Rozdíl mezi mužským a ženským konopím

Last updated:

Published:

Rozdíl mezi mužským a ženským konopím

PLANT SEX

Rostliny mají sex - a je to pravděpodobně divnější, než jste si mysleli. Zatím jim chybí sociální konstrukce k šmejdění nebo k sexu, ale dejte jim evoluční čas a určitě bychom byli všichni překvapeni. Když to vezmeme vážněji, rostliny mohou být samci, samice nebo hermafroditi - některé rostliny se rozmnožují nepohlavně, vytvářením klonů, takže jejich pohlaví není určeno.

Cannabis Sativa, tedy konopí seté, má obvykle odlišné samčí a samičí rostliny, i když někdy mohou být rostliny hermafrodity - to znamená, že se u nich vyskytují obě pohlaví. Samičí rostliny vytvářejí samičí květy a samčí rostliny samčí květy - nebo v případě hermafrodita můžete vidět jak samčí, tak samičí květy.

Samčí květy obsahují pyl - samčí pohlavní buňky. Samičí květy obsahují vajíčka - samičí pohlavní buňky. Když jsou samičí rostliny opyleny, z vajíček se vyvinou semena.


PROČ ROZLIŠOVAT KONOPÍ PRO MUŽE A ŽENY?

Samčí i samičí rostliny konopí sice mají květy, ale jsou velmi odlišné. Obvykle se konzumují samičí květy. Konzumace samčího květu sice není na škodu, má však nižší obsah kanabinoidů, a proto jsou jeho účinky slabší.

Nejdůležitější je, že samčí rostliny opylují samičí rostliny, což vede k hojnosti semen v samičích květech. Produkce semen údajně snižuje hladinu kanabinoidů, např. THC. Při vystavení teplu semena praskají s výrazným a hlasitým zvukem a údajně způsobují bolesti hlavy. Semenům přítomným v květech konopí určených ke konzumaci je lepší se vyhnout, protože jsou známkou nedbalých nebo začínajících pěstitelů.


JAK ROZLIŠIT MUŽSKÉ A ŽENSKÉ KONOPÍ

Samčí rostliny mají silnější stonky, ale méně husté listy než samičí rostliny. Rozpoznat takto pohlaví rostliny konopí je obtížné a nejlépe je nechat to na zkušeném oku.

Nejvhodnější metodou určení pohlaví rostlin je hledání rozdílů v předjaří. Předkvěty se nejsnáze nacházejí na kloubech, tj. uzlinách, na stonku. Samčí předkvěty mají kulatější tvar, zatímco samičí špičatější a případně z nich vyrůstají bílé chloupky - chloupky se nazývají pestíky. Určitým způsobem, jak rozpoznat samičí rostliny, je čekání na objevení pestíků.

Konopí prochází ve svém životním cyklu dvěma odlišnými fázemi - vegetativní a kvetoucí.

Ve vegetativní fázi rostlina rychle roste a její pohlavní orgány rostou pomaleji. Přibližně 6 týdnů po začátku vegetativní fáze by se měly objevit příznaky pohlavního života rostliny.

Ve fázi kvetení se vyvíjejí pohlavní orgány rostliny - květy. Pokud nemůžete určit pohlaví ve vegetační fázi, po 3 týdnech fáze kvetení by se mělo u všech rostlin projevit pohlaví.

Samčí rostliny by měly být od samičích odstraněny, aby se zabránilo opylení. Pokud jde o pěstování, hermafroditní rostlina by měla být považována za samčí, protože má stejný potenciál opylovat samičí rostliny.

Zaregistrujte do našeho zpravodaje a užijte 10% slevu na jednu vaši objednávku

Jaký produkt potřebuji?