Zvyšuje ashwagandha estrogen?

Last updated:

Published:

Chcete posílit své hormonální zdraví? Zajímají vás účinky ashwagandhy, známé také jako Withania somnifera nebo Arjuna natural? Tak to jste na správném místě! Ashwagandha, populární bylina, si získala pozornost pro svůj potenciální přínos na hormonální rovnováhu a stresové hormony, jako je DHEA.

Menopauza může v našem těle vyvolat kolotoč změn způsobených změnou hladiny hormonů. Vliv ašvagandy na stresové hormony, jako je kortizol, a steroidní hormony, jako je estrogen, progesteron, testosteron a DHEA, může hrát zásadní roli při zvládání příznaků menopauzy. Předpokládá se, že má pozitivní účinky na funkci štítné žlázy a imunitní systém. Withania somnifera, známá také jako ashwagandha, byla zkoumána pro svůj potenciální přínos během menopauzy.

Pokud vás tedy zajímá, jak by mohl příjem ashwagandhy (Withania somnifera) ovlivnit vaše tělo a celkovou pohodu během menopauzy nebo jiných stavů souvisejících s hormonální nerovnováhou, čtěte dál! Prozkoumáme potenciální přínosy ashwagandhy při regulaci hladiny stresových hormonů a DHEA a zároveň si posvítíme na její vliv na stárnutí.

Zvyšuje ashwagandha estrogen?

Porozumění hladinám estrogenu v menopauze a úloha ašvagandy

Menopauza je přirozená fáze života ženy, která znamená konec reprodukčního věku. V tomto období začíná klesat hladina estrogenu, což vede k řadě příznaků, jako jsou návaly horka, výkyvy nálad a vaginální suchost. Tyto změny jsou sice normální, ale pro mnoho žen mohou být značně nepříjemné. Zde přichází na řadu ashwagandha, která pomáhá vyrovnávat stresové hormony jako DHEA a progesteron, což může být pro stárnoucí ženy prospěšné.

Ashwagandha, starobylá bylina s mnoha zdravotními účinky, si získala pozornost pro svou potenciální roli při regulaci hladiny hormonů, včetně estrogenu, testosteronu a progesteronu. Zkoumáním souvislosti mezi ašvagandou a rovnováhou estrogenů v období menopauzy můžeme získat cenné poznatky o zvládání příznaků spojených s touto přechodnou fází. Kromě toho byla ashwagandha, známá také jako Withania somnifera, zkoumána pro své potenciální účinky na hladinu DHEA.

Jedním z hlavních problémů během menopauzy je udržení optimální hladiny estrogenu, testosteronu a progesteronu. Estrogen hraje klíčovou roli v různých tělesných funkcích mimo reprodukci; ovlivňuje zdraví kostí, kardiovaskulární zdraví a kognitivní funkce. Pokud hladina estrogenu, testosteronu a progesteronu výrazně poklesne, může to vést ke komplikacím, jako je osteoporóza a zvýšené riziko srdečních onemocnění. Hormonální změny během stárnutí mohou mít významný dopad na celkové zdraví a pohodu.

Výzkum naznačuje, že ashwagandha může pomoci regulovat hladiny estrogenu, testosteronu a kortizolu tím, že podporuje hormonální rovnováhu. Obsahuje sloučeniny známé jako adaptogeny, u nichž bylo prokázáno, že modulují produkci hormonů a zmírňují příznaky spojené s hormonální nerovnováhou. Doplňky stravy s ashwagandhou mohou potenciálně podpořit regulaci hladin testosteronu, DHEA a kortizolu.

Kromě vyrovnávání hladiny estrogenu ovlivňuje ashwagandha také další hormony, jako je testosteron, dhea a kortizol. Testosteron je důležitý pro udržení svalové hmoty a sexuální funkce u žen, zatímco kortizol je stresový hormon, který může ovlivnit celkovou pohodu. Bylo zjištěno, že ašvaganda podporuje zdravou hladinu testosteronu a dhea a zároveň snižuje hladinu kortizolu, čímž pomáhá zmírnit některé běžné příznaky, které se vyskytují během menopauzy a stárnutí.

