Nejnovější blogy | Page 34

  • 10 nejlepších potravin pro zdravý růst vlasů podle dietologů

    October 4, 2023

    Vaše strava a výživa mají velký vliv na zdraví a růst vlasů. Stravování potravinami bohatými na živiny, které poskytují bílkoviny, omega-3, železo, zinek a vitaminy A, C a E, je základním stavebním kamenem pro lesklé a zdravé vlasy.

    Soustřeďte se na dostatečný příjem potravin, jako jsou tučné ryby, vejce, avokádo, ořechy, semínka, jogurt, listová zelenina a sladké brambory.

  • Oprava poškozených vlasových folikulů pro zdravý růst vlasů

    October 4, 2023

    Zdravé vlasy závisí na zdravých vlasových folikulech. I když je s věkem určité vypadávání vlasů nevyhnutelné, správná péče o vlasy a vlasovou pokožku může maximalizovat funkci folikulů a růst vlasů. Dbejte na používání šetrných vlasových přípravků, včasnou léčbu infekcí a zvládání hladiny stresu. Pokud dojde k výraznému vypadávání vlasů, vyhledejte lékaře.

  • Jak rozpoznat příznaky dehydratace vlasů a oživit suché vlasy?

    October 3, 2023

    Dehydratované vlasy postrádají vlhkost, takže jsou suché a poškozené. Přílišné mytí, tepelný styling, tvrdá voda, chlór a chemické zpracování mohou způsobit dehydrataci. Ošetřujte je hydratačními složkami, jako jsou oleje a masky. Myjte si vlasy méně často, používejte chladnější vodu, před mytím šamponem použijte kondicionér a dělejte si vlasové masky. Nechte si vlasy zastřihnout, používejte tepelnou ochranu, hedvábné povlaky na polštáře a hloubkové ošetření. Správným režimem péče o vlasy můžete obnovit vlhkost a napravit dehydratované vlasy.

  • Podvýživa může vést k vypadávání vlasů - ale často je to zvratitelné správnou výživou.

    October 3, 2023

    Nedostatečná výživa způsobená nedostatkem bílkovin, vitaminů a minerálů je častou vratnou příčinou vypadávání vlasů. Nedostatek železa, zinku, bílkovin a dalších živin zhoršuje růst vlasů. Zvrácení těchto nedostatků prostřednictvím vyvážené výživné stravy a cílených doplňků stravy může pomoci obnovit růst vlasů během 3-6 měsíců. K vypadávání vlasů přispívá i...

  • Co způsobuje slabé vlasy? A vypadávání vlasů?

    October 3, 2023

    Slabé a řídnoucí vlasy jsou často způsobeny problémy, jako jsou hormony, stres, problémy s pokožkou hlavy, poškození stylingem a nedostatky ve výživě. Při kartáčování křehkých vlasů buďte šetrní a omezte tepelný styling. Pravidelně je ošetřujte, abyste zabránili jejich vysušování a lámání. Častým viníkem bývají slabé kořínky, proto se zaměřte na zdraví pokožky hlavy pomocí masáží, světelné terapie, cíleného ošetření a výživy. Důslednou péčí přizpůsobenou vašim potřebám můžete posílit přetížené folikuly a dosáhnout tak obnovené hustoty a lesku.

  • Jak vypadají poškozené vlasy? - Známky toho, že vaše vlasy mohou být nezdravé

    October 3, 2023

    Narušené vlasy vykazují známky jako roztřepené konečky, lámání, krepatění, suchost a nadměrné vypadávání. Nadměrné používání horkých nástrojů, chemické zpracování, špatná výživa, zdravotní stav a nesprávná péče o vlasy způsobují jejich poškození v průběhu času. Chcete-li o vlasy opět pečovat, pravidelně je hloubkově ošetřujte,...

  • 7 přírodních způsobů, jak zlepšit strukturu vlasů za pouhý týden

    October 3, 2023

    Tento článek se zabývá 7 přírodními domácími prostředky, které zlepší strukturu vašich vlasů za pouhý týden. Mezi prostředky patří používání gelu z aloe vera, avokádových masek, pivních oplachů, rýžové vody, jablečného octa, kokosového oleje a vaječných masek. Dále jsou uvedeny tipy na udržení zlepšené struktury vlasů pomocí hloubkového...

  • Jak hydratovat suché vlasy: Tipy, jak hydratovat vlasy ještě dnes.

    October 3, 2023

    Suché, lámavé vlasy, kterým chybí lesk, potřebují vlhkost. Omezte mytí a používejte jemné, hydratační šampony a masky. Vlasy nechte uschnout na vzduchu, nekartáčujte je, když jsou mokré, a chraňte je před sluncem a chlorem. Oleje a bezoplachové přípravky uzavírají vlhkost. Vyhněte se drsným sulfátům, tření mokrých vlasů ručníky a nadměrnému používání horkých nástrojů. Správná hydratace a předcházení poškození obnoví přirozenou rovnováhu vlhkosti vlasů. Správná hydratace vašeho typu vlasů je klíčem k nápravě suchosti.

Jaký produkt potřebuji?