Nejlepší přírodní spánková pomůcka pro klidnou noc

Published:

Při hledání zdravějšího prostředku na spaní se mnoho lidí obrací k přírodním řešením, místo aby se spoléhali na léky na předpis. V tomto komplexním průvodci se budeme zabývat různými přírodními prostředky a postupy, které mohou podpořit lepší odpočinek bez možných vedlejších účinků spojených s léky.

Obsah:

  1. Přírodní nápoje na podporu spánku
    1. Teplé mléko a obsah tryptofanu v něm
    2. Uklidňující vlastnosti heřmánkového čaje
    3. Višňová šťáva bohatá na melatonin
  2. Doplňky stravy a bylinné přípravky pro zlepšení spánku
    1. Zklidňující účinky levandulového oleje na mysl
    2. Extrakt z německého heřmánku jako tradiční lék
    3. Sedativní vlastnosti chmelových extraktů
    4. Výhody doplňování hořčíku
    5. Úloha GABA při podpoře relaxace
  3. Alternativní metody pro lepší kvalitu spánku
    1. Potraviny bohaté na tryptofan pro lepší odpočinek
    2. Sloučeniny rostlinného původu Cannabis sativa napomáhající zlepšení spánku
    3. Výhody extraktu z kořene kozlíku lékařského
  4. Cvičení a jeho vliv na kvalitu spánku
    1. Úloha cvičení při regulaci vnitřních hodin těla
    2. Endorfiny a jejich relaxační vlastnosti
    3. Načasování cvičení tak, aby nedocházelo k poruchám spánku
  5. Tipy na podporu spánku pro ženy v menopauze
    1. Chlazení ložnice pro zmírnění návalů horka
    2. Výběr prodyšného bavlněného oblečení pro větší pohodlí
    3. Vrstvená lůžkoviny pro regulaci teploty
  6. Přírodní pomůcky pro spánek během těhotenství
    1. Udržování stálého režimu během těhotenství
    2. Vyhýbání se stimulantům před spaním
    3. Výhody stimulační terapie
  7. Nejčastější dotazy týkající se přírodní podpory spánku
    1. Existuje nějaká přírodní pomůcka na spaní, která funguje?
    2. Jsou přírodní prášky na spaní bezpečné?
    3. Co doporučuje doktor Huberman pro spánek?
    4. Jaká je přírodní alternativa melatoninu?
  8. Závěr

Vyzkoušíme uklidňující nápoje, jako je teplé mléko a heřmánkový čaj, které jsou známé svými uklidňujícími účinky. Dále se dozvíte o doplňcích stravy s melatoninem a bylinných extraktech, jako je levandulový olej a extrakt z chmele, které prokazatelně účinně podporují relaxaci.

Náš průzkum alternativních přírodních prostředků na podporu spánku zahrnuje potraviny bohaté na tryptofan a roli, kterou při dosažení klidného spánku hrají rostliny cannabis sativa. Probereme také, jak může pravidelné cvičení ovlivnit váš cirkadiánní rytmus tím, že reguluje vnitřní hodiny vašeho těla a zároveň uvolňuje endorfiny, které podporují relaxaci.

Ženám v menopauze, které hledají úlevu od poruch spánku způsobených hormonálními změnami, nabízíme praktické tipy, jak si udržet chladné prostředí pro spánek a jak si vybrat prodyšné oblečení pro optimální pohodlí. A konečně nastávajícím matkám, které hledají způsoby, jak zlepšit svůj odpočinek během těhotenství, pomohou naše doporučení týkající se důsledného dodržování rutiny a terapie kontroly podnětů.

Cílem tohoto informativního průvodce je pomoci jednotlivcům dosáhnout lepšího celkového zdravotního stavu prostřednictvím zlepšení kvality spánku s využitím řady přírodních prostředků na podporu spánku, které jsou přizpůsobeny různým potřebám.

přírodní pomůcky pro spánek

Přírodní nápoje na podporu spánku

Mnoho lidí se obrací na přírodní nápoje na podporu spánku jako na nefarmakologické řešení pro zlepšení kvality spánku. Tyto nápoje často obsahují složky, které podporují relaxaci a pomáhají regulovat vnitřní hodiny těla, což usnadňuje usínání a udržení spánku po celou noc.

