Bude Karlien Sleper První Cibdol Olympijskou Atletkou?

Last updated:

Published:

Karlien Sleper není jedinou atletkou, kterou sponzoruje Cibdol, ale je to náš první atlet, který má šanci se dostat na Olympijské Hry. Karlien je plně odhodlaná se dostat na Zimní Olympijské Hry 2022 a je plně seznámená s překážkami, které musí překonat.

Cesta Na Pekingskou Olympijskou Dráhu

Za rok bude Yanqing, předměstí Pekingu, hostovat Zimní Olympijské Hry. I přes překážky, které ji čekají, Karlien se na Hry velice těší - "je to mé největší přání už od roku 2018", říká nadšeně Sleper (27).

Nicméně Karlien se prozatím bude muset soustředit na něco jiného, než je Čína.

"Měla jsem za pár měsíců jet do Yanqingu na tři týdny, ale Olympijský test byl zrušen kvůli pandemii", vysvětluje Sleper. "S místní bobovou tratí se tedy seznámím asi až v říjnu".

Toto zpoždění ale neovlivnilo její náladu." Velice se na celou Olympiádu těším. Chci se stoprocentně seznámit s dráhou a prožít si každou zatáčku a znát ji nazpaměť".

Znalost dráhy je nezbytnou součástí této disciplíny, a to platí ještě víc pro Peking, jelikož místní dráha je kompletně nová.

"Všechny dráhy jsou jiné a toto je zbrusu nová dráha. Obvykle organizátoři umožní závodníkům si dráhu několikrát vyzkoušet nanečisto, ale v těchto Hrách začínáme všichni od nuly. Normálně by to byla nevýhoda, jelikož často soupeřím s bobisty, kteří mají naježděno daleko víc než já, nicméně zde to bude všechno záviset na tom, kdo se dráhu nejrychleji naučí a nejrychleji ji projede".

Rychlosti dosahující 120 kilometrů v hodině

Karlien má za cíl stát se první nizozemskou olympijskou hvězdou v monobobu. To samo o sobě by byl obrovský úspěch, jelikož její sport je poměrně novou disciplínou na Zimních Olympijských Hrách. Také se málo pozornosti soustředí na ženský čtyřbob, který často monobob zastíní.

Naštěstí pro Sleper není bobování novinkou jako pro mnoho ostatních. S tímto sportem začala již v roce 2013.

"Zpočátku jsem jezdila na kole, ale jakmile moji přátele poukázali na zprávu od bobařské asociace, tak jsem se rozhodla to vyzkoušet". Jakmile si uvědomila, že na bobování má talent, tak si Sleper vyzkoušela řízení s dalšími nadšenci do bobu. "Moje řízení bylo pro ostatní členy posádky velice stresující, jelikož jsem se snažila každou zatáčku projet rychleji a tvrději".

Ona se tomu může zasmát, jelikož nyní už jezdí sama a všechno v monobobu musí zvládnout bez pomoci.

"Výhoda je v tom, že za mnou nikdo není, a tudíž můžu projet daleko agresivněji a rychleji než v bobu s posádkou. Také jsem se naučila potlačit nervozitu a věřím ve svůj bob a také vím, že není vhodné příliš zatáčet! Samozřejmě, že pociťuji adrenalin, když se řítím 120kilometrovou rychlostí. Pro mě to ale není dostatečně rychlé a skoro to nevnímám, jelikož se plně soustředím na dráhu a připadám si jak ve zpomaleném filmu."

Jak se vypořádat se zádrhely

Její cyklistická kariéra je již minulostí, Karlien se teď 100% soustředí na monobob a její tvrdá práce přináší ovoce. Nedávno byla oceněna A statusem od NOC*NSF (Nizozemský Olympijský Výbor*Nizozemská Sportovní Federace) a je na tento statut velice pyšná. "Tvrdě jsem poslední dva roky pracovala".

Nicméně i přes úspěchy je cesta občas trnitá, říká Karlien. V příštích pohárech se může zúčastnit pouze díky změně v mezinárodních pravidlech. I přes tyto překážky je ale plně odhodlaná.

"Nemyslím si, že je to spravedlivé, ale po nějakém čase jsem to přijala, dám si do konce této sezóny pauzu (2020) a poté se budu plně soustředit na šampionáty před Olympijskými Hrami".

Plnění si snů s Cibdolem

Díky svému odhodlání a odvaze je Karlien skvělou volbou pro Cibdol. "Nejprve jsem se zástupců Cibdolu musela zeptat, zda je jejich sponzorství legální a zda není CBD na seznamu zakázaných dopingových látek" říká se smíchem.

Nyní hrdě reprezentuje Cibdol a naše logo je krásně viditelné na její kombinéze a bobu. Toto partnerství dává Karlien smysl, jelikož se lidé učí o monobobu i CBD.

"Cibdol je nováčkem v tomto sportu, a tak se mě hodně lidí na tuto společnost ptá a chtějí vědět, čím se vlastně Cibdol zabývá".

Sleper také využívá tuto příležitost, aby řekla něco o svých zkušenostech. "Pamatuji si, že před první jízdou ve Winterbergu v loňské sezóně jsem byla velice nervózní. Nemohla jsem spát, tak jsem si dala Meladol od Cibdolu, který vážně pomohl. Pokud jsem někdy vystresovaná, tak vím, kde mi pomohou. Navíc Balzám na Rty od Cibdolu je naprosto úžasný a skvěle mi pomáhá se aklimatizovat na zimní podmínky".

V Cibdolu jsme na Karlien neskutečně hrdí a věříme, že bude dál zářit ve světe monobobu! Její cestu můžete sledovat na jejím Instagramu a také na našem Blogu.

Text: Dominique Pichel

Zaregistrujte do našeho zpravodaje a užijte 10% slevu na jednu vaši objednávku

Jaký produkt potřebuji?