Nejnovější blogy | Page 64

  • Jak se omega-3 nejlépe vstřebává?

    August 31, 2023

    Mastné kyseliny omega-3 mají celou řadu zdravotních přínosů, ale pouze tehdy, pokud jsou v těle správně vstřebávány. Vstřebávání je složitý proces, který vyžaduje trávení žaludeční kyselinou, žlučí a enzymy slinivky břišní, aby se omega-3 nakonec dostaly přes střevní stěnu do celého těla.

  • Může nízký obsah omega-3 způsobit mozkovou mlhu?

    August 31, 2023

    Ačkoli žádná studie přímo nespojuje nízký obsah omega-3 se subjektivními pocity mozkové mlhy, existuje řada důkazů, že nedostatek omega-3 podobným způsobem zhoršuje poznávání.Vzhledem k jejich roli ve struktuře mozkových buněk, energetickém metabolismu, průtoku krve a zánětu je dostatečný příjem omega-3 zásadní pro udržení optimální mentální jasnosti, soustředění, paměti a funkce mozku.

  • Je omega-3 prospěšná pro prostatu?

    August 31, 2023

    Všechny výzkumy naznačují, že vyšší příjem omega-3 může pomoci předcházet nezhoubnému zvětšení prostaty, snížit hladinu PSA a zmírnit močové příznaky spojené s BPH a prostatitidou. Důkazy o vlivu omega-3 na snížení rizika rakoviny prostaty u zdravých jedinců však stále nejsou jednoznačné. Na základě současných údajů se nezdá, že by škodily nebo chránily před zhoubnými nádory prostaty.

  • Zvyšuje omega-3 výdrž?

    August 31, 2023

    Závěrem lze říci, že výzkum naznačuje, že doplňkové omega-3 mohou poskytnout malé, ale prospěšné zvýšení ukazatelů souvisejících s výdrží, jako je VO2 max, účinnost kyslíku, trvalý výkon, zotavení po cvičení a zánět. Účinky jsou však napříč studiemi nekonzistentní a je nepravděpodobné, že by samy o sobě poskytovaly příliš dramatický ergogenní dopad.

  • Je omega-3 dobrá pro spermie?

    August 31, 2023

    V souhrnu lze říci, že rostoucí počet výzkumů naznačuje, že doplňky s omega-3 mastnými kyselinami mohou u mužů zlepšit kvalitu, množství, pohyblivost a schopnost oplodnění spermií.Ne všechny studie prokazují jednoznačný přínos. Nicméně omega-3 se konzistentně jeví jako nejúčinnější pro zvýšení nízkého počtu a pohyblivosti spermií - dvou klíčových faktorů určujících mužskou plodnost.

  • Zvyšuje omega-3 hladinu testosteronu?

    August 31, 2023

    Ačkoli omega-3 mají prokazatelně příznivý vliv na zdraví srdce, mozkové funkce a náladu, jejich vliv na hladinu testosteronu zůstává v současné době nejasný. Malé studie ukazují smíšené výsledky, kdy dochází ke zvýšení, snížení nebo žádné změně hladiny testosteronu. Většina dobře kontrolovaných studií neprokazuje žádný významný vliv.

  • Má rybí tuk vliv na zdraví střev?

    August 31, 2023

    Nejnovější výzkumy naznačují, že doplňkové omega-3 z rybího oleje mohou podporovat zdravý střevní mikrobiom a integritu střevní bariéry prostřednictvím několika prospěšných mechanismů. Je však ještě třeba provést rozsáhlejší studie na lidech, které by přímo analyzovaly parametry, jako jsou druhy mikrobioty, markery zánětu a střevní propustnost.

  • Léčí rybí tuk ztučnělá játra?

    August 31, 2023

    Shrnem lze říci, že nový výzkum naznačuje, že rybí olej bohatý na omega-3 může být užitečným doplňkem léčby pro zlepšení nealkoholického ztukovatění jater. Přínosy, jako je snížení jaterního tuku, zmírnění zánětu, zvýšení citlivosti na inzulín a zlepšení jaterních enzymů, byly prokázány v několika studiích na lidech.

Jaký produkt potřebuji?