Teplé mléko a obsah tryptofanu v něm

Oblíbeným přírodním pomocníkem při usínání je teplé mléko, které obsahuje esenciální aminokyselinu tryptofan. Tryptofan hraje klíčovou roli při tvorbě serotoninu, neurotransmiteru zodpovědného za regulaci nálady a podporu relaxace. Při konzumaci před spaním může teplé mléko pomoci zlepšit celkovou kvalitu spánku zvýšením hladiny serotoninu v mozku.

Uklidňující vlastnosti heřmánkového čaje

Heřmánkový čaj, další známý bylinný lék proti nespavosti, se pro své uklidňující účinky na tělo i mysl používá již po staletí. Účinnou složkou heřmánku je apigenin, který se váže na specifické receptory v mozku, které navozují uklidnění a snižují stres. Pití heřmánkového čaje asi 30 minut před spaním vám může pomoci snadněji se uvolnit a zároveň snížit noční probouzení způsobené úzkostí nebo neklidem.

Višňová šťáva bohatá na melatonin

Višňová šťáva je dalším nápojem, který je známý svými potenciálními účinky na zdraví spánku díky vysoké koncentraci melatoninu - hormonu, který je zodpovědný za regulaci cyklu spánku a bdění (cirkadiánní rytmus). Pravidelná konzumace třešňového džusu může přispět ke zlepšení kvality spánku tím, že zvyšuje koncentraci melatoninu v těle, což může usnadnit rychlejší usínání a udržení spánku po delší dobu. Kromě toho třešňová šťáva obsahuje silné antioxidanty, které mohou pomoci snížit zánět a oxidační stres, které jsou spojeny s nedostatečným spánkem.

I když tyto přírodní nápoje na podporu spánku mohou některým jedincům, kteří mají problémy se spánkem, ulevit, je třeba si uvědomit, že potřeby každého člověka jsou jiné. Pokud máte i nadále potíže se spánkem nebo trpíte závažnější poruchou spánku, jako je například porucha opožděné fáze spánku a bdění nebo chronická nespavost, obraťte se na svého poskytovatele zdravotní péče, který vám individuálně poradí, jak nejlépe řešit vaši konkrétní situaci.

Doplňky stravy a bylinné přípravky pro zlepšení spánku

Bylo prokázáno, že různé doplňky stravy obsahující melatonin účinně zlepšují kvalitu spánku. Mezi oblíbené doplňky patří melatonin, levandulový olej, extrakt z německého heřmánku, výtažky z chmele, hořčík a GABA. Dospělým se doporučuje, aby se před konzumací jakéhokoli neznámého doplňku poradili se svým lékařem.

Zklidňující účinky levandulového oleje na mysl

Levandulový olej se již dlouho používá jako přírodní prostředek na podporu relaxace a zlepšení kvality spánku. Předpokládá se, že jeho uklidňující vůně působí tak, že aktivuje určité neurotransmitery, které pomáhají snižovat hladinu stresu. Pro dosažení optimálních výsledků můžete přidat několik kapek levandulového esenciálního oleje do koupele nebo jej rozptýlit v ložnici před spaním.

Extrakt z německého heřmánku jako tradiční lék

Extrakt z heřmánku německého, získávaný z květů rostliny Matricaria recutita, se tradičně používá jako bylinný lék pro své sedativní účinky. Obsahuje sloučeniny jako apigenin, které se vážou na specifické receptory v mozku zodpovědné za navození ospalosti. Užívání tobolek s heřmánkem německým nebo pití heřmánkového čaje vám může pomoci rychleji usnout a déle zůstat spát.

Sedativní vlastnosti chmelových extraktů

Samičí květy rostliny Humulus lupulus jsou obecně známé jako chmel a v minulosti byly využívány pro své sedativní vlastnosti. Výtažky z chmele se často kombinují s dalšími bylinami podporujícími spánek, jako je kořen kozlíku lékařského, aby se dosáhlo synergického účinku. Chmelový extrakt můžete najít v různých formách, například v kapslích nebo tinkturách.

Výhody doplňování hořčíku

Bylo prokázáno, žedoplňky hořčíku zlepšují kvalitu spánku tím, že regulují produkci melatoninu a udržují zdravou hladinu GABA - neurotransmiteru, který podporuje relaxaci. Mezi potraviny bohaté na hořčík patří zelená listová zelenina, ořechy, semena a celozrnné výrobky; doplňky stravy však mohou být nezbytné pro osoby s dietními omezeními nebo zdravotními potížemi ovlivňujícími vstřebávání hořčíku.

