Karlien Sleper a Její Cesta Na Zimní Olympijské Hry 2022

Last updated:

Published:

Karlien Sleper Zimní Olympijské Hry 2022

Karlien Sleper se připravuje na největší soutěž jejího života - Zimní Olympijské Hry 2022 v čínském Pekingu. V našem článku se dozvíte více o její cestě a o tom, co jí a její monobob v budoucnu čeká.

Vítá vás Čína

Zimní Olympijské Hry jsou za rohem a Karlien Sleper je odhodlanější než kdy dřív. Nejenže bude muset být ve své vrcholové formě, ale rozhodující je také i mentální příprava. Konec konců nejedná se jen o další turnaj či soutěž. Na Olympijských Hrách bude soupeřit s nejlepšími bobisty z celého světa.

Naštěstí se již dokázala seznámit s dráhou díky nedávnému výletu do areálu a do Olympijské vesnice. "Dráha, která mě v Číně čeká, vypadá naprosto fantasticky", vysvětluje Sleper. "Skrytý význam dráhy je velice nádherný, jelikož je vytvarovaná tak, aby představovala tvar draka, což je symbol pro štěstí, prosperitu, sílu a noblesnost".

Díky střešní oblasti pro diváky, kteří si mohou projít celou dráhu a užívat krásný výhled na region Yanqing, je velice těžké si představit, jaký tlak budou soutěžící zažívat. Jakmile přijde den závodů, tak všichni budou sledovat atlety, kteří budou soutěžit o místo na stupních vítězů. Karlien si již dráhu otestovala a je optimistická:

"Je to poměrně dlouhá dráha, která se dá snadno naučit. Není těžké držet bob na dráze a s maximální rychlostí 116 km/h se ani nejedná o extra nebezpečnou dráhu".

Kvalifikace na Zimní Olympijské Hry 2022

I přesto, že si již dráhu vyzkoušela, Karlien se stále musí kvalifikovat v únoru 2022. Nemá však strach, jelikož přesně ví, co potřebuje pro úspěšnou kvalifikaci. "Momentálně jsem v nejlepší formě svého života a i s jet lagem se mi daří dělat nové osobní rekordy. Klíčem je, samozřejmě, co nejvíce trénovat".

Kvalifikace a trénink

Karlien se kromě jiného zúčastní i soutěží, které nejsou součástí NOC*NSF (Nizozemské Olympijské Sportovní Federace). "Pokud se zúčastním všech soutěží, tak budu daleko lépe připravená než soupeři, kteří trénují pouze na Světový Pohár".

Karlien má plný kalendář a pokud se chcete podívat na její přípravu na Světový Pohár, rozpis soutěží je následující:

• 29. listopad – 5. prosinec 2021 (Winterberg Evropský Pohár)
• 6. prosinec – 12. prosinec 2021 (Winterberg Světový Pohár)
• 3. leden – 9. leden 2022 (Winterberg Světový Pohár)
• 10. leden – 16. leden 2022 (Světový Pohár + Evropský Šampionát, St. Moritz)

Po krátké vánoční přestávce se Karlien vrátí na poslední závody. Pokud vše dopadne dobře, tak ji poté čeká Zimní Olympiáda v Pekingu:

• 2. únor - 14. únor 2022 (Zimní Olympijské Hry v Pekingu)

Plnění si snů s Cibdolem

Karlien je nyní v nejlepší formě svého života a je odhodlaná uspět na Zimních Olympijských Hrách. V Cibdolu nepochybujeme, že se ji povede uspět a jsme neskutečně hrdí na její momentální úspěchy. Věříme, že se jí podaří splnit si své sny ve svém monobobu. Zatím ji můžeme popřát hodně štěstí; věř, že ti budeme fandit na každém kroku!

Chcete být v obraze a sledovat Karlien a její Olympijskou cestu? Tak ji sledujte na jejím Instagramu, Blogu a také na stránkách Cibdolu.

Zaregistrujte do našeho zpravodaje a užijte 10% slevu na jednu vaši objednávku

Jaký produkt potřebuji?