Karlien Sleper Je Připravena Na Zimní Olympijské Hry

Last updated:

Published:

Karlien Sleper

Zimní Olympijské Hry jsou za rohem a jedná se o chvíli, na kterou Karlien čekala - souboj s těmi nejlepšími bobisty na světě. I když neměla vůbec žádných pochyb o tom, že se na olympiádu dostane, její cesta byla plná překážek. V našem článku se podíváme na to, jak se Karlien připravuje na největší moment její sportovní kariéry.

Kvalifikace

Před pár týdny se Karlien zúčastnila závodu, který navždy změnil její život - kvalifikace na Zimní Olympijské Hry 2022 v Číně. Tento moment si navždy zapamatuje. Musela se umístit v top dvanáctce během kvalifikace a celkově se musela dostat do top šesti žen z těch, které se neúčastní závodů v dvojbobu.

Karlien udělala během kvalifikace to, co potřebovala a skončila na posledním závodě Světového Poháru v ženském monobobu na dvanáctém místě. Závod ve švýcarském Sankt Moritzu se počítal jako Evropský Šampionát a v tomto závodě skončila 29letá monobobistka šestá.

Nicméně po tomto závodě musela Karlien stále čekat na výsledky dvojbobu, které by potvrdily její celkové umístění. Jediným problémem bylo, že závod se konal o den později, co prodloužilo toto náročné čekání. I když bylo velmi pravděpodobné, že se na Olympiádu dostane, toto 24hodinové období bylo určitě velmi stresující.

Sny se stávají realitou

Jakmile byly potvrzeny výsledky dvojbobu, tak se Karlenin sen stal realitou - oficiálně se kvalifikovala na Zimní Olympijské Hry 2022 v čínském Pekingu! Nicméně, stejně jako všichni slibní sportovci, i Karlien si nikdy nepřipustila, že by se na ZOH nedostala: "Během Světového Poháru jsem byla již velice blízko tomu, abych se kvalifikovala na ZOH. Nyní se konečně můžu plně soustředit na Peking".

Přípravy na poslední chvíli

Karlien se plně soustředí na ZOH a prozradila nám, že dostala oficiální výbavu na ZOH ještě před kvalifikací: "Veškeré oblečení pro reprezentaci Nizozemska na ZOH jsem obdržela ještě před kvalifikací, nicméně nyní, když už jsem kvalifikovaná, tak se mohu plně soustředit na poslední přípravy".

Většina nizozemských sportovců je již spolu a žijí v bublině v blízkosti tréninkových zařízení v Pekingu, díky čemuž mohou limitovat kontakt s dalšími lidmi. Nicméně Karlien začne své přípravy doma.

Poté se 26. ledna vypraví na let do Číny s ostatními členy nizozemské výpravy. Jakmile bude v tréninkových zařízeních, 2. a 3. února bude naposledy trénovat před zahajovacím ceremoniálem, který proběhne 4. února. Karlien bude bojovat o olympijské medaile 13. a 14. února a první její závod začíná v 02:30 (GMT +1).

Hodně štěstí na ZOH!

Vzhledem k tomu, že už je po kvalifikaci a Karlien se pomalu připravuje na odlet do Pekingu, tak zbývá pouze poslední věc, kterou chceme říct:

Jsme neskutečně hrdí na Karlien jako ambasadorku Cibdolu - na trati i mimo ní. Přejeme jí jen to nejlepší při jejím debutu na ZOH a nemáme vůbec pochyb o tom, že do toho dá všechno a bude se snažit dosáhnout nejlepších výsledků na Zimních Olympijských Hrách 2022!

Chcete zůstat v obraze a sledovat Karlieninu olympijskou cestu? Tak ji sledujte na Instagramu, blogu a nebo na našich stránkách.

Zaregistrujte do našeho zpravodaje a užijte 10% slevu na jednu vaši objednávku

Jaký produkt potřebuji?