Úloha GABA při podpoře relaxace

Kyselina gama-aminomáselná (GABA) je inhibiční neurotransmiter, který hraje klíčovou roli při snižování excitability neuronů v celém nervovém systému. Nízká hladina GABA je spojována se špatnou kvalitou spánku a nespavostí. Doplnění GABA může pomoci podpořit relaxaci a zlepšit celkovou kvalitu spánku, ale mělo by se provádět pod lékařským dohledem kvůli možným interakcím s léky nebo stávajícími zdravotními potížemi.

Alternativní metody pro lepší kvalitu spánku

Třetina dospělých v USA pravidelně nespí dostatečně dlouhou dobu, která je doporučována na sedm až devět hodin spánku denně. Hledají alternativní metody, jako je zařazení potravin bohatých na tryptofan - esenciální aminokyselinu -, rostlin konopí setého obsahujících fytokanabinoidy působící na endokanabinoidní systém nebo výtažek z kořene kozlíku lékařského.

Potraviny bohaté na tryptofan pro lepší odpočinek

Tryptofan je esenciální aminokyselina, která hraje klíčovou roli při podpoře relaxace a zlepšování kvality spánku. Slouží jako prekurzor serotoninu, který se může přeměnit na melatonin - hormon zodpovědný za regulaci cyklu spánku a bdění. Mezi potraviny se zvýšeným obsahem tryptofanu patří krůtí maso, kuřecí maso, mléko, sýry, ořechy, semínka, tofu a ryby. Zařazení těchto potravin do jídelníčku může usnadnit rychlejší usínání a prodloužit dobu spánku.

Sloučeniny rostlinného původu Cannabis sativa napomáhající zlepšení spánku

Ukázalo se, žekanabidiol (CBD), jeden z mnoha kanabinoidů obsažených v rostlinách cannabis sativa, jako je konopí a marihuana, má potenciální přínosy pro podporu relaxace a snížení hladiny stresu, aniž by vyvolával psychoaktivní účinky jako jeho protějšek THC. Výrobky CBD od renomovaných společností, jako je Cibdol, nabízejí různé možnosti včetně olejů a kapslí, které mohou pomoci těm, kdo mají špatnou kvalitu spánku nebo potíže s usínáním v důsledku úzkosti či jiných faktorů.

Výhody extraktu z kořene kozlíku lékařského

Extrakt z kořene kozlíku lékařského, oblíbený bylinný lék na problémy se spánkem, se již po staletí používá k podpoře relaxace a zlepšení kvality spánku. Předpokládá se, že účinné látky v kořenu kozlíku lékařského působí tak, že zvyšují hladinu kyseliny gama-aminomáselné (GABA), neurotransmiteru zodpovědného za zklidnění nervového systému. Výzkum naznačuje, že užívání doplňků stravy s kořenem kozlíku lékařského může pomoci zkrátit dobu potřebnou k usnutí a zlepšit celkovou kvalitu spánku, zejména v kombinaci s dalšími přírodními prostředky, jako je chmel nebo meduňka.

Kromě těchto alternativních metod může mít na schopnost usnout a zůstat spát po celou noc významný vliv i dodržování správné spánkové hygieny. K tomu patří důsledné dodržování režimu před spaním, vytvoření příjemného prostředí pro spánek bez rušivých vlivů, jako je elektronika nebo hluk, omezení příjmu kofeinu v době před spaním a vyhýbání se dlouhým šlofíkům během dne.

Pokud se potýkáte s chronickou nespavostí nebo jinými přetrvávajícími poruchami spánku, přestože jste vyzkoušeli různé přírodní prostředky a zlepšili své spánkové návyky, zvažte konzultaci s integrativním zdravotnickým odborníkem, který se specializuje na léčbu nespavosti pomocí přístupů založených na důkazech, jako je kognitivně-behaviorální terapie (KBT) přizpůsobená speciálně na řešení základních příčin špatné kvality spánku.

