Nejnovější blogy | Page 2

  • Jaké jsou kritiky mindfulness?

    February 27, 2024

    Mindfulness meditace se stala velmi populární jako lék na moderní neduhy, jako je stres. Kritika však stále častěji zpochybňuje její velké sliby. Kritici tvrdí, že přínosy jsou vzhledem k omezením současné vědy přehnané. Někteří poukazují na důkazy, že mindfulness může v některých případech dokonce škodit. Obviňují také sekulární aplikace z toho, že umožňují eskapismus a ztrátu kontaktu s morálním smyslem. Zastánci tvrdí, že všímavost při rozumném uplatňování pozitivně mění mnoho životů. I když je to nedokonalé, praktické přednosti mohou převážit nad ideologickou kritikou.

  • Proč mindfulness přispívá ke štěstí?

    February 26, 2024

    Všímavost znamená záměrné věnování pozornosti přítomnému okamžiku s přijetím a bez posuzování. Výzkumy ukazují, že zařazení pravidelných praktik všímavosti výrazně zvyšuje štěstí a životní spokojenost. Všímavost snižuje soustředění na neproduktivní myšlenky na minulost nebo budoucnost a uvolňuje tak mentální prostor pro pozitivnější emoce a smyslové...

  • Co je nejdůležitějším aspektem všímavosti?

    February 26, 2024

    Všímavost znamená žít plně v přítomnosti, nezabývat se minulostí ani budoucností. Zahrnuje věnování pozornosti každému okamžiku s trpělivostí a péčí namísto odsuzování. To vede k jasnějšímu vhledu do našich vzorců a podmíněností. Pravidelné praktikování všímavosti prostřednictvím meditace, všímavých aktivit apod. má rozsáhlé prokázané přínosy - snížení úzkosti, posílení soustředění, porozumění sobě samému a další. Opakovaným vedením pozornosti zpět do přítomnosti s laskavostí a zvědavostí získáváme moudrost, která zlepšuje náš vnitřní i vnější svět.

  • Jaký je pocit všímavosti?

    February 23, 2024

    Všímavost znamená věnovat pozornost přítomnému okamžiku namísto starostí o budoucnost nebo minulost. Ti, kdo s mindfulness začínají, si často kladou otázku — jak se vlastně meditace všímavosti cítí? Výzkumy ukazují, že všímavost obvykle přináší pocit vnitřního klidu, vyrovnanosti a jasnosti. Bloudění mysli se uklidní a smyslové vnímání se rozšíří. Tělo a mysl se cítí uvolněné a ponořené do proudu přítomnosti. Někteří lidé také uvádějí, že CBD olej pomáhá stavy všímavosti ještě více prohloubit. Z dlouhodobého hlediska přináší mindfulness rozsáhlé vědecky ověřené wellness benefity.

  • Jaký je účel mindfulness?

    February 23, 2024

    Všímavost znamená cílevědomé pozorování svých momentálních myšlenek, pocitů a vjemů bez posuzování. Tím, že se naladíte na přítomnost, zabraňuje mindfulness bloudění mysli. Výzkumy potvrzují, že meditace přináší kognitivní a emocionální výhody - od zmírnění úzkosti po zvýšení koncentrace. Zatímco formální cvičení všímavosti optimalizuje výsledky, můžeme si pěstovat uvědomění zaměřené na přítomnost během běžných úkolů. Zůstaňte trpěliví a oslavujte malá zlepšení. Budování všímavosti pouhých 5 minut denně vytváří časem změny v mozku.

  • Co skutečně znamená být pozorný

    February 23, 2024

    Být všímavý znamená cíleně se plně soustředit na to, co prožíváte v přítomném okamžiku - na své myšlenky, pocity, vjemy - aniž byste se nechali zahltit soudy nebo reakcemi. Znamená to být pozorný tady a teď se zvědavostí, soucitem se sebou a péčí. Každodenní praxe všímavosti, jako je vědomé dýchání, jídlo a cvičení, zvyšují pohodu. Výzkumy ukazují, že všímavost snižuje stres, zostřuje soustředění, pomáhá při regulaci emocí, bolesti a zdravotních problémech. Vytváří prostor pro vnitřní klid.

  • Máte užívat spermidin ráno nebo večer?

    February 16, 2024

    Rozhodnutí, zda užívat spermidin ráno nebo večer, je do značné míry otázkou osobních preferencí a rutiny, protože jeho účinnost není vázána na denní dobu. Důležitá je důslednost v užívání doplňku. Spermidin neovlivňuje spánek, což umožňuje flexibilitu v jeho načasování. Ať už se konzumuje s jídlem nebo bez něj, klíčem k prospěšnosti spermidinu je jeho pravidelný příjem. Před zahájením užívání jakéhokoli nového doplňku se vždy poraďte se zdravotníkem.

     

  • Jaká je nejlepší forma spermidinu?

    February 16, 2024

    Spermidin, který se nachází v potravinách, jako jsou pšeničné klíčky a zrající sýry, podporuje obnovu buněk a dlouhověkost. Nejlepší forma spermidinu závisí na individuálních zdravotních cílech a stravovacích preferencích, přičemž vhodné jsou jak potravinové zdroje, tak doplňky stravy. Mezi přínosy patří zvýšená autofagie a potenciální dlouhověkost, i když účinky se liší. Před zahájením užívání doplňků stravy se doporučuje konzultace s odborníkem. Pravidelný příjem přizpůsobený osobním potřebám a podmínkám maximalizuje zdravotní přínos spermidinu.

     

Jaký produkt potřebuji?