Nejnovější blogy | Page 3

  • Je vhodné užívat shilajit každý den?

    February 12, 2024

    Shilajit je biomasa bohatá na antioxidanty, která se v ájurvédě používá k posílení energie, imunity, mozkových funkcí, plodnosti a dalších. Předběžný výzkum naznačuje, že shilajit může mít kognitivní, fyzické, reprodukční a wellness účinky. Při pravidelném užívání v optimálních dávkách 100-500 mg a ze zdrojů kvalitních čističů se shilajit zdá být pro většinu lidí bezpečný. Před užíváním doplňků stravy s obsahem shilajitu se však poraďte se svým lékařem, zejména pokud jste těhotná, užíváte léky nebo máte zdravotní potíže. Stále je třeba provést další studie na lidech.

  • Mohu užívat shilajit a ashwagandhu společně?

    February 12, 2024

    Shilajit a ashwagandha jsou oblíbené ájurvédské byliny, které lze užívat společně, aby se zvýšily jejich účinky. Shilajit zvyšuje energii, imunitu a funkce mysli, zatímco ashwagandha zmírňuje stres a zlepšuje paměť a fyzickou výkonnost. Konzumace 250-500 mg shilajitu a 300-600 mg ashwagandhy denně se zdá být bezpečná a pomáhá podporovat vitalitu. Začněte s nižšími dávkami. Pro optimální pohodu dodržujte pokyny pro dávkování, návyky zdravého životního stylu, jako je pravidelné cvičení a vyvážená strava.

  • Kdy by se měl Shilajit užívat?

    February 9, 2024

    Dávný ájurvédský šilajit, který po staletí vyvěrá z puklin asijských hor, obsahuje více než 80 omlazujících minerálů. Tento silný “ničitel slabosti” buduje energii, vitalitu a pohodu. Ájurvéda doporučuje užívat dávku šilajitu o velikosti hrášku hned ráno na lačný žaludek. Sublingvální vstřebávání pod jazykem dopravuje sloučeniny rychle do krevního oběhu. Začínáte-li den se Shilajitem bohatým na minerály, nastartujete tím buněčný metabolismus a komplexně snížíte únavu.

  • Redukuje shilajit břišní tuk?

    February 9, 2024

    Shilajit, léčivá pryskyřice podobná dehtu z asijských horských hornin, vykazuje ve studiích potenciál jako přírodní doplněk v boji proti břišnímu tuku. Zdá se, že sloučeniny obsažené v shilajitu, jako je kyselina fulvová a dibenzo-alfa-pyrony, zrychlují metabolismus, kontrolují hormony regulující tuky, snižují chuť k jídlu a zvyšují odbourávání tuků. První důkazy ukazují, že shilajit se může zaměřit na...

  • Jak shilajit působí na tělo?

    February 9, 2024

    Léčivá látka podobná dehtu, zvaná shilajit, pochází z asijských pohoří a již po tisíciletí se používá ke zvýšení energie a pohody. Shilajit obsahuje antioxidanty a více než 80 minerálů, které optimalizují buněčný metabolismus a mitochondrie a zvyšují tak produkci energie ATP v celém těle. Zlepšením fungování mitochondrií shilajit zmírňuje únavu, zvyšuje fyzickou/kognitivní výkonnost, reguluje klíčové hormony a pomáhá působit proti chronickému stresu na základní úrovni. Klinické studie tyto omlazující účinky potvrzují.

  • Jak se cítíte po shilajitu?

    February 9, 2024

    Shilajit, látka podobná dehtu, která se vyskytuje především v Himálaji, se v tradiční indické medicíně používá již po staletí. Moderní výzkumy ukazují, že pravidelné užívání shilajitu může u mnoha lidí snížit únavu, zvýšit fyzickou výkonnost a zlepšit náladu. Mezi klíčové složky patří kyselina fulvová, která přenáší...

  • Co je Delta 8?

    November 27, 2023

    Delta 8 THC je minoritní kanabinoid v konopí, který způsobuje lehkou intoxikaci s euforií, úlevou od bolesti a snížením úzkosti. Vyvolává funkčnější opojení než tradiční THC. Delta 8 je federálně legální, pokud se získává z konopí, ale v některých státech je zakázána. Při řádném testování se vedlejší účinky zdají být mírné, ale mohou zahrnovat hlad, úzkost nebo ospalost. Delta 8 se dobře hodí pro společenská setkání, kde chcete mít vzrušení a zároveň zůstat s jasnou hlavou. Začněte pomalu, abyste posoudili svou toleranci.

  • HHC vs. THC: Jak se tyto kanabinoidy srovnávají?

    November 23, 2023

    Kanabinoid HHC získaný z konopí vyvolává euforické účinky podobné THC – uvolnění, zlepšení nálady, zlepšení smyslů – vazbou na receptory CB1 v mozku. Uživatelé často popisují, že HHC jim ve srovnání s THC poskytuje jasnější hlavu a méně problémů s pamětí. Z právního hlediska spadá HHC do šedé zóny, protože pochází přímo z...

Jaký produkt potřebuji?