Cvičení a jeho vliv na kvalitu spánku

Pravidelné cvičení hraje zásadní roli při zlepšování kvality spánku, protože pomáhá regulovat vnitřní hodiny vašeho těla, známé také jako cirkadiánní rytmus. Fyzická aktivita během dne pomáhá uvolňovat endorfiny, které podporují relaxaci, což v konečném důsledku vede k lepšímu spánku v noci. Chcete-li maximalizovat přínos cvičení na kvalitu spánku, je důležité cvičení vhodně naplánovat a načasovat.

Úloha cvičení při regulaci vnitřních hodin těla

Udržování důsledného cvičení může významně ovlivnit náš cirkadiánní rytmus. Pravidelná fyzická aktivita nám pomáhá synchronizovat vnitřní hodiny našeho těla s přirozeným cyklem světla a tmy, čímž podporuje klidný spánek a osvěžující bdělost. Studie publikovaná v časopise Medicine & Science in Sports & Exercise zjistila, že u lidí, kteří pravidelně cvičí, došlo ke zlepšení kvality spánku ve srovnání se sedavým zaměstnáním.

Endorfiny a jejich relaxační vlastnosti

Bylo prokázáno, že endorfiny, což je druh chemických látek vylučovaných při cvičení, snižují hladinu stresu a navozují pocity klidu. Tyto "hormony dobré nálady" fungují tak, že se vážou na opioidní receptory v mozkových centrech odměny a pomáhají nám cítit se po cvičení klidnější a šťastnější. Pravidelná fyzická aktivita může pomoci zmírnit úzkost a stres a zajistit lepší kvalitu spánku.

Načasování cvičení tak, aby nedocházelo k poruchám spánku

Cvičení může být pro kvalitu spánku prospěšné, ale je důležité, kdy ho provádět. Mírné aerobní cvičení příliš blízko před spaním může mít stimulační účinky, které ztěžují usínání. Podle Národní nadace pro spánek (The National Sleep Foundation) by se jedinci měli vyhnout středně intenzivním aktivitám v období dvou hodin před spaním. Místo toho se v tomto časovém rozmezí rozhodněte pro cvičení s nízkou zátěží, jako je jóga nebo strečink.

  • Tip 1: Naplánujte si trénink na dřívější část dne nebo alespoň několik hodin před spaním, abyste dali tělu dostatek času na uklidnění a přípravu na spánek.
  • Tip 2: Pokud se kvůli časovým omezením musíte věnovat večernímu tréninku, volte raději nenáročná cvičení, jako jsou jemná protažení nebo uklidňující pozice jógy, než vysoce intenzivní kardio cvičení.
  • Tip 3: Zařaďte do své potréninkové rutiny relaxační techniky, jako jsou hluboká dechová cvičení nebo progresivní svalová relaxace, a podpořte tak klidný spánek po cvičení.

Zařazení pravidelného cvičení do každodenního režimu může výrazně zlepšit celkovou kvalitu spánku, protože pomáhá regulovat naše cirkadiánní rytmy a podporuje pocit uvolnění díky uvolňování endorfinů. Dávejte však pozor na načasování a intenzitu cvičení v době před spaním, abyste nenarušili zdravý spánkový režim.

Tipy na podporu spánku pro ženy v menopauze

Menopauza může způsobovat různé poruchy spánku, včetně návalů horka a nočního pocení. Tyto poruchy mohou vést ke špatné kvalitě spánku, což následně ovlivňuje celkové zdraví a pohodu. Naštěstí existuje několik přírodních spánkových pomůcek, které mohou ženy v menopauze zařadit do svého režimu a zlepšit tak svůj odpočinek.

Chlazení ložnice pro zmírnění návalů horka

Návaly horka v období menopauzy mohou být překážkou klidného spánku. Jedním ze způsobů, jak s tímto problémem bojovat, je udržovat v ložnici chladné prostředí. Národní nadace pro spánek (National Sleep Foundation) doporučuje pro optimální podmínky pro spánek udržovat termostat v rozmezí 15-19 °C (60-67 °F). Kromě toho může k regulaci teploty v místnosti a k lepšímu spánku přispět používání ventilátorů nebo klimatizačních jednotek.

Výběr prodyšného bavlněného oblečení pro větší pohodlí

Významnou roli při zlepšování kvality spánku hraje také typ oblečení, které se nosí před spaním. Volba prodyšných tkanin, jako je bavlna, umožňuje cirkulaci vzduchu kolem těla a zároveň odvádí vlhkost způsobenou pocením v důsledku návalů horka nebo nočního pocení. Vyhněte se syntetickým materiálům, jako je polyester, které mohou zadržovat teplo a zhoršovat nepohodlí během těchto epizod.

