Olej Z Konopných Semínek A Dlouhověkost Ve Vesnici Bama

Last updated:

Published:

starý muž rybaření v řece

Zatímco se věda a moderní medicína snaží všechno dohonit, je zde plná knihovna důkazů, které podporují zdravotní přínos konopné rostliny. Konopná rostlina je dobrá nejen pro své psychoaktivní a nepsychoaktivní pryskyřice či jako alternativa k farmaceutikům, ale také jako zdroj jídla podporující dlouhověkost. To poslední platí obzvláště pro konopná semínka a olej z konopných semínek.

V okresu Bama, který se nachází vysoko v horách Jižní Číny, kde pomalu neznají automobily a populace dosahuje pouhých 300 000, je jedna kuriozita. Žije zde 73 lidí, kteří mají více než 100 let, což je jeden z největších poměrů na světě. Tito století lidé se stále aktivně zapojují do každodenního života: loví, tkají a starají se o své domovy. Někteří z nich stále pracují na polích.

youtube video - longevity

"Všichni tito století lidé neužívají žádné léky a nikdy nepodstoupili operaci. V této vesnici není znám případ srdeční příhody, cukrovky či obezity. Žijí pozoruhodně dlouhé, zdravé a šťastné životy."

-- Dr. John Day

 

Delší Život V Modrých Zónách

Díky tomu, že se zde mnoho lidí dožívá více než 100 let, patří okres Bama mezi vzácné "modré zóny". Modré zóny jsou oblasti, kde žije více lidí starších než 100 let v porovnání s celkovou populací. Mezi modré zóny dále patří Sardinie v Itálii, Okinawa na pobřeží Japonska a poloostrov Nicoya na Kostarice.

V těchto dlouhověkých komunitách se dají nalézt jisté podobnosti v životním stylu. Jejich strava se převážně skládá z rostlinné stravy a je v ní také zastoupeno několik superpotravin, jako jsou například konopná semínka, quinoa nebo chia semínka. Také si denně dopřávají lokální alkohol jako je například rýžové nebo červené víno a také pravidelně cvičí. Každá tato kultura se naplno věnuje své rodině a komunitě a zároveň mají cit pro víru a pocit smyslu v jejich životech.

Víme, že rostlinná strava v kombinaci se superpotravinami, jako je například olej z konopných semínek, má několik přínosů pro naše zdraví. Rostlinné steroly a antioxidanty mohou zmírnit riziko několik typů rakoviny. Esenciální mastné kyseliny, které jsou obsaženy v konopných semínkách jsou důležité antioxidanty, které eliminují volné radikály v našich tělech. Vysoký obsah vlákniny podporuje zdravé trávení. Čerstvá voda a čerstvý vzduch, který není znečištěn industriální výrobou, jsou dalšími faktory, které přispívají k dlouhověkosti v těchto regionech.

Optimální Zdraví a Delší Život V Okresu Bama

V Číně má konopí jako jídlo, medicína nebo materiál pro průmyslovou výrobu dlouhou historii. Místní z okresu Bama částečně přisuzují svou dlouhověkost nadměrné konzumaci oleje z konopných semínek. Často z něj vaří houmayou - vývar, který je v tomto regionu velice oblíbený a konzumuje se dvakrát denně - pokud se rychle podíváme, co všechno konopná semínka obsahují, můžeme lépe pochopit proč jsou tak zdravá.

obraz konopného a konopného oleje

Konopná semínka a olej z konopných semínek neobsahují žádné psychotropní látky, které jsou obsažené v konopných květech. Co však obsahují, je ale daleko více vzrušující, obzvláště pro ty z vás, kteří si chtějí udržet své zdraví. Konopná semínka a olej z konopných semínek je pro nás velice dobrý. Ve skutečnosti je pro nás velice, ale opravdu velice dobrý. Zde je seznam látek, které obsahuje:

• Nasycené tuky
• Polonenasycené tuky
• Mononenasycené tuky
• Draslík
• Vápník
• Železo
• Hořčík
• Thiamin
• Fosfor
• Zinek
• Měď
• Mangan
• Sodík
• Síru
• Uhlovodíky
• Bílkoviny
• Kyselinu listovou
• Rozpustnou a nerozpustnou vlákninu
• Vitamíny, E, A, B12, D
• Všech 20 aminokyselin včetně 9 esenciálních amino kyselin, které naše tělo nedokáže vyrobit

Ideální Výživa a Ještě Víc

Konopná semínka a olej z konopných semínek jsou prakticky sami o sobě kompletním jídlem. Obsahují mnoho důležitých prvků, které naše tělo potřebuje pro správný chod. Vitamíny a minerály jsou nezbytné pro zdravé vlasy, nehty, kůži, kosti, správnou funkci orgánu, mozkovou aktivitu, oči a obranu vůči nemocem.

Bílkoviny zaručují zdravé svalstvo a přirozené uhlovodíky dodávají dlouhodobou energii. Nerozpustná vláknina napomáhá zdravému trávení a rozpustná vláknina může snížit krevní tlak a uvést do rovnováhy obsah glukózy v krvi. **Kyselina listová je nezbytná pro správný vývoj nových buněk a zabraňuje změnám DNA.

Navíc, konopná semínka mají poměr omega-6 ku omega-3 3:1, který je ideální pro správnou absorpci naším tělem. Pokud je tento poměr v nerovnováze, nedokáže naše tělo správně absorbovat ani jednu z těchto nenasycených mastných kyselin. "Esenciální" znamená, že naše tělo si je nedovede vyrobit a musí si je obstarat skrz stravu. Konopná semínka také obsahují kyselinu linolenovou, což je esenciální omega-6 mastná kyselina. Rybí tuk je dalším jídlem, které má vysoký obsah těchto nenasycených mastných kyselin, ale je hodnocen jako méně přínosný než olej z konopných semínek. Je to způsobeno několika faktory. Za prvé, rybí tuk má poměr omega-3 ku omega-6 kolem 7:1, což je velice daleko od ideálního poměru. Navíc, rybí tuk je produkován z větších ryb, které často obsahují větší množství kontaminantů a toxických chemikálií.

Omega Mastné Kyseliny Pro Zdraví Všeho

Omega-3 mastné kyseliny jsou polonenasycené tuky, které jsou nezbytné pro lidské zdraví. Známe několik omega-3 mastných kyselin, kdy každá z nich má trochu jinou funkci, ale všechny jsou obsažené v oleji z konopných semínek. Jsou nezbytnou částí buněčných membrán a mohou zlepšit zdraví srdce tím, že zvýší obsah "zdravého" **HDL cholesterolu. Mohou také snížit krevní tlak, kontrolovat triglyceridy a zabránit tvorbě plaku na stěnách arterií.

Omega-3 mastné kyseliny také napomáhají stabilizovat mentální zdraví a snižují symptomy demence, schizofrenie, deprese a bipolární poruchy. Také bojují proti zánětům a podporují zdraví. Jako DHA - **kyselina dokosahexaenová - tvoří kolem 8% celkového objemu mozku a je nezbytná pro správný vývoj plodového mozku.

Kyselina linolenová je jednou z omega-6 mastných kyselin a je hlavním stavebním kamenem prostaglandinů. Tyto hormony připomínající chemikálie mohou zjemnit svalovou kontrakci a kontrolovat zánět a tělesnou teplotu. Jsou také nezbytné pro řadu důležitých tělesných funkcí. Vědci věří, že **GLA doplňky jsou zodpovědné za zdravé hormony. Bylo také pozorováno, že napomáhají k zmírnění symptomů revmatické artritidy a jsou důležitým zdrojem energie.

Zaregistrujte do našeho zpravodaje a užijte 10% slevu na jednu vaši objednávku

Jaký produkt potřebuji?