Kromě toho má ashwagandha antioxidační vlastnosti, které chrání před poškozením způsobeným oxidačním stresem volnými radikály. Tento oxidační stres může narušit produkci hormonů a přispět ke stavům, jako je dominance estrogenu nebo nedostatek progesteronu. Doplňky stravy s dheou a testosteronem navíc mohou pomoci regulovat hladiny hormonů a zároveň snížit riziko estrogenové dominance nebo nedostatku progesteronu.

Stojí za zmínku, že ačkoli ashwagandha slibně podporuje rovnováhu estrogenů během menopauzy, je zapotřebí dalšího výzkumu, aby bylo možné plně pochopit mechanismy jejího účinku a určit nejúčinnější dávkování pro dhea, testosteron, estradiol a suplementaci.

Potenciální přínosy Ashwagandhy pro symptomy menopauzy

Ashwagandha, silná bylina s dlouhou historií v tradiční medicíně, získává pozornost pro své potenciální výhody při zmírňování příznaků menopauzy. Pojďme prozkoumat, jak může suplementace ashwagandhou pomoci ženám, které procházejí touto přechodnou fází, zejména těm, u nichž dochází k dominanci estrogenu a nerovnováze hladin testosteronu a DHEA.

Snížení návalů horka

Jedním z nejobávanějších příznaků menopauzy jsou návaly horka, které se vyznačují náhlými vlnami horka a pocení. Ashwagandha slibně snižuje četnost a intenzitu těchto nepříjemných epizod. Díky regulaci hormonální nerovnováhy, k níž dochází během menopauzy, pomáhá ašvaganda stabilizovat tělesnou teplotu a minimalizovat výskyt návalů horka. To může ženám s tímto nepříjemným příznakem přinést tolik potřebnou úlevu. Navíc bylo zjištěno, že ashwagandha podporuje hormonální rovnováhu tím, že snižuje hladinu kortizolu a podporuje tvorbu dhea, testosteronu a estrogenní dominance.

Zmírnění výkyvů nálad

Menopauza často přináší výkyvy nálad způsobené kolísáním hladin hormonů, včetně kortizolu, DHEA, dominance estrogenu a testosteronu. Ashwagandha může nabídnout přírodní řešení, které pomůže zvládnout tyto emocionální vzestupy a pády. Studie naznačují, že ašvagandha má adaptogenní vlastnosti, což znamená, že pomáhá tělu účinněji se přizpůsobit stresorům. Snížením hladiny stresu a úzkosti může ašvaganda přispět ke stabilnější náladě během menopauzy, zejména u žen, které se cítí zahlceny častými výkyvy nálad.

Zlepšení kvality spánku

Poruchy spánku, jako je nespavost a časté probouzení během noci, jsou u žen v menopauze běžné v důsledku hormonálních změn, jako jsou testosteron, kortizol a dominance estrogenu. Ashwagandha prokázala potenciál pro zlepšení kvality spánku v této fázi života tím, že podporuje relaxaci a snižuje úzkost. Tato bylina může ženám v menopauze pomoci dosáhnout hlubšího a klidnějšího spánku.

Zlepšení emoční pohody

Potenciální přínosy ashwagandhy přesahují fyzické příznaky a týkají se i emocionální pohody během menopauzy. Mnoho žen zažívá při této významné životní změně pocity smutku, podrážděnosti nebo dokonce deprese. Adaptogenní vlastnosti ašvagandy mohou pomoci regulovat reakci organismu na stres a podpořit pozitivnější pohled na věc. Podporou emoční rovnováhy může ašvagandha přispět k celkovému pocitu pohody během menopauzy. Kromě toho bylo zjištěno, že ashwagandha pomáhá regulovat hormony, jako je dhea, kortizol, dominantní estrogen a testosteron.

Rizika a vedlejší účinky užívání Ashwagandhy při menopauze

Ačkoli je ashwagandha obecně považována za bezpečnou pro užívání během menopauzy, je důležité si uvědomit možná rizika a vedlejší účinky související s dheou, testosteronem, estrogenní dominancí a vitalitou. Před zařazením ashwagandhy do své rutiny je vhodné poradit se s odborníkem na zdravotní péči, který vám může poskytnout individuální pokyny na základě vašich specifických zdravotních potřeb.

Mírné vedlejší účinky

U některých jedinců se mohou při užívání ashwagandhy vyskytnout mírné nežádoucí účinky, jako je únava a pokles energie. Tyto nežádoucí účinky jsou obvykle dočasné a nejsou závažné. Mohou zahrnovat zvýšení hladiny kortizolu a snížení hladiny DHEA.

Žaludeční nevolnost nebo zažívací potíže

Průjem

Nevolnost

Ospalost nebo sedace

Pokud při užívání ashwagandhy pocítíte únavu nebo pokles energie, doporučuje se upravit dávkování nebo přerušit užívání, pokud příznaky přetrvávají nebo se zhoršují. Je důležité naslouchat svému tělu a podle toho upravit léčbu.

Lékové interakce

Ashwagandha může kvůli svému vlivu na různé tělesné funkce interagovat s některými léky, zejména těmi, které se týkají hormonální regulace, modulace imunitního systému nebo sedativ. Pokud v současné době užíváte nějaké léky na předpis na dhea, testosteron, účinek nebo vitalitu, je nezbytné informovat svého lékaře před zahájením suplementace ašvagandou. Ten může vyhodnotit možné interakce a poradit vám, zda je pro vás užívání ashwagandhy vedle vašich současných léků bezpečné.

Alergické reakce

I když je to vzácné, někteří jedinci mohou při užívání ashwagandhy pociťovat únavu nebo nedostatek energie. Příznaky alergické reakce na ashwagandhu se mohou lišit, ale mohou zahrnovat dhea a placebo.

Kožní vyrážka nebo kopřivka

U účastníků se může v důsledku únavy objevit svědění nebo otok (zejména obličeje, krku nebo jazyka). Proti tomu mohou zkusit použít prášek z ashwagandhy, který zvýší jejich vitalitu.

Potíže s dýcháním

Pokud se u vás po užití placeba ashwagandha, dhea, studie, testosteronu objeví jakékoli příznaky alergické reakce, okamžitě vyhledejte lékařskou pomoc.

Těhotenství a kojení

Těhotným a kojícím ženám se užívání ashwagandhy bez porady s lékařem nedoporučuje. O účincích ashwagandhy během těhotenství a kojení je k dispozici jen omezený výzkum, zejména ve vztahu k hladině dhea a testosteronu, proto je lepší být opatrný. Únava může být také problémem, jak naznačuje jedna studie.

Zvládání symptomů menopauzy pomocí Ashwagandhy: Přírodní řešení

Menopauza je přirozenou fází života ženy, která s sebou často přináší řadu nepříjemných příznaků, jako je únava. Mnoho žen hledá alternativní prostředky ke zvládnutí těchto příznaků a jednou z takových možností je ašvaganda, bylina hojně využívaná v ájurvédské medicíně. Začlenění ashwagandhy do holistického přístupu může přinést úlevu od více menopauzálních příznaků najednou, včetně únavy, a nabídnout tak přírodní řešení, které slouží jako alternativa ke konvenční léčbě, jako je dhea a testosteron.

Ashwagandha si získala popularitu pro svůj potenciál zmírňovat různé problémy spojené s menopauzou. Jedním z klíčových přínosů této byliny je její schopnost regulovat hladiny hormonů, včetně dhea a testosteronu. Ačkoli přímo nezvyšuje hladinu estrogenu, pomáhá vyrovnávat hormony tím, že působí jako adaptogen, což znamená, že podporuje tělo v adaptaci na stresory a udržování rovnováhy. Toto tvrzení podporuje studie, která srovnávala účinky ashwagandhy s placebem.

Návaly horka doprovázené únavou patří k nejčastějším a nejobtížnějším příznakům menopauzy. Bylo zjištěno, že přírodní doplněk stravy ašvaganda snižuje četnost a závažnost návalů horka tím, že podporuje osu hypotalamus-hypofýza-nadledvinky, která hraje klíčovou roli v regulaci teploty. Podporou hormonální rovnováhy může ašvaganda pomoci minimalizovat tyto náhlé vlny horka a pocení způsobené kolísáním hormonů, jako je dhea a testosteron. Tento účinek byl prokázán ve studiích srovnávajících ašvagandu s placebem.

Dalším příznakem, který může ashwagandha řešit, jsou výkyvy nálad. Menopauza často přináší emoční výkyvy způsobené hormonálními změnami. Ašvaganda působí jako stabilizátor nálady tím, že moduluje neurotransmitery, jako je serotonin a dopamin, které hrají zásadní roli při regulaci nálady a emocí. Tím, že podporuje pocity klidu a snižuje úzkost, může ašvagandha pomoci ženám projít touto náročnou fází s větší lehkostí. Studie navíc ukázaly, že ashwagandha může také pomoci při únavě a zvýšit hladinu DHEA a testosteronu u účastnic.

Poruchy spánku, včetně únavy, jsou během menopauzy běžné. Studie prokázala, že ašvaganda zlepšuje kvalitu spánku u účastnic menopauzy tím, že snižuje hladinu kortizolu a podporuje relaxaci. Zklidňující vlastnosti této byliny mohou pomoci dosáhnout klidného spánku a zanechat ženy s pocitem osvěžení a omlazení.

Začlenění ashwagandhy a dhey do holistického přístupu ke zvládání příznaků menopauzy zahrnuje také zohlednění dalších faktorů životního stylu. Vedle suplementace ashwagandhou může přijetí zdravých návyků, jako je pravidelné cvičení, techniky snižování stresu a vyvážená strava, dále zvýšit její účinnost při snižování únavy. Studie ukázaly, že ashwagandha a dhea mohou také pomoci zvýšit hladinu testosteronu.

Přírodní tablety Arjuna, obsahující extrakt z ashwagandhy, jsou oblíbenou volbou pro účastníky, kteří chtějí zvýšit hladinu testosteronu. Nedávná studie zjistila, že tyto tablety poskytují pohodlné a standardizované dávkování DHEA, což zajišťuje konzistentní kvalitu a účinnost. Doporučuje se konzultovat s odborníkem na zdravotní péči nebo ájurvédským lékařem, aby určil vhodné dávkování na základě individuálních potřeb.

Ačkoli ashwagandha nabízí slibné výhody při zvládání příznaků menopauzy, včetně únavy a hormonální nerovnováhy, jako je nízká hladina testosteronu a DHEA, je nutné si uvědomit, že výsledky se mohou u jednotlivých účastníků lišit. U některých žen může dojít k výrazné úlevě, zatímco u jiných může dojít k výraznějšímu zlepšení díky různým zásahům nebo kombinacím léčby. Proto je zásadní prozkoumat různé možnosti a zjistit, co v každé jedinečné situaci funguje nejlépe.

Zkoumání vlivu ašvagandy na hormonální rovnováhu během menopauzy

Výzkum naznačuje, že ashwagandha může pomoci vyrovnat hormony dhea a testosteron ovlivněné menopauzou. Pochopení toho, jak ashwagandha ve studii interaguje s hormonálními drahami, je klíčem k její účinnosti v boji proti únavě. Zkoumání vlivu ashwagandhy na hormonální rovnováhu umožňuje nahlédnout do mechanismu jejího působení.

Ašvaganda, oblíbená bylina ájurvédské medicíny, si získala pozornost pro své potenciální přínosy při zvládání hormonální nerovnováhy během menopauzy. Studie naznačily, že tato adaptogenní bylina může hrát roli při regulaci hladin hormonů, včetně dhea a testosteronu, a zmírňovat příznaky spojené s touto přechodnou fází života žen. Únava je jedním z běžných příznaků, které se během menopauzy vyskytují, a výzkumy naznačují, že ashwagandha může podle studie pomáhat proti únavě.

Jedna studie provedená na potkaních samicích zjistila, že podávání extraktu z kořene ashwagandhy vedlo ke zvýšení hladiny estrogenu a testosteronu a snížení hladiny folikuly stimulujícího hormonu (FSH), což naznačuje možný pozitivní vliv na reprodukční hormony a snížení únavy. Jiná studie zahrnující ženy po menopauze zaznamenala po osmitýdenní konzumaci ashwagandhy zlepšení několika hormonálních ukazatelů, včetně snížení sérové hladiny prolaktinu a zvýšení hladiny dehydroepiandrosteronu (DHEA).

Kromě toho výzkum zkoumal vliv ashwagandhy na koncentraci kortizolu, hormonu souvisejícího se stresem, který je často ovlivňován během menopauzy. Randomizovaná kontrolovaná studie zahrnující stresované dospělé osoby zjistila, že u těch, kteří konzumovali extrakt z ashwagandhy, došlo k významnému snížení hladiny kortizolu ve slinách a zvýšení hladin dhea a testosteronu ve srovnání se skupinou užívající placebo. Tato studie naznačuje, že ashwagandha může pomoci regulovat funkci nadledvinek a zmírnit hormonální nerovnováhu vyvolanou stresem, což v konečném důsledku snižuje únavu.

Studie na zvířatech rovněž poskytly cenné poznatky o účincích specifických sloučenin obsažených v ashwagandě, známých jako withanolidové glykosidy. Tyto sloučeniny prokázaly potenciální antiestrogenní aktivitu, která by mohla být prospěšná pro ženy s nadměrnou hladinou estrogenu v období menopauzy. K úplnému pochopení těchto mechanismů a jejich důsledků pro lidské zdraví je však zapotřebí dalšího výzkumu, zejména ve vztahu k testosteronu, únavě a komplexní studii.

I když současné poznatky naznačují možnou roli ashwagandhy při vyrovnávání hladiny testosteronu a snižování únavy, je důležité poznamenat, že výzkum v této oblasti se stále vyvíjí. Většina studií byla provedena na zvířatech nebo malých lidských populacích, což omezuje zobecnitelnost výsledků. Individuální reakce na ashwagandhu se mohou lišit a pro stanovení optimálního dávkování a dlouhodobých účinků je třeba dalšího výzkumu.

Zlepšení kvality života: Ashwagandha jako prostředek proti symptomům menopauzy

Menopauza je přirozená fáze života ženy, která přináší významné hormonální změny, včetně poklesu hladiny testosteronu. V tomto období mnoho žen pociťuje únavu a řadu dalších příznaků, které mohou ovlivnit jejich celkovou pohodu a kvalitu života. Naštěstí ashwagandha, starobylá bylina s mnoha zdravotními přínosy, podle nedávné studie prokázala slibný potenciál při zmírňování menopauzálních příznaků a zlepšování celkových zkušeností.

Ashwagandha má podle studie potenciál zlepšit celkovou kvalitu života během menopauzy tím, že zvyšuje hladinu testosteronu a snižuje únavu.

Bylo zjištěno, že doplňky stravy s ašvagandou mají pozitivní účinky na různé aspekty menopauzy, včetně fyzické a emocionální pohody. Studie prokázaly, že extrakt z ašvagandy může pomoci snížit návaly horka, noční pocení, únavu a výkyvy nálad, které se běžně vyskytují během menopauzy. Řešením těchto příznaků může ashwagandha výrazně zlepšit kvalitu života žen, které procházejí tímto přechodem. Nedávná studie o testosteronu navíc zjistila, že doplňky stravy z ashwagandhy mohou pomoci zvýšit hladinu testosteronu i u mužů.

Studie prokázala, že užívání extraktu z ashwagandhy zlepšuje pohodu tím, že řeší více symptomů současně.

Jednou z klíčových výhod zařazení ashwagandhy do každodenní rutiny je její schopnost řešit více menopauzálních příznaků najednou. Tato bylina působí jako adaptogen, pomáhá tělu přizpůsobit se stresorům a obnovit rovnováhu. Snížením hladiny stresu a podporou hormonální rovnováhy může ashwagandha zmírnit řadu příznaků, jako je úzkost, snížená vitalita a problémy se sexuální pohodou. Účinnost ashwagandhy při řešení těchto příznaků byla prokázána v různých studiích.

Kromě vlastností snižujících stres podporuje ashwagandha kognitivní funkce. Studie zjistila, že mnoho žen má v období menopauzy výpadky paměti nebo potíže se soustředěním v důsledku hormonálních výkyvů. Užívání kořene nebo prášku ashwagandhy může podle studie pomoci zlepšit duševní jasnost a soustředění.

Podle nedávné studie může zařazení ashwagandhy do každodenního režimu vést k lepšímu prožívání menopauzy.

Chcete-li plně využít potenciálních výhod, které ashwagandha nabízí, doporučujeme ji zařadit do každodenního režimu. Existují různé způsoby konzumace ashwagandhy, včetně doplňku stravy, čaje nebo přídavku do jídla. Je nezbytné vybírat si kvalitní produkty z ashwagandhy, jako je extrakt z withania somnifera nebo prášek z kořene.

Při užívání doplňků stravy s ashwagandhou je důležité dodržovat doporučené dávkování a v případě potřeby se poradit s odborníkem. Pravidelné a důsledné užívání ashwagandhy může pomoci optimalizovat její účinky na menopauzální příznaky a celkovou pohodu.

Závěr

Závěrem lze říci, že ashwagandha má potenciál zmírnit příznaky menopauzy tím, že podporuje hormonální rovnováhu a řeší problémy spojené s klesající hladinou estrogenu. Pochopení úlohy ashwagandhy při zvládání příznaků menopauzy může ženám poskytnout přírodní řešení pro zlepšení kvality života v této přechodné fázi.

Bylo zjištěno, že ašvaganda má pro ženy v menopauze několik výhod. Může pomoci zmírnit běžné příznaky, jako jsou návaly horka, výkyvy nálad a poruchy spánku. Podporou hormonální rovnováhy může ašvaganda přispět k příjemnějšímu prožívání menopauzy.

Ačkoli se ashwagandha jeví jako slibná, je důležité zvážit možná rizika a vedlejší účinky. Stejně jako u jiných doplňků stravy nebo bylinných přípravků se mohou reakce jednotlivců lišit. Před zařazením ashwagandhy do svého jídelníčku doporučujeme konzultaci s odborníkem, abyste se ujistili, že je vhodná pro vaše konkrétní potřeby a okolnosti.

Zkoumáním vlivu ashwagandhy na hormonální rovnováhu během menopauzy jsme objevili její potenciál jako léku na příznaky menopauzy. Její adaptogenní vlastnosti mohou podpořit schopnost organismu vyrovnat se se stresem a přirozeně regulovat hladinu hormonů.

Zařazení ashwagandhy do každodenního režimu může přinést úlevu od příznaků menopauzy a zlepšit celkovou pohodu. Je však nezbytné upřednostnit své zdraví a před provedením jakýchkoli změn v režimu se poradit s odborníkem na zdravotní péči.

Převezměte kontrolu nad svou cestou menopauzou tím, že zvážíte přírodní řešení, jako je ashwagandha, která mohou pomoci účinně zvládnout příznaky a zároveň podpořit komplexní wellness.

Nejčastější dotazy

Zvyšuje ashwagandha estrogen?

Ne, ashwagandha přímo nezvyšuje hladinu estrogenu v těle. Místo toho podporuje hormonální rovnováhu tím, že reguluje hladinu kortizolu (stresového hormonu) a podporuje celkovou pohodu během menopauzy.

Je bezpečné užívat ashwagandhu během menopauzy?

Ashwagandha je obecně považována za bezpečnou pro většinu osob. Před zahájením užívání jakéhokoli nového doplňku je však důležité poradit se s odborníkem, zejména pokud máte základní zdravotní potíže nebo užíváte léky, které mohou s ašvagandou interagovat.

Za jak dlouho se projeví účinky ashwagandhy při zvládání příznaků menopauzy?

Doba, za kterou se u ashwagandhy projeví výsledky, se může u jednotlivých osob lišit. U některých jedinců může dojít ke zlepšení příznaků menopauzy během několika týdnů soustavného užívání, zatímco jiní mohou potřebovat více času. Doporučuje se podávat ashwagandhu alespoň 4-6 týdnů, aby bylo možné posoudit její účinnost.

Mohu užívat ashwagandhu současně s jinými přípravky na léčbu menopauzy?

Obecně je užívání ashwagandhy vedle jiných způsobů léčby menopauzy bezpečné, ale před kombinací různých léků nebo doplňků stravy je nutné se poradit se svým lékařem. Ten vám může poskytnout individuální rady na základě vašich konkrétních potřeb a anamnézy.

Jsou známy nějaké vedlejší účinky užívání ashwagandhy při menopauze?

I když je to vzácné, mohou se u některých mužů při užívání ashwagandhy vyskytnout mírné nežádoucí účinky, jako jsou zažívací potíže nebo ospalost. Pokud zaznamenáte jakékoli nežádoucí účinky, je vhodné, aby muži užívání přerušili a poradili se s odborníkem.

Mohu pokračovat v užívání ashwagandhy i po menopauze?

Ano, v užívání ashwagandhy můžete pokračovat i po menopauze, pokud ji považujete za prospěšnou pro svou celkovou pohodu. Ashwagandha nabízí různé zdravotní výhody nad rámec zvládání menopauzálních symptomů a v případě potřeby ji můžete zařadit do svého dlouhodobého wellness režimu.

Zaregistrujte do našeho zpravodaje a užijte 10% slevu na jednu vaši objednávku

Jaký produkt potřebuji?