Představujeme vám Baileyho Groenendaala, atleta, kterého nyní sponzoruje Cibdol

Last updated:

Published:

Náročný svět cyklokrosu

Photo by: Steffen Müssiggang @radsportphotonet

Cyklokros je akční sport, ve kterém se cyklisté utkávají na čemkoliv od dlážděné cesty po lesní cestu, strmé vrcholy hor, bahno a písek. Vytrvalost a schopnost udržet kolo pod kontrolou jsou nezbytné pro každého, kdo chce v tomto sportu uspět. Jednou takovou hvězdou je teprve sedmnáctiletý Bailey Groenendaal.

Tento talentovaný sportovec je nyní nově sponzorovaným atletem společnosti Cibdol. Dost ale o nás. Pojďte se dozvědět, proč je tento mladík hvězdou, kterou stojí za to sledovat.

Bailey Groenendaal umí fungovat pod tlakem

Photo by: Steffen Müssiggang @radsportphotonet

Bailey je možná nováčkem v naší Cibdol sestavě, ale jedná se o zkušeného cyklokrosaře, který se již účastnil světového šampionátu a několika závodů juniorského světového poháru. Díky těmto zkušenostem se jedná o velice zkušeného sportovce, který je zvyklý pracovat pod stresem a který se nezalekne žádné výzvy.

"Ve středu jsem trénoval s národním koučem Gerbenem de Knegtem", říká pyšný Bailey. "Nikdy si nemůžete být jisti, že vás do týmu vyberou. Abych šanci na výběr zvýšil, tak musím neustále trénovat. Tento tlak to dělá obtížným".

Bailey je možná cyklokrosařem se slibnou budoucností, ale pořád se jedná o mladého muže, který musí také navštěvovat školu a učit se. Naštěstí mu jeho alma mater - Vakcollege v Eindhovenu, kde studuje ekonomii a podnikání, vychází maximálně vstříc, díky čemuž se může soustředit na svůj sport.

"Je skvělé, že moje škola mi vychází vstříc kvůli cyklokrosu a tudíž můžu mít volno v pondělí, když mám v neděli závod. Díky tomu mám čas si dát pořádnou snídani, posilovat a odpočinout si nebo jít k masérovi."

Soustředění na optimální výkon s pomocí Cibdolu

Od momentu, kdy se ráno vzbudí, se Bailey soustředí na jediný cíl - upevnit si reputaci jako profesionální cyklista. "Letos trénuji daleko více než vloni", říká a popisuje nám svůj tréninkový režim.

"V každém případě se čas, který věnuji tréninku, rok od roku zvyšuje. Intenzita vzrostla opravdu markantně. Moji rodiče mě však ve všem podporují a vycházejí mi vstříc také díky tomu, že společně vedou jednu posilovnu. Můj otec mi pomáhá s tréninkem a moje máma mi kromě jiného vypracovává jídelníček."

Bailey má specializovaný jídelníček na míru, který obsahuje vše, co jeho mysl a tělo potřebuje pro podávání tak vysokých výkonů.

"Abych měl dostatek živin k budování svalů, tak svůj jídelníček musím doplňovat vitamíny a minerály. Během jízdy na kole spálím opravdu hodně kalorií a ani se nenazdám a už ztrácím váhu. Často myslím na období před dvěma lety. Byl jsem velice hubený a často nemocný. Kombinace nedostatku živin a intenzivního trénování mě naprosto vyčerpala. Tato zkušenost mě naučila pít ještě předtím, než začnu mít žízeň a chodit pravidelně spát a vstávat."

S těmito zkušenostmi se Bailey spojil s Cibdolem, který mu pomohl zlepšit své schopnosti jako cyklistu.

"Cibdol mě podporuje ve výběru toho, co chci a potřebuji. Je to super. Tímto způsobem můžu investovat do extra materiálů. Mé kolo je nyní o 800 gramů lehčí než předtím a při jízdě do kopce to dělá opravdový rozdíl. Nakonec jsem však motorem já sám. Já musím šlapat," dodal s mrknutím.

Baileyho první vítězství v trikotu od Cibdolu

Photo by: Steffen Müssiggang @radsportphotonet

Kromě podpory, kterou Baileymu dodávají, se jeho rodiče také účastní všech závodů. Konec-konců cestování je dalším aspektem cyklokrosu, který si Bailey užívá.

"Navštívili jsme již mnoho evropských zemí", říká Bailey. I přes nabitý program se však soustředí na silný závěr sezóny. "Chci se účastnit závodu v Zaltbommelu na začátku ledna a také bych se chtěl dostat na pódium v Ostendu, kde se bude krátce poté konat Světový pohár".

Díky podpoře od jeho rodičů a Cibdolu je Bailey na dobré cestě k dosažení svých cílů. V trikotu od Cibdolu dokonce dosáhl svého prvního vítězství v cyklokrosovém závodu, který se konal ve švédském Štokholmu.

Bailey je na tento úspěch velice hrdý a stejně tak je hrdý na svou novou cyklokrosovou výbavu a na svém telefonu ukazuje obrázek trikotu s bílými a šedými pruhy. "Kvůli bahnu na závodní dráze ta bílá dlouho bílou nezůstane". Směje se a dodává: "Nemohl bych mít lepší výbavu než tu, kterou mám díky podpoře od Cibdolu".

Bailey je druhým sportovcem, který se přidal do týmu společnosti Cibdol společně s bobistkou Karlien Sleper. Společně pracujeme na tom, abychom jim pomohli splnit jejich sny a podpořili jejich zdraví díky správnému stravování.

Zaregistrujte do našeho zpravodaje a užijte 10% slevu na jednu vaši objednávku

Jaký produkt potřebuji?