Nejnovější blogy | Page 4

  • Jak spermidin ovlivňuje spánek?

    February 16, 2024

    Spermidin, který se nachází ve vyzrálých sýrech, houbách, celozrnných obilovinách a luštěninách, může zlepšovat kvalitu spánku tím, že podporuje přirozený proces obnovy organismu, autofagii, který je aktivní během spánku. I když je zapotřebí dalšího výzkumu, potenciální přínos spermidinu přesahuje rámec spánku a přispívá ke zdraví srdce a celkové pohodě. Vyvážená strava obsahující potraviny bohaté na spermidin by mohla spolu se zdravým životním stylem zlepšit spánek. Před změnou stravy se vždy poraďte se zdravotnickými pracovníky, zejména pokud máte zdravotní potíže.

  • Co dělá spermidin pro tělo?

    February 16, 2024

    Spermidin, sloučenina nezbytná pro zdraví buněk, se nachází v potravinách, jako jsou zrající sýry, houby a luštěniny. Podporuje autofagii, čímž napomáhá obnově buněk a dlouhověkosti. Mezi prospěšné účinky spermidinu patří zdraví srdce, duševní jasnost a podpora imunitního systému. Vyvážená strava bohatá na spermidin spolu s pravidelným cvičením a zvládáním stresu podporuje celkovou pohodu. Před změnou stravy nebo užíváním doplňků stravy se doporučuje konzultace s lékařem, aby byla zajištěna bezpečnost a účinnost.

  • Má Shilajit vedlejší účinky?

    February 12, 2024

    Shilajit je ájurvédská látka podobná dehtu z himálajských hornin, která zvyšuje energii, poznávací schopnosti, mužské zdraví a zpomaluje stárnutí. Jeho klíčovou živinou je kyselina fulvová, která může přenášet minerály a antioxidanty pro revitalizaci buněk. První výzkumy ukazují některé slibné zdravotní přínosy od snížení zánětů až po možnou ochranu před Alzheimerovou...

  • Je shilajit bezpečný pro ženy?

    February 12, 2024

    Shilajit je silná herbo-minerální sloučenina, která se v tradiční indické medicíně již po staletí používá k bezpečné léčbě zdravotních potíží u žen i mužů. Moderní výzkum nyní potvrzuje mnoho tradičních způsobů použití shilajitu, zejména těch, které se týkají energie, stárnutí, paměti, imunity, duševního zdraví, zdraví kůže, plodnosti a vitality. Pro bezpečnost je...

  • Zvyšuje Shilajit skutečně testosteron?

    February 12, 2024

    Shilajit, herbo-minerální sloučenina, si získal pozornost pro zvýšení testosteronu a mužské vitality. Důkazy jsou předběžné, ale slibné. Malé pilotní studie na lidech naznačují, že shilajit může zvyšovat celkovou a volnou hladinu testosteronu a také zlepšovat zdraví spermií u neplodných mužů. Ačkoli zjištění ospravedlňují další výzkum, současné důkazy jsou příliš omezené na to, aby potvrdily účinky. Shilajit se zdá být krátkodobě bezpečný, pokud jsou odstraněny těžké kovy. Poraďte se se svým lékařem, zda shilajit zapadá do vašeho plánu hormonálního zdraví.

  • Je vhodné užívat shilajit každý den?

    February 12, 2024

    Shilajit je biomasa bohatá na antioxidanty, která se v ájurvédě používá k posílení energie, imunity, mozkových funkcí, plodnosti a dalších. Předběžný výzkum naznačuje, že shilajit může mít kognitivní, fyzické, reprodukční a wellness účinky. Při pravidelném užívání v optimálních dávkách 100-500 mg a ze zdrojů kvalitních čističů se shilajit zdá být pro většinu lidí bezpečný. Před užíváním doplňků stravy s obsahem shilajitu se však poraďte se svým lékařem, zejména pokud jste těhotná, užíváte léky nebo máte zdravotní potíže. Stále je třeba provést další studie na lidech.

  • Mohu užívat shilajit a ashwagandhu společně?

    February 12, 2024

    Shilajit a ashwagandha jsou oblíbené ájurvédské byliny, které lze užívat společně, aby se zvýšily jejich účinky. Shilajit zvyšuje energii, imunitu a funkce mysli, zatímco ashwagandha zmírňuje stres a zlepšuje paměť a fyzickou výkonnost. Konzumace 250-500 mg shilajitu a 300-600 mg ashwagandhy denně se zdá být bezpečná a pomáhá podporovat vitalitu. Začněte s nižšími dávkami. Pro optimální pohodu dodržujte pokyny pro dávkování, návyky zdravého životního stylu, jako je pravidelné cvičení a vyvážená strava.

  • Kdy by se měl Shilajit užívat?

    February 9, 2024

    Dávný ájurvédský šilajit, který po staletí vyvěrá z puklin asijských hor, obsahuje více než 80 omlazujících minerálů. Tento silný “ničitel slabosti” buduje energii, vitalitu a pohodu. Ájurvéda doporučuje užívat dávku šilajitu o velikosti hrášku hned ráno na lačný žaludek. Sublingvální vstřebávání pod jazykem dopravuje sloučeniny rychle do krevního oběhu. Začínáte-li den se Shilajitem bohatým na minerály, nastartujete tím buněčný metabolismus a komplexně snížíte únavu.

Jaký produkt potřebuji?