Nejnovější blogy | Page 28

  • V jakém věku mají muži nejvíce sexu?

    October 12, 2023

    Výzkumy ukazují, že sexuální touha a aktivita mužů vrcholí na konci dospívání a na začátku dvacátých let, kdy jsou hladiny hormonů a sexuální vitalita na životním maximu. Sexuální touha a četnost začnou pomalu klesat v průběhu mužských třicátých a čtyřicátých let v důsledku klesajícího testosteronu, větší zodpovědnosti a zdravotních problémů. Udržování sexuální aktivity a intimity v co největší míře však mužům i nadále přináší fyzické a emocionální výhody i s přibývajícím věkem.

  • Jak často by měl mít pár sex?

    October 11, 2023

    Výzkumy ukazují, že průměrný manželský pár má sex zhruba jednou týdně, ale neexistuje žádné definitivní "správné" množství. Klíčovými faktory jsou otevřená komunikace mezi partnery o jejich potřebách a nalezení frekvence, která uspokojí oba. Ochota ke kompromisu a upřednostnění intimity v náročných obdobích pomáhá párům udržet si zdravý sexuální život.

  • Proč nemám sexuální apetit?

    October 11, 2023

    Sexuální touhu může tlumit řada faktorů, včetně hormonů, chronických zdravotních potíží, léků na předpis, špatného obrazu těla, stresu, deprese, únavy, konfliktů ve vztahu a nedostatku intimity. Nízké libido se často zlepší díky změnám životního stylu, jako je lepší spánek, cvičení, výživa, zvládání stresu a párové poradenství. Pokud je svépomoc neúčinná, mohou lékaři zkontrolovat hormony, doporučit odborníky a v příslušných případech zvážit léky nebo hormonální terapii, které pomohou znovu získat uspokojivou sexuální touhu a intimitu.

  • V jakém věku se sexuální apetit zpomaluje?

    October 11, 2023

    Libido neboli sexuální apetit dosahuje vrcholu v období pozdní puberty a 20. let, kdy je hladina hormonů optimální. S přibývajícím věkem pak postupně klesá v důsledku klesajícího množství testosteronu a estrogenu. K poklesu libida však přispívají i faktory, jako jsou chronické zdravotní problémy, léky, stres, špatný obraz těla a problémy ve vztazích, zejména u žen v období menopauzy a u mužů nad 60 let. Páry si však mohou udržet uspokojivou intimitu díky otevřené komunikaci, flexibilitě a zaměření se na citové spojení.

  • Jak často mají svobodní lidé sex?

    October 11, 2023

    Výzkum ukázal, že svobodní muži mají ve svých třiceti letech sex přibližně 1,3krát týdně a po padesátce jejich počet klesá na 0,6krát týdně. Svobodné ženy mají ve 30 letech průměrně 0,5krát týdně, po 40. roce dále klesá. Frekvenci ovlivňuje mnoho faktorů, jako je zdravotní stav, postoje k sexu a příležitosti. Páry mají sex mnohem pravidelněji - přibližně 1,5krát týdně. Ačkoli svobodní mají méně sexu, mohou zvýšit jeho frekvenci tím, že intimitu učiní svou prioritou a minimalizují překážky.

  • Jak často bych měl mít sex?

    October 11, 2023

    Průměrný pár má sice sex přibližně jednou týdně, ale optimální frekvence sexuálních styků se u každého vztahu liší v závislosti na věku, zdravotním stavu, stresu, náladách a měnících se životních obdobích. Klíčem je upřímná komunikace mezi partnery. Nesoulad libida vyžaduje kompromis prostřednictvím plánování, rozmanitosti a intimity bez pohlavního styku. Nejdůležitější je upřednostnit citové spojení v ložnici i mimo ni.

  • Co je normální sexuální apetit?

    October 11, 2023

    Pohlavní pud je ovlivněn mnoha biologickými, psychologickými a sociálními faktory. Neexistuje jediná "normální" úroveň touhy. Hlavními ukazateli zdravého libida jsou nedostatek stresu, kompatibilita s partnerem a soulad s osobními hodnotami. Pokud se u vás objeví sexuální problémy nebo konflikty ve vztahu kvůli nesouladné touze, je vám k dispozici soucitná poradenská a lékařská pomoc.

  • Co nejvíce ovlivňuje libido?

    October 11, 2023

    Libido ovlivňují hormony, chronická onemocnění, duševní zdraví, kvalita spánku a životní návyky. Nízká hladina testosteronu, menopauza, cukrovka, deprese, nedostatek spánku, obezita, kouření a pití alkoholu negativně ovlivňují sexuální apetit. Přijetí opatření zdravého životního stylu, jako je cvičení, výživné stravování, techniky pro odbourání stresu a dobrá spánková hygiena, může zvýšit libido tím, že vyrovná hormony, napomůže snížení hmotnosti, zlepší sebevědomí a optimalizuje energii.

Jaký produkt potřebuji?