Vrstvená lůžkoviny pro regulaci teploty

  • Povlaky na přikrývky: Přikrývky z lehkých materiálů, jako je bavlněný perkál nebo len, poskytují další vrstvu pohodlí, aniž by zadržovaly příliš mnoho tepla.
  • Bavlněná prostěradla: Vysoce kvalitní bavlněné povlečení s počtem vláken mezi 200-400 nabízí prodyšnost a zároveň měkkost na pokožce.
  • Vrchní matrace: Chladicí topper na matraci z paměťové pěny s gelovou náplní nebo z latexu může pomoci regulovat tělesnou teplotu a poskytnout dodatečnou oporu pro pohodlnější spánek.

Kromě těchto tipů je pro ženy v menopauze důležité dodržovat správnou spánkovou hygienu. Ta zahrnuje dodržování důsledného režimu před spaním, vytvoření relaxačního prostředí před spaním a vyhýbání se stimulujícím látkám, jako je kofein nebo alkohol, v době před spaním. Integrativní zdravotní přístupy, jako je jóga, meditace nebo akupunktura, mohou také pomoci snížit hladinu stresu a zlepšit celkovou kvalitu spánku v tomto přechodném období.

Pokud problémy se spánkem přetrvávají i přes vyzkoušení přírodních prostředků a změny životního stylu, poraďte se se svým lékařem o možných způsobech léčby. Poskytovatel zdravotní péče vám může předepsat HRT nebo nízké dávky antidepresiv, které vám pomohou zvládnout příznaky související s menopauzou, jako jsou návaly horka.

Přírodní pomůcky pro spánek během těhotenství

Těhotné ženy mají často potíže s klidným spánkem v důsledku hormonálních změn a fyzických potíží. Vzhledem k hormonálním změnám a fyzickým potížím mohou mít těhotné ženy problém usnout nebo zůstat spát po celou noc. Ačkoli jsou k dispozici různé přírodní prostředky na spaní, jejich bezpečnost během těhotenství není dobře prokázána. Proto je důležité zaměřit se na alternativní metody, které podporují lepší kvalitu spánku, aniž by představovaly jakákoli rizika.

Udržování stálého režimu během těhotenství

Vytvoření pravidelného časového rozvrhu spánku a vstávání může pomoci regulovat cirkadiánní rytmus vašeho těla, což umožní klidnější spánek během těhotenství. Chodit spát a vstávat každý den ve stejnou dobu pomáhá regulovat vnitřní hodiny vašeho těla, známé také jako cirkadiánní rytmus. Díky této konzistenci můžete snadněji usínat a dochází k menšímu počtu poruch spánkového cyklu REM.

  • Vytvořte si relaxační rituál před spaním: Před spaním se věnujte uklidňujícím činnostem, jako je čtení nebo teplá koupel.
  • Vyvarujte se zdřímnutí příliš blízko před spaním: Dřímání by se mělo omezit na brzké odpolední hodiny, aby nenarušovalo noční odpočinek.
  • Zajistěte správné prostředí pro spánek: Pro optimální pohodlí při spánku udržujte v ložnici tmu, ticho a chlad.

Vyhýbání se stimulantům před spaním

Těhotné osoby by se měly vyhnout konzumaci stimulantů, jako je kofein nebo nikotin, v době před spaním, protože tyto látky mohou ztížit usínání. Konzumace kofeinu by se měla v ideálním případě omezit na ranní hodiny a užívání nikotinu je třeba se v těhotenství zcela vyhnout kvůli jeho škodlivým účinkům na matku i vyvíjející se plod. Kromě toho je nezbytné vyhnout se konzumaci velkých jídel nebo kořeněných pokrmů před spaním, protože mohou způsobit pálení žáhy nebo zažívací potíže, které mohou narušit spánek.

