Nejnovější blogy | Page 20

  • Jaké potraviny způsobují akné? 9 nejčastějších potravin způsobujících akné

    October 19, 2023

    Akné mohou vyvolat potraviny, které zvyšují hladinu cukru v krvi, inzulínu a zánětu. Mléčné výrobky, sladké pochoutky, rychlé občerstvení a sacharidy s vysokým glykemickým indexem často zhoršují vznik akné. Identifikace potravin, které akné vyvolávají, a zaměření se na vyváženou protizánětlivou stravu může pomoci kontrolovat vzplanutí. Samotná strava sice akné nevyléčí, ale vyhýbání se určitým problematickým potravinám spolu s lokální péčí vede k vyčištění pleti.

  • Proč se mi zhoršuje akné?

    October 19, 2023

    Akné se často zhoršuje kvůli používání nesprávných produktů péče o pleť nebo rutinních postupů, nedůsledné léčbě akné, hormonálním výkyvům, vysoké hladině stresu, špatné stravě, nemytí povlaků na polštáře, sezónním změnám, přílišnému dotýkání se obličeje, základním zdravotním potížím, jako je PCOS nebo střevní záněty, a neřešení faktorů duševního zdraví. Vyladění režimu, životních návyků, zvládání stresu a vyhledání lékařské pomoci v případě úporného akné může pomoci dostat výtoky pod kontrolu.

  • Jaké jsou 2 nejčastější typy akné?

    October 19, 2023

    Existují dvě hlavní klasifikace akné: nezánětlivé a zánětlivé. Nezánětlivé akné se skládá z bílých a černých teček, které nevykazují zarudnutí ani otok. Zánětlivé akné se projevuje jako červené, zduřelé léze, jako jsou papuly, pustuly, uzlíky a cysty. Mírné nezánětlivé akné často reaguje na volně prodejnou léčbu, zatímco středně těžké až těžké zánětlivé akné obvykle vyžaduje léky na předpis nebo procedury předepsané dermatologem. Pochopení konkrétního typu akné je klíčové pro sestavení vhodného léčebného režimu.

  • Jak poznám, jaký druh akné mám?

    October 19, 2023

    Existují dvě hlavní kategorie akné: nezánětlivé a zánětlivé. Nezánětlivé se skládá z malých bílých teček, černých teček a masitých hrbolků s minimálním zarudnutím. Zánětlivé akné zahrnuje zarudlé pupínky, které mohou být bolestivé a oteklé, jako jsou pustuly, uzlíky a cysty. Rozpoznání konkrétního typu akné na základě charakteristik, jako je barva a míra bolesti, je důležité pro nalezení nejúčinnějšího léčebného postupu.

  • Který typ akné se léčí nejhůře?

    October 19, 2023

    Zatímco mírné akné lze zvládnout pomocí volně prodejných přípravků, středně těžké až těžké formy, jako je hormonální, cystické a vzácné akutní akné, jsou velmi úporné. Samotná lokální léčba obvykle není účinná. K léčbě a prevenci jizvení těžkých případů akné jsou nutné systémové léky na předpis, injekce a ošetření v ordinaci. Pro správnou diagnózu a léčbu rezistentního akné je třeba neprodleně vyhledat dermatologa.

  • Co způsobuje akné na bradě?

    October 19, 2023

    Akné v oblasti brady má mnoho možných příčin, včetně hormonálních výkyvů, dědičných faktorů, tření při opírání brady o ruce nebo masky, drsné péče o pleť, kouření, potravin s vysokým glykemickým indexem, nedostatku vitamínů, dehydratace, střevních problémů a stresu. Odhalení příčiny akné na bradě prostřednictvím správné diagnostiky a léčby pomáhá předcházet budoucím výsevům. Změna životního stylu, odborné postupy, perorální a lokální léky mohou účinně řešit akné na bradě.

  • Jaký hormon způsobuje akné u žen?

    October 19, 2023

    Hormonální akné u žen vzniká v důsledku kolísání androgenů, jako je testosteron. Androgeny zvyšují sekreci oleje mazovými žlázami, což vede k ucpávání pórů a vzniku akné. Léze akné mají tendenci propukat v období hormonálních změn, jako je puberta, menstruační cykly, těhotenství a menopauza, kdy hladina androgenů stoupá a klesá. Další hormony, jako je inzulín, kortizol a růstové faktory, také stimulují produkci oleje a zánět, což přispívá k cyklickému akné.

  • Jaké jsou poslední fáze akné?

    October 19, 2023

    Akné se vyvíjí ve fázích - komedony, papuly, pustuly, uzlíky a cysty. V závěrečných fázích pupínky vysušují infekci, dochází k jejich strupování a k úplnému zahojení kůže přibližně za 4-6 týdnů. Správná péče o akné, jako je vyvarování se dloubání, používání léků, šetrné čištění a hydrokoloidní náplasti, pomáhá urychlit hojení. V případě závažného nebo dlouhotrvajícího akné navštivte dermatologa, abyste předešli vzniku jizev a dosáhli dlouhodobě čisté pleti.

Jaký produkt potřebuji?