Na vaši adresu nedoručujeme naše zásilky
Z důvodu zákonů a regulací, které jsou platné ve vaší zemi, nejsme schopni doručit naše produkty do vaší země. Pokud máte jakékoliv otázky, tak nás neváhejte kontaktovatDon't have an account?
Register NowŽádné produkty
You have to add to cart at least 0 bottles or any program to make checkout.
You have to add to cart at least 0 bottles or any program to make checkout.
Izoflavony jsou skupinou flavonoidů, které můžeme převážně nalézt u rostlin v čeledi Bobovité (Fabaceae). Nicméně existují jisté důkazy, že rostliny v čeledích Routovité (Rutaceae), Konopovité (Cannabaceae) a Lilkovité (Solanaceae) také produkují izoflavony. Při požití se předpokládá, že izoflavony fungují jako fytoestrogeny. Navázáním na estrogenové receptory mohou izoflavony ovlivnit produkci pohlavních hormonů a enzymů.
Izoflavony nejsou obsaženy v takovém množství, jako jiné flavonoidy, ale běžnější izoflavony, jako je například daidzein, fenistein a bichanin A jsou různě barevné.
Sójové boby, jetel červený, jetel bílý (semena) a semena konopí.
Detailní pohled na funkci a výhody užívání izoflavonů jsou stále součástí studií.
V roce 2001 zkoumal Institute of Food Chemistry and Technology in Vienna extrakty izoflavonu fenisteinu, daidzeinu a bichaninu A. Vědci svou studii uzavřeli tvrzením, že tyto sloučeniny mají "vysokou aktivitu v deaktivaci volných radikálů" a umí tedy snížit produkci těchto volných radikálů.
Součástí studie z roku 2005, která byla vypracována na zvířecím modelu, se vědci pustili do prozkoumání "anti-oxidačních" účinků izoflavonů, které jsou obsaženy v sojových bobech. Po prozkoumání dat ze zvířecích jater před a po studii zjistili, že izoflavony jsou schopné ovlivnit produkci antioxidačních enzymů. Výsledkem tedy bylo snížení množství volných radikálů.
Disertační práce, která byla vypracována na Vysoké škole chemicko-technologické v Praze poukázala na přítomnost izovlavonů u jiných čeledí rostlin než jsou Bobovité. Studie také prozkoumala možný dopad prospěšných vlastností izoflavonů na rakovinu prsu a prostaty, menopauzy, osteoporózy a kardiovaskulární onemocnění.
Zdá se, že lidské tělo vcelku dobře toleruje přítomnost Izoflavonů a Evropský úřad pro bezpečnost potravin nezaznamenává žádné vedlejší účinky. Nicméně existují důkazy, které zahrnují jejich vliv na estrogenové receptory. Předklinické studie naznačují, že existuje potenciální riziko, které je spjaté s nadbytečným příjmem sojových izoflavonů u žen s historií rakoviny prsu.
V dnešní době však nemáme dostatek signifikantních dat, která by nám prozradila účinky dlouhodobého užívání izoflavonů.