Výhody stimulační terapie

Terapie kontroly podnětů je kognitivně-behaviorální technika, která má pomoci jedincům spojit si postel pouze se spánkem. Tréninkem spojování postele se spánkem naučíte svou mysl chápat, kdy je čas na relaxaci a odpočinek. Některé tipy pro praktikování terapie kontroly podnětů zahrnují:

  • Vyhraďte si postel na spaní: Vyhněte se v posteli činnostem, jako je sledování televize nebo práce na notebooku.
  • Pokud se vám nepodaří usnout do 20 minut po ulehnutí do postele, vstaňte a věnujte se nějaké uklidňující činnosti, dokud se vám nebude chtít spát.
  • Vyhněte se časté kontrole hodin: Časté kontrolování času může způsobit stres z nedostatečného odpočinku, a tím ztížit usínání.

Zařazením těchto strategií do každodenního režimu můžete výrazně zlepšit kvalitu spánku během těhotenství, aniž byste se museli spoléhat na potenciálně nebezpečné přírodní prostředky na spaní. Nezapomeňte se vždy poradit se zdravotnickým pracovníkem, pokud máte obavy ohledně vaší konkrétní situace nebo potřebujete další pokyny ohledně bezpečných způsobů, jak podpořit lepší odpočinek v tomto kritickém období života.

Nejčastější dotazy týkající se přírodní podpory spánku

Existuje nějaká přírodní pomůcka na spaní, která funguje?

Ano, bylo prokázáno, že několik přírodních spánkových pomůcek účinně podporuje klidný spánek. Mezi oblíbené možnosti patří teplé mléko, heřmánkový čaj, třešňová šťáva a levandulový olej. Tyto prostředky působí tak, že navozují relaxaci nebo zvyšují produkci melatoninu, hormonu zodpovědného za regulaci spánkových cyklů. Před vyzkoušením jakéhokoli nového prostředku se vždy poraďte se svým lékařem.

Jsou přírodní prášky na spaní bezpečné?

Přírodní prášky na spaní jsou obecně považovány za bezpečné, pokud jsou užívány podle pokynů a s mírou. Před použitím je však nutné prozkoumat složky každého doplňku a jeho možné vedlejší účinky. Kromě toho se doporučuje konzultace se zdravotnickým pracovníkem, aby byla zajištěna bezpečnost a správné dávkování podle individuálních potřeb.

Co doporučuje doktor Huberman pro spánek?

Dr. Andrew Huberman, neurovědec specializující se na funkci mozku a chování, doporučuje různé techniky pro zlepšení kvality spánku, jako je dodržování důsledného režimu před spaním, vystavení se slunečnímu světlu během dne, vyhýbání se kofeinu po 12. hodině, používání zatemňovacích závěsů nebo masek na oči v noci a cvičení hlubokého dýchání před spaním;

Jaká je přírodní alternativa melatoninu?

Mezi alternativy melatoninových doplňků patří potraviny bohaté na tryptofan, jako je krůtí maso nebo dýňová semínka, které pomáhají zvyšovat hladinu serotoninu - důležitého prekurzoru pro tvorbu melatoninu - a bylinné přípravky, jako je extrakt z kořene kozlíku lékařského nebo čaj z mučenky, které jsou známé svými uklidňujícími vlastnostmi, mohou být také užitečné pro podporu lepšího odpočinku, aniž byste se museli spoléhat na syntetické doplňky.

Závěr

Závěrem lze říci, že existují různé přírodní prostředky na podporu spánku, které mohou pomoci zlepšit kvalitu vašeho odpočinku. Teplé mléko, heřmánkový čaj a třešňová šťáva jsou jen některé příklady nápojů, které mohou podpořit relaxaci před spaním. Se spánkem může pomoci i melatonin a bylinky, jako je levandulový olej a výtažky z chmele.

Cvičení navíc dokáže regulovat vnitřní hodiny těla a prostřednictvím endorfinů podporuje relaxaci. U žen v menopauze a těhotných osob může k lepšímu spánku přispět udržování chladného prostředí pro spánek a důsledný režim.

Pokud hledáte vysoce kvalitní přírodní prostředky na spaní, podívejte se na nabídku produktů CBD společnosti Cibdol. Naše organické oleje z konopí neobsahují THC ani škodlivé přísady a poskytují bezpečnou a účinnou úlevu těm, kteří se potýkají s nespavostí nebo jinými problémy se spánkem. Naše produkty jsou speciálně navrženy tak, aby vyhovovaly vašim potřebám a pomohly vám dosáhnout kvalitního spánku.

Zaregistrujte do našeho zpravodaje a užijte 10% slevu na jednu vaši objednávku

Jaký produkt potřebuji?