Nejnovější blogy | Page 41

  • Provádějte progresivní svalovou relaxaci

    September 24, 2023

    Postupná svalová relaxace (PMR) je technika, která spočívá v systematickém napínání a uvolňování svalových skupin za účelem zmírnění stresu a napětí. Pravidelné praktikování PMR může snížit úzkost, zlepšit kvalitu spánku, zmírnit bolesti krku a zad, snížit krevní tlak, snížit četnost migrén a zmírnit příznaky TMJ. PMR se lze naučit prostřednictvím řízených nahrávek nebo s odborníkem na duševní zdraví.

  • Odpusťte si nedokonalost

    September 24, 2023

    Klíčem k duševní pohodě a růstu je odpustit si nedokonalosti. Perfekcionismus podporuje nerealistická očekávání a sebekritiku. Sebeodpuštění zahrnuje přijetí emocí, převzetí odpovědnosti za chyby, laskavé zacházení se sebou samým, omluvu, nápravu a učení se. To vede ke zlepšení pohody, vztahů a osobního růstu. Zásadní je však vyvážit odpovědnost a zároveň se vyhnout přehlížení potřeb druhých. Vyhledání odborné pomoci může pomoci při zpracování emocí a rozvoji dovedností pro zvládání na cestě k soucitu se sebou samým.

  • Minimalistický životní styl pro méně stresu

    September 24, 2023

    Přijetím minimalistického životního stylu lze výrazně snížit stres a zlepšit pohodu. Zklidnění obytných prostor a odstranění nepotřebných předmětů vytváří klidné prostředí. Minimalismus se zaměřuje na kvalitu místo kvantity a podporuje cílevědomý život. Mezi výhody patří větší všímavost, duševní jasnost, produktivita a ocenění jednoduchých životních radostí. Život s menším množstvím také omezuje plýtvání a spotřebu, čímž minimalizuje ekologický dopad. Celkově minimalismus podporuje relaxaci, spokojenost a udržitelnost prostřednictvím jednoduchosti.

  • Udělejte si z relaxace prioritu

    September 24, 2023

    Klíčem ke zvládání stresu a zlepšení pohody je věnovat relaxaci pozornost. Věnovat se koníčkům, jako je zahradničení nebo malování, přináší radost a zmírňuje úzkost. Vylepšení každodenního sprchování pomocí vědomých rituálů a aromaterapie je promění v klidný zážitek. Cvičení všímavosti prostřednictvím činností, jako je vědomé...

  • Vizualizace ke zklidnění nervového systému

    September 24, 2023

    Vizualizace je účinná technika, která pomáhá zklidnit nervový systém a podpořit duševní pohodu. Představováním klidných scén, cílů nebo soucitu lze snížit úzkost. Vizualizace funguje tak, že navozuje uvolnění a pocit klidu. Její účinky může posílit kombinace s dalšími zklidňujícími praktikami, jako je dýchání, jóga a meditace.

  • Cvičení pro regulaci kortizolu

    September 24, 2023

    Cvičení nabízí cenné řešení pro regulaci hladiny kortizolu a podporu optimálního zdraví. Zařazením kombinace technik a aktivit do svého denního režimu, jako je cvičení, všímavost, smích a udržování zdravých vztahů, můžete účinně regulovat hladinu kortizolu a podpořit svou celkovou pohodu.

  • Vysoká hladina cholesterolu? Zvyšování hladiny HDL cholesterolu a kontrola LDL cholesterolu pro lepší zdraví

    September 23, 2023

    Cholesterol se v krevním řečišti přenáší v lipoproteinech. HDL cholesterol se nazývá "dobrý", protože odstraňuje cholesterol z krevního oběhu. Vyšší hladina HDL se rovná nižšímu riziku srdečních onemocnění. Změny životního stylu, jako je přidání pohybu, snížení hmotnosti a konzumace zdravých tuků, mohou pomoci zvýšit ochranný HDL cholesterol.

  • Jednoduché tipy pro zaneprázdněné matky, jak se zbavit stresu.

    September 23, 2023

    Najít si čas na úlevu od stresu se může zaneprázdněné matce zdát nemožné. Udělat si čas pro sebe je však zásadní – pomůže vám to být trpělivějším a přítomnějším rodičem. Zde je několik snadných a účinných způsobů, jak se zaneprázdněné matky mohou zbavit stresu během několika minut. I krátké přestávky na procházku, meditaci, čtení nebo smích vám mohou pomoci zbavit se stresu.

Jaký produkt potřebuji?