Nejnovější blogy | Page 26

  • V jakém věku se akné u dospělých zastaví?

    October 18, 2023

    Ačkoli akné obvykle začíná v pubertě, nemusí nutně v určitém věku ustat a může postihovat i dospělé. Různé faktory, jako jsou hormony, genetika a stres, vyvolávají vznik akné během různých životních etap. U většiny lidí akné obvykle vymizí do 60 let, ale může se sporadicky objevovat i po celý život. Používání správné léčby akné odpovídající vašemu věku spolu s důslednou péčí o pleť pomáhá akné u dospělých časem zvládnout, i když nemusí nikdy natrvalo zmizet.

  • Měli byste si nechat vyrazit pupínek?

    October 18, 2023

    Všichni jsme to zažili. Podíváte se do zrcadla a vidíte ji - tu červenou, oteklou bouli, která na vás zírá. Okamžitě vás napadne, že ji zmáčknete, dokud nepraskne. Pravděpodobně jste však také slyšeli, že pupínky by se neměly vyskakovat. Co byste tedy měli dělat? Měli byste ten pupínek vyrazit, nebo ne?

  • Zmizí akné samo?

    October 18, 2023

    Zatímco mírné akné v dospívání často zmizí do 20 let, kdy se hormony stabilizují, akné v dospělosti se jen zřídkakdy vyčistí samo. Těžké zánětlivé akné s uzlíky/cystami také nemá tendenci spontánně odeznít. Občasné výsevy mohou zmizet, ale opakující se vzplanutí obvykle vyžadují léčbu. Návštěva dermatologa může pomoci najít řešení, jak se akné rychleji zbavit a vyhnout se trvalému zjizvení.

  • Jaké jsou 4 stupně akné?

    October 18, 2023

    Dermatologové rozdělují akné do čtyř stupňů podle typu a množství lézí - mírné je stupeň 1, středně těžké je stupeň 2, těžké je stupeň 3 a nodulární/cystické je stupeň 4. Mírné akné lze léčit volně prodejnými přípravky, zatímco těžké akné vyžaduje předpis. Vyšší stupně zvyšují riziko vzniku jizev. Návštěva dermatologa pomůže diagnostikovat stupeň a vytvořit vhodný plán léčby. Čím dříve se zahájí správná léčba, tím nižší je riziko komplikací.

  • Může moje akné zmizet přirozenou cestou?

    October 17, 2023

    Akné lze často léčit přírodními antimikrobiálními a protizánětlivými látkami, jako je tea tree olej, aloe, med a kurkuma. Důležité jsou také prostředky životního stylu, jako jsou probiotické potraviny/doplňky stravy, příjem zinku, omezení konzumace mléčných výrobků a zvládání stresu. Při důsledném používání těchto přírodních prostředků a v případě potřeby i při návštěvě dermatologa za účelem lékařského ošetření lze u mnoha lidí akné trvale odstranit.

  • Znamená akné, že máte oslabený imunitní systém?

    October 17, 2023

    Akné souvisí s některými aspekty imunitního systému, jako je zánět, ale nemusí nutně znamenat, že máte oslabený imunitní systém. Podpora celkového zdraví pomocí protizánětlivé stravy, zvládání stresu, cvičení, cílených doplňků stravy a správné péče o pleť pomáhá posílit imunitu proti akné. Pro čistou pleť je však zásadní také přímá léčba výronů.

  • Proč je tak těžké zbavit se akné?

    October 17, 2023

    Léčba akné je náročná, protože se na ní podílejí faktory, jako jsou hormony, genetika, strava a stres, a ne jen povrch kůže. Většina volně prodejných přípravků léčí pouze povrchové příznaky. Lékařská léčba má vedlejší účinky. Změna životního stylu a přírodní prostředky vyžadují čas. Klíčem k dlouhodobému odstranění akné je udržení důslednosti při dodržování mnohostranného režimu přizpůsobeného vašim konkrétním příčinám a životnímu stylu.

  • Jak se dermatologové zbavují akné?

    October 17, 2023

    Od mírných až po závažné případy mají certifikovaní dermatologové pokročilé nástroje a lékařské vzdělání k úspěšné léčbě všech typů akné. Vypracováním individuálních léčebných režimů, zařazením léků na předpis, prováděním specializovaných zákroků a poskytováním dlouhodobých udržovacích plánů mohou dermatologové pomoci většině pacientů dosáhnout výrazného zklidnění a zabránit recidivě. Jejich komplexní přístup řeší jak fyzické příčiny, tak emocionální dopady akné.

Jaký produkt potřebuji?