, který optimalizuje vaše zdraví tím, že se vyhnete reaktivním potravinám.

  • Spojení střeva a mozku

    October 26, 2023

    Nejnovější výzkum odhaluje rozsáhlou komunikaci mezi střevy a mozkem prostřednictvím bloudivého nervu, hormonů, imunitních buněk a střevních bakterií. Tato osa střevo-mozek umožňuje, aby záněty trávicího traktu, nerovnováha mikrobiomu a děravá střeva ovlivňovaly duševní zdraví. Stejně tak může stres narušit trávení. Optimalizace zdraví střev prostřednictvím stravy, životního stylu a řešení problémů s trávením může zlepšit náladu, poznávání a zdraví mozku.

Jaký produkt potřebuji?