Nejnovější blogy | Page 27

  • Jak dlouho může muž zůstat bez sexu?

    October 12, 2023

    Ačkoli se mnozí domnívají, že muži potřebují sex neustále, studie ukazují, že celibát po dobu 1-2 let je pro muže obecně bezpečný. Abstinence delší než deset let však může zvýšit pravděpodobnost vzniku rakoviny prostaty a problémů ve vztazích. Přesto se tolerance celibátu individuálně liší, takže při zvažování rizik a přínosů dlouhodobé abstinence by muži měli zhodnotit svůj jedinečný zdravotní stav a vztahové aspekty. Klíčová je otevřená komunikace s lékaři a partnerkami.

  • Jak funguje nadrženost?

    October 12, 2023

    Pocity nadrženosti vznikají v důsledku kolísání hormonů, vizuálních a fyzických podnětů, vůní, interakcí s potenciálními partnery a vnitřních biologických pohnutek. Když jsme vzrušení, zvýšený průtok krve způsobuje fyzické reakce, jako je otok pohlavních orgánů, zvýšená srdeční frekvence a teplota. V mozku neurochemikálie jako dopamin vyvolávají euforické vzrušení a zoufalou motivaci k sexu. Nadrženost vytváří naléhavé zaměření na sexuální uspokojení, ačkoli je’důležité vyjadřovat tyto touhy zdravým, etickým způsobem.

  • Jak často je normální mít sex?

    October 12, 2023

    Výzkum odhalil, že průměrná frekvence sexu s věkem klesá. Důležitější než čísla je však otevřená komunikace, sladění tužeb prostřednictvím kompromisu a zaměření na kvalitní spojení. Řešte všechny problémy bránící intimitě. I když se libida liší, uspokojivý sex podporuje pohodu a citové vazby mezi partnery.

  • Proč je sex pro ženu tak důležitý?

    October 12, 2023

    Pro ženy je sex víc než jen fyzický požitek - slouží k uspokojování zásadních emocionálních a fyzických potřeb. Intimita sexu snižuje úzkost a depresi, zatímco uvolňování endorfinů poskytuje přirozenou úlevu od stresu a bolesti. Orgasmus posiluje svaly pánevního dna, což vede ke zlepšení kontroly močového měchýře. Zdravý sexuální život celkově zvyšuje sebevědomí a emocionální pohodu žen. Pokud se sex stane pravidelnou součástí života, má to dalekosáhlý přínos pro duševní i fyzické zdraví.

  • Co se stane, když dlouho nemáte sex?

    October 12, 2023

    Příliš dlouhá absence sexu může narušit hormony, jako je testosteron a estrogen, narušit citovou blízkost ve vztazích, snížit sebevědomí a náladu a dokonce vést k atrofii pochvy. Pomalý postup, komunikace s partnerem, zaměření se na opětovné sblížení a trpělivost se sebou samým však mohou pomoci vrátit sexuální život po období sucha do normálních kolejí. Nezapomeňte upřednostňovat intimitu.

  • Má delší sexuální apetit žena nebo muž?

    October 12, 2023

    Výzkum ukazuje, že muži hlásí častější a intenzivnější sexuální touhu než ženy. Tento rozdíl v sexuální touze je připisován především testosteronu, který je u mužů přítomen v mnohem vyšších hladinách. Mužské pohlavní hormony zvyšují libido. Sexuální apetit však ovlivňuje mnoho individuálních a sociálních faktorů, takže některé ženy mohou mít silnější pud než někteří muži. Celkově se však zdá, že muži mají mezi oběma pohlavími vyšší přirozený sexuální apetit.

  • Proč ve vztazích ubývá sexu?

    October 12, 2023

    S postupujícím vztahem často ubývá sexu, protože se vytrácí vzrušení z novosti. Život se stává rušnějším, objevují se zdravotní problémy, rodičovství přebírá vládu a páry se příliš seznamují s tělem a reakcemi toho druhého. Sex klesá na seznam priorit. Opětovné zažehnutí vášně vyžaduje otevřenou komunikaci, společné zkoušení nových aktivit, řešení zdravotních problémů a důsledné rozvíjení intimity kreativními způsoby.

  • Jak často se milují sedmdesátníci?

    October 12, 2023

    Ačkoli s přibývajícím věkem sexu ubývá, studie ukazují, že více než polovina sedmdesátníků si stále užívá aktivní intimitu. Běžným fyzickým změnám se lze přizpůsobit otevřeností, komunikací mezi partnery, lékařskou pomocí a zaměřením na citovou blízkost. Díky kompromisům a kreativitě může sex přinášet uspokojení i po sedmdesátce. Klíčem k úspěchu je přijetí změn, upřednostnění potěšení a spojení a péče o váš vztah.

Jaký produkt potřebuji?