Nejnovější blogy | Page 6

  • Může jóga nahradit posilování?

    November 14, 2023

    Joga a silový trénink mají jedinečné výhody a mohou být cennými součástmi komplexní kondiční přípravy. Zatímco jóga může zlepšit flexibilitu a celkové vnímání těla, posilování je účinnější pro budování velikosti a síly svalů. Vyvážený přístup, který zahrnuje obě formy cvičení, umožňuje jednotlivcům přizpůsobit svou fitness rutinu jejich konkrétním cílům a preferencím.

  • Hubnete při běhu?

    November 13, 2023

    Běhání spaluje spoustu kalorií, buduje svaly a zrychluje metabolismus, takže je velmi účinným cvičením při hubnutí. Zaměřte se na 25-40 kilometrů běhu týdně v mírném tempu spolu se stravou s kontrolovaným množstvím kalorií, abyste vytvořili kalorický deficit potřebný k tomu, aby kila klesala rychlostí přibližně 1-2 kg týdně. Běhejte často, zařazujte intervalové a tempové tréninky v rychlejším tempu a běh doplňujte křížovým tréninkem, například silovým. Běh a dieta jsou osvědčenou kombinací pro trvalé hubnutí.

  • Jakých je 5 fází vědomí v józe?

    November 12, 2023

    Pět kléš—avidja, asmita, raga, dveša, abhinivesha—jsou trápení, která vytvářejí utrpení tím, že omezují vědomí. Jóga poskytuje nástroje, jako je meditace, k odstranění negativních myšlenkových vzorců a překonání těchto překážek. Pěstováním sebepoznání a nepřipoutanosti můžeme dosáhnout vnitřní svobody a sladit se se svou božskou podstatou. Kleshy však není třeba potlačovat, ale čelit jim s porozuměním a trpělivostí. Zvýšené vědomí nám umožňuje jednat na základě moudrosti, duchovně postupovat a inspirovat ostatní.

  • Jakých je 8 fází jógy?

    November 8, 2023

    Osm údů jógy je posloupnost duchovních praktik vedoucích k osvícení. Zahrnují etické disciplíny, osobní dodržování, fyzické pozice, ovládání dechu, stažení smyslů, soustředění, meditaci a pohroužení do jednoty. Osm končetin, které nastínil Pataňdžali, začíná morálními zásadami a sebeočistou, poté se zaměřuje dovnitř prostřednictvím meditačních disciplín a vrcholí zážitkem jednoty samádhi. Údy poskytují cenný rámec pro cílevědomou jógovou praxi.

  • Jaké jsou 4 části mysli v józe?

    November 7, 2023

    Joga popisuje čtyři části mysli: manas (smysly), buddhi (rozum), ahamkara (ego) a čitta (paměť). Nerovnováha způsobuje roztěkanost smyslů, špatné rozlišování, nafouklé ego. Rovnováhy se dosahuje technikami, jako je meditace, zpívání manter, pránájáma, samostudium. Důsledným cvičením získáte nad výkyvy mysli mistrovství. Výsledkem je vnitřní klid, který vytváří vnitřní harmonii a pozitivně ovlivňuje lidi/situace kolem vás. Hledání přirozených způsobů, jak pečovat o všechny čtyři části, přináší klid.

  • Jaké cvičení využívá nejvíce svalů?

    November 6, 2023

    Dřep je složený cvik, který aktivuje nejvíce svalů, včetně čtyřhlavých a hýžďových svalů, hamstringů, lýtek, spodní části zad a jádra těla. Dalšími vynikajícími pohyby celého těla jsou mrtvý tah, čistý tah a tlak a přítahy/podřepy, ale dřep využívá celkově největší svalovou hmotu. Správné provádění složených cviků, jako jsou dřepy, 2-4krát týdně vám umožní budovat sílu a svaly a zároveň spalovat kalorie.

  • Jaká je nejjednodušší forma cvičení?

    November 6, 2023

    Začít cvičit se může zdát náročné, ale snadné, nenáročné aktivity, jako je chůze, plavání, jóga, cvičení s vlastní vahou a cvičení na židli, jsou pro začátečníky skvělou volbou. Zaměřte se na cvičení, které vás baví, a začněte pomalu. Mezi jednotlivými sezeními si dopřejte náležitý odpočinek, abyste předešli zraněním. Zůstaňte důslední a buďte trpěliví - změna vyžaduje čas....

  • Jak zdravé je chodit do posilovny?

    November 6, 2023

    Pravidelná návštěva posilovny přináší mnoho zdravotních výhod, ale také potenciálních nevýhod. Používání preventivních opatření, jako je správná forma, může pomoci maximalizovat přínosy a minimalizovat rizika. Pomáhá také stanovení konkrétních cílů, řádná příprava, sledování pokroku a to, aby se čas strávený v posilovně stal...

Jaký produkt potřebuji?