Nejnovější blogy | Page 74

  • Škodí omega-3 ledvinám?

    August 28, 2023

    Výzkumy naznačují, že omega-3 mastné kyseliny z rybího oleje nebo jiných zdrojů jsou pravděpodobně bezpečné pro zdraví ledvin a mohou přinášet určité výhody, pokud jsou užívány zodpovědně a pod lékařským dohledem. Velmi vysoký příjem však může představovat riziko pro osoby s poruchou funkce ledvin.

  • Je rozdíl mezi rybím olejem a olejem z tresčích jater?

    August 26, 2023

    Shrnem lze říci, že rybí olej a olej z tresčích jater mají jako zdroje prospěšných omega-3 mastných kyselin mnoho společného. Existuje však několik zásadních rozdílů. Výzkumy ukazují, že oba oleje poskytují rovnocenné vstřebávání omega-3 a zdraví prospěšné účinky. Olej z tresčích jater však nabízí navíc vitamíny rozpustné v tucích, zatímco rybí olej přináší vyšší obsah omega-3.


  • Pomáhá rybí olej při suchých vlasech?

    August 26, 2023

    Rybí olej je pro většinu lidí velmi bezpečný a kromě hydratace vlasů přináší i další zdravotní výhody. Kombinace rybího oleje s holistickým přístupem je však nejlepší pro výživu vlasů zevnitř a dlouhodobou nápravu suchosti. Při používání doplňků stravy, jako je rybí olej pro zdraví vlasů, buďte trpěliví.

  • Má omega-3 antioxidační vlastnosti?

    August 26, 2023

    Mastné kyseliny omega-3 obsažené v tučných rybách a doplňcích stravy s rybím tukem fungují jako důležité antioxidanty. Jejich antioxidační aktivity se zdají být klinicky relevantní a významně přispívají k rozmanitým zdravotním přínosům EPA a DHA. konzumace omega-3 z mořských plodů nebo doplňků stravy pomáhá poskytovat antioxidační ochranu.

  • Je vhodné užívat omega-3 s probiotiky?

    August 26, 2023

    Výzkumy ukazují, že doplňky stravy s omega-3 rybím olejem a probiotiky se vzájemně negativně neovlivňují. Spíše se zdá, že při společném užívání mají synergické účinky na zdraví střev. Studie prokazují, že omega-3 skutečně zvyšují růst, kolonizaci a účinnost probiotik.

  • Může rybí tuk pomoci při chřipce?

    August 26, 2023

    Při kombinaci s očkováním proti chřipce, správnou hygienou a řádnou lékařskou péčí může doplněk stravy v podobě rybího oleje přinést v letošní chřipkové sezóně další výhody. Dbejte jen na to, abyste si vybrali kvalitní doplněk stravy, užívali dávku odpovídající vašim potřebám a sledovali případné vedlejší účinky.

  • Můžete užívat omega-3 s vitaminem D a zinkem?

    August 26, 2023

    Mastné kyseliny omega-3, vitamin D a zinek jsou mimořádně prospěšné živiny, jejichž společné užívání je bezpečné a výhodné.V doporučených dávkách se vzájemně negativně neovlivňují ani nezpůsobují významné vedlejší účinky. Výzkumy dokonce ukazují, že omega-3 kyseliny mohou ve skutečnosti zvyšovat vstřebávání a funkci vitaminu D.

  • Pomáhá omega-3 imunitnímu systému?

    August 26, 2023

    Konzumace dostatečného množství protizánětlivých omega-3 mastných kyselin je zásadní pro správné fungování imunitního systému. Optimalizace příjmu prostřednictvím mořských plodů, rostlinných zdrojů nebo doplňků stravy může mít přirozené účinky na posílení imunity.

Jaký produkt potřebuji?