Nejnovější blogy | Page 45

  • Které cvičení je nejlepší proti stárnutí?

    September 19, 2023

    Cvičení má silné účinky proti stárnutí, protože snižuje záněty, zlepšuje zdraví srdce, buduje svaly, zlepšuje funkci mozku a další. Aerobní cvičení, silový trénink, jóga, tai-či a chůze prokazatelně působí proti úbytku věkem podmíněných funkcí. Kombinace kardio cvičení, odporového tréninku, cvičení na flexibilitu a rovnováhu vám pomůže udržet si zdraví a zůstat déle aktivní.

  • Co mohu pít, abych vypadal mladší?

    September 19, 2023   Kolagen

    Pití některých nápojů proti stárnutí může změnit vaše zdraví a vzhled zevnitř. Kolagenové nápoje, bylinné čaje, jablečný ocet, vývar z kostí a zelené šťávy obsahují silné antioxidanty, protizánětlivé látky, probiotika, vitaminy a minerály, které prokazatelně obnovují mladistvou pleť, energii, imunitu a vitalitu. Objevte 10 nejlepších nápojů, které vám pomohou vrátit čas.

  • Jak mohu získat vitamin d přirozenou cestou?

    September 19, 2023

    Nedostatek vitaminu D je celosvětově velmi častý. Tento důležitý "sluneční vitamín" hraje klíčovou roli v oblasti zdraví kostí, imunity, nálady, prevence rakoviny a dalších. Optimalizace jeho hladiny prostřednictvím pobytu na slunci, potravin, jako je losos, a doplňků stravy přináší klíčové výhody. Tento článek vysvětluje účinky vitaminu D’na zdraví, jak si otestovat svůj stav a nejlepší způsoby, jak ho získat dostatek.

  • Nejlepší forma vitaminu D pro optimální vstřebávání

    September 19, 2023

    Vitamín D3 je preferovanou formou vitamínu D pro optimální vstřebávání a zvýšení jeho hladiny. Četné studie ukazují, že D3 zvyšuje hladinu vitaminu D a udržuje ji zvýšenou déle než D2. D3 se může během metabolismu méně rozkládat a díky nižší afinitě k vazebným proteinům se stává biologicky dostupnějším. Pro odstranění nedostatku užívejte 2000-4000 IU D3 denně. Nepřekračujte 4000 IU, pokud to není předepsáno.

  • Kolik vitaminu d byste měli užívat?

    September 19, 2023

    S přibývajícím věkem je dostatek vitaminu D zásadní pro zdraví kostí a může být prospěšný pro imunitu a funkci mozku. Užívání příliš velkého množství vitaminu D však může způsobit toxicitu. Tento článek se zabývá tím, kolik vitaminu D starší dospělí potřebují, možnými riziky nadměrného příjmu a bezpečnými horními hranicemi pro rozumné doplňování.

  • Za jak dlouho se zvýší hladina vitaminu D?

    September 19, 2023

    Vitamín D je životně důležitý, ale jeho nedostatek je častý. Tento článek se zabývá tím, jak dlouho trvá, než se hladina vitaminu D zvýší. Při správném dávkování lze většinou zvýšit hladinu o 10-20 ng/ml za 2-3 měsíce. Přečtěte si informace o optimálním denním příjmu, typech doplňků stravy, o tom, kdy můžete pocítit účinky, a ve spolupráci s lékařem testujte a sledujte své hladiny každé 3-4 měsíce.

  • Ovoce a zelenina bohaté na vitamin D

    September 19, 2023

    Tento článek se zabývá nejlepším ovocem a zeleninou bohatými na vitamin D a zjišťuje, kolik této důležité živiny obsahují v jedné porci. Dozvíte se, proč je vitamin D tak důležitý, kolik ho denně potřebujete a jaké jsou příznaky a rizika jeho nedostatku. Objevte nejlepší zdroje potravin, které můžete jíst, abyste zvýšili příjem vitaminu D.

  • Jaký nedostatek vitamínů způsobuje pocit chladu

    September 18, 2023

    Pocit neobvyklé zimy může znamenat nedostatek vitamínů. Nedostatek živin, jako je vitamín B12, železo, kyselina listová, vitamín C a vitamín D, může způsobit, že se budete cítit chladní a rozechvělí. Tyto vitaminy pomáhají regulovat tělesnou teplotu tím, že produkují červené krvinky, podporují krevní oběh a imunitu a napomáhají funkci nervů. Pokud je vám v místnosti zima, zkontrolujte, zda vám nechybí.

Jaký produkt